Blogosz

MESE NINCS.

Fazonigazítás

2019. július 01. 19:40 - BlogoszEditor

Vicces is az, ahogy időnként pontosítják a legnagyobb – és legkártékonyabb – romániai párt nagyváradi, Bihar megyei székhelyén a táblát. Meg jellemző is, akárcsak az, hogy maga a PSD ezzel sem törődik. Igazmondó matricákat szoktak ugyanis ragasztani a párt itteni központi épületét jelző táblára az ellenlábasaik.

Még március közepén ebben a posztomban írtam meg, hogy a magyar PSD, vagyis az RMDSZ logóját is felragasztották a román PSD megyei szervezetét jelölő táblára. Most pedig  valakik frissítették a komopozíciót. Talán azért is, mert közben lezajlottak az EP-választások, és az RMDSZ formálisan – de egyébként teljesen hazug módon – megint „megszakította” együttműködését országos szinten a PSD-vel. Ha esetleg ezért cserélték le az UDMR-s matricát egy másikra, az egyébként nagy hiba, ugyanis, nemcsak nem szakított valójában az RMDSZ a PSD-vel, hanem éppen mostanság derültek ki újabb konkrétumok arról, hogy milyen erős és sötét hátterű az összefonódás e két párt között. Ráadásul még a Fidesz is benne van a bizniszben, a PSD-nek juttat – magyar közpénzből, feketén – összegeket, azért, hogy a legnagyobb román kormánypárt hagyja a Fideszt bizniszelni Románia területén. És ezt a sokrétű üzletelést és klientúraépítést többek között épp az RMDSZ révén is intézi nálunk az Orbán-rezsim. Meg persze a Fidesz néklül is sok szálon fut a PSD-RMDSZ-disznóságok sorozata, itt van például egy másik ügy a sok közül. Szóval mindemiatt igazán nem volt indokolt az újabb fazonigazítás a PSD tábláján, mégis megtörtént. Így nézett ki tehát még pár napja is:

deng.jpg

És ilyen most, amikor két új lehúzóssal dobták fel a látványvilágát. (Románul nem tudók kedvéért: az egyik arra figyelmeztet, hogy a PSD mérgezi a demokráciát, a másik pedig arra, hogy ez a párt a vörös pestis. Ez utóbbi egyébként valamelyest vitatható, de nem teljesen, ugyanis a PSD  nem kommunista, viszont a legretrográdabb és leginkább Moszkva-barát tömörülés az országban, továbbá ez már csúfnévként ráragadt erre a pártra, amely egyébként vitathatatlanul a legkárosabb politikai tömörülés, amióta csak létezik).

urbi.jpg

Megvan a bukéja annak is tehát, hogy ilyen fazonigazításokat időnként elvégeznek a gerillák, átdizájnolják néha a PSD megyei székházát jelölő táblát, de bármilyen kompozíció díszeleg ott, a vörös pestis képviselői hozzá sem nyúlnak. Nem valószínű azonban, hogy nyitottság és tolerancia állna ennek a hátterében – őket ismerve sokkal sanszosabb, hogy észre sem veszik az egészet, hiszen rengeteg sötét ügyet, bizniszt intézni járnak be a pártházba, arra vélhetően nem is terjed ki a figyelmük, hogy mi áll a saját pártjukat jelölő táblán, meg maga a párt is leginkább egy eszköz, amelynek révén mutyiznak, suskusolnak, úgyhogy lényegében tökmindegy is, mi van holmi cégéren. Most történetesen egyébként az igazság.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr1314921224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása