Blogosz

MESE NINCS.

Így működünk itt nagyjából...

2017. április 04. 18:13 - BlogoszEditor

Ez így milyen jó dolog: munkaügyben bicajozom épp. Írok majd arról, milyen állapotban vannak most a kerékpárutak, megyek fotózni ehhez. Ahogy az egyik kolléganőm oly találóan és humorosan megjegyezte: "elkérezkedtél, hogy biciklizz". :) Na, szóval úton. De ma nincs szerencsém: mindenhol minden nyugodt, mivel egyrészt munkanap délutánja van, másrészt esőre áll, tehát alig van kint valaki.

Már be is fejezném a kört, amikor epilógusként kínálja magát az eset: pont ott megyek el, ahol kint vannak a mentők és a rendőrök, egy autós ugyanis elsodort egy kerékpárost. A bicikliút kereszteződik egy áruház parkolójába vezető úttal, itt történt a baleset amely viszont semmilyen sérüléssel nem járt. Oké, akkor ez sem nagy téma, tekerek is tovább még egy darabon. Visszafelé jövet aztán még mindig ott vannak, de mostmár az egész társaság pont a kerékpárúton áll. Az egésznek a közepén, pontosabban teljes szélességében elfoglalva azt. Csengetek előre, mindenki le is húzódik, kivéve azt a fiatal nőt, aki vélhetően az autót vezette. Ő csak megnéz magának, és nem is moccan. Úgyhogy egy pillanatra megállok, hogy ne is érintsem a cangával, de biztonságosan ki tudjam kerülni  és bár minden alkalommal megfogadom, hogy nem reagálok semmiféle közúti eseményre, csak nem állom meg, hogy oda ne szóljak, elhaladtamban: "Ai auzit că am făcut semnal, aşa-i?" ("Hallottad, hogy csengetek, ugye?") Erre a nő valami igenfélét bólint, vagy mit tudom én, és már lendülök is tovább, amikor a nő helyett az egyik rendőr szól utánam: "Auziţi? Domnul!" ("Hallja? Uram!") De tekerek tovább, hátra sem nézek, csak annyi szólok hátra: "Nu." ("Nem.") Fenét: igazán nem fogok megállni most a rendőrnek, mert fáraszt a sok vita, ráadásul micsoda emberek vannak, ugye, hogy nem tartják be a legalapvetőbb szabályokat sem, és akkor még én vitázzam itt velük. És hülye is lennék megállni, hiszen rajtam meg nincs láthatósági mellény. Sőt, nem, hogy rajtam, de eleve nálam sincs. Meg pumpa sincs nálam. Meg mittomén, eleve fogalmam sincs, minek kellene lennie még. Soha nincs nálam semmi, minimal biking van mindig. Lámpa is csak tavaly óta van. Bár mondjuk előtte is volt, csak nem működött. Ja, régebben évekig még eleve csengőm sem volt, tavaly óta van csak az is. Hihetetlen, milyen emberek vannak, nem tartják be a legalapvetőbb szabályokat sem, mondom én.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr2712400709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása