Blogosz

MESE NINCS.

Meglepetés: ünnepi járművezetők Váradon

2023. december 14. 20:41 - BlogoszEditor

Azt mondják, saját kezdeményezés, de azt is, hogy aztán még a cég is segített a kivitelezésében: ünneplőbe öltözött busz- és villamosvezetők is dolgoznak a tömegközlekedési járműveken mától, Nagyváradon.

Megörökítettem néhányukat, de ennél jóval többen vannak. Ám nem mindenki vállalta, hogy kicsit ünnepibben öltözve dolgozzon ezekben a hetekben.

Meg is kérdeztem pár járművezetőtől, mi ennek a háttere. A felvételeken látható hölgy azt mondta, az ő ötletük volt. „Páran, mi, kollégák vetettük fel.” Az utolsó képeken látható kollégája pedig azt válaszolta a kérdéseimre, hogy az egyforma sapkáikat már eleve a tömegközlekedési vállalattól kapták. „Nem kifejezett utasítás volt, hogy be kellene öltözni, hanem javaslat. Vagyis aki akarja, megteszi. És igen, voltak olyanok is, akik nem akarták.”

Akárhogy is, jó ötlet ez. A megbeszélésükön abban maradtak, hogy december 18-tól viseljen munka közben ünnepi öltözéket az, aki szeretne – ám sokan már mától, azaz 14-től így álltak munkábaÍme, egy rövid videó, valamint néhány fotó a mai premierjükről:

1_3.jpg

2_3.jpg

Nem teljes újdonság ez, de a legjobb fajta ilyen – azért nem abszolút új, mert más alkalmakkor is szoktak az adott eseményhez öltözni: a román nemzeti ünnepen például aki az alkalmazottak közül akarta, népviseletben vezethette a járműveket, és az utasok valóban láthattak is a városban jó néhány példát erre.

Arra is emlékeztettem az utolsó felvételeken látható járművezetőt, hogy bár ez az ünnepi viselet jófejség, azért az meg egy cseppet sem az, hogy sok évvel ezelőtt a vállalat akkori vezetése egyenruhákat készíttetett a járművezetőknek és az ellenőröknek is, de azokat a mai napig nem hajlandóak hordani, és már rég meg is szűnt az a harc ezért, ami sokáig az akkori igazgatóság és az alkalmazottak között dúlt, és feledésbe is merült az egész egyenruha-dolog – pedig amikor néhányan mégis viselték, abban aztán igazán jól néztek ki, és a saját, meg a cégük imázsa is javult volna, ha eleget tesznek a vonatkozó belső előírásnak. Válaszként azt a klasszikust kaptam, amiről annak idején én is írtam, itt, a blogomban, többször is: azért nem hordta majdnem senki az egyenruhát, mert szerintük rossz anyagból készült, kellemetlen volt viselni, és még mosni sem lehetett rendesen, azt sem bírta ki.

Na, de most ilyen téli, ünnepi figurák egyes járművezetők – hogy meddig, azt nem tudják pontosan: beszélgetőpartnereim szerint a jövő év elejéig, de majd meglátják, meglátjuk.

Minden esetre akkor én ezzel kívánok.

5_1.jpg

6.jpg

7.jpg

8.jpg

10.jpg

9.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr1118281385

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása