Blogosz

MESE NINCS.

Marad a benzinár

2011. augusztus 03. 19:36 - BlogoszEditor

 

 Újabb fellépők show-ja hiúsult meg az idei Szigeten. A Smash Mouth, Amy Winehouse és az Electrenale után a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom fellépése is elmarad.

Mai hír szerint tehát nem tartják meg a petting zoo-bemutatójukat a nagyszínpad előtt, implicite a naponta ismétlődő hőbörgésüket sem - pedig mindkettővel egyszerre a vármegyések kedveskedtek mérgeskedtek volna a színes publikumnak. Dehát az van, hogy nem juthatnak be végül ingyen a Szigetre a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom tagjai. Úgyhogy a szórakozásunkat sem tudják megzavarni. Vagy ha úgy vesszük, nem tudunk rajtuk szórakozni. Vagy legalábbis nem a Szigeten.

 Íme az előbb érkezett szomorú hír:
 
    "Nem tarthat tüntetést a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom a Sziget Fesztivál alatt a Hajógyári-szigeten.
    A Budapesti Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Osztálya az MTI-vel szerdán közölte, hogy nem vette tudomásul a szervezet demonstrációját, mivel a Sziget Fesztivál helyszíne magánterületnek minősül a rendezvény idején.
    Gerendai Károly, a Sziget Kulturális Szervezőiroda ügyvezetője az MTI-nek azt mondta: úgy tűnik megoldódott a probléma. A mozgalom eredetileg augusztus 1. és 20. közötti időszakra kérte az engedélyezést, a demonstrációt augusztus elsején meg kellett volna kezdeniük, de közben módosítást kértek a rendőrségtől. Azt szerették volna, hogy a tüntetés időszakát a fesztivál idejére módosítsák, de a rendőrség ezt megtagadta, mivel szerintük a fesztivál területe a rendezvény ideje alatt nem minősül közterületnek.
    A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom még januárban jelentett be tüntetést a magas benzinárak ellen a fesztivál feltételezett időpontjára."
 
Hát na. Mindezért javaslom, hogy ha ők nem tudnak bejönni, tartsák meg a napi bohócműsorukat kint, valahol a bejárat környékén. Majd kimegyünk mi és megnézzük. Ígérem.
 
 
 
 
 
 
 Nem montázs - éjszakai üzemmód: egy fotóm a tavalyiról. Van, aki a tenyerét csapkodja, s van, aki a homlokát...
 
 
 
 
 
 
 
Amúgy további szempontok miatt is kár, hogy nem jöhetnek be. Már jeleztem egy másik posztomban, hogy - viccet félretéve - nem is ártott volna beengedni őket, hiszen így megnézhették volna, mi az, ami ellen úgy hőzöngenek régóta, hogy fogalmuk sincs róla, így aztán nevetséges handabanda ez a témájuk is. És netán még élvezték is volna. Persze csak akkor, ha elvegyülnek, eltávolodnak egymástól, s nem egymást méregetik azzal a nemzetféltő tekintetükkel. Ha nem látják egymást, talán lelazulnak, s jól is tudják érezni magukat.
 
Emellett azért is kár, mert idén először lesz cirkuszi helyszín is a Szigeten. Na oda aztán végképp jól illettek volna. Bár én speciel sosem szerettem a cirkuszt, mint műfajt, jelenséget. Ahogy a kommenista borzasztókat, de a hőbörgő hobbinácikat, önégető guminyilasokat és semmilyen hasonló játékkatonát sem. Úgyhogy mondom: a kettő tökéletesen kiegészítette volna egymást.
 
Ráadásul idén a Szigeten jobbára kirándulni fogok, mindenféle furcsaságot felfedezni megyek főleg. Úgy tervezem, hogy - más programok mellett - trippelek egy nagyot az elektromos zenében: több nap alatt be lehet járni a különféle fusionos erdőségeit, sőt, dzsungeleit, meg lehet pihenni a chillout tisztásain, felrázódni a breakbeat lejtőin és a dj-set-terepein, s éjjelente újra meg újra meg lehet merítkezni a mocsok dubstep mocsaraiban. S még mi minden vár ezen az elektro-bolygón...
 
Úgyhogy ha már Földön túli kirándulás, furcsaságok feltérképezése, idegen életformák körbenézegetése lesz, abba is belefért volna a HVIM nevű furcsa banda. Legfeljebb utólag majd letagadja a kormány, hogy valaha is a Földön jártak ezek a földhözragadtak. De addig hadd szórakozzanak már ők is! Ne csak mi rajtuk.
 
Igaz, nekik ott a Magyar Sziget végül mégis. Ott majd lehet szórakozni, meg jól tüntetni. Csak ott meg nem fog feltűnni senkinek, ha valami hőzöngés van megint.
 

Na, minden esetre nemsokára indulok aljasul nemzetet rontani. :) Aztán majd később jövök, s folytatjuk itt is, meg mindenütt. További jó nyarat mindenkinek!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr683123492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása