Blogosz

MESE NINCS.

Azt...

2018. március 26. 12:05 - BlogoszEditor

Csak nem megy ez. Nem és nem akar összejönni. Ezt az elsőt tavaly szeptemberben már mutattam Facebookon, a következőket fűzve hozzá.

Franckarikát tér. Miértbeszélszhülyeséget tér. Neidegesítsfelabaromságokkal tér. Nemezanevemagyarulafőtérnekhanemszentlászlótértudodjólteis tér. Amúgyarendezvénycímétmegmiértnemfordítottadle tér. Holazékezetazoktóberszórólbárazalegkisebbbajittokéna tér. Máskorilyenelőneforduljondeúgyiselőfog tér.

elso4466.png

Most meg ez. Úgy látszik, félévente nekirugaszkodnak, de nem és nem és nem megy, nem. És akkor még ott lennebb azt is írja, hogy "hagyományok". Végül is oké, az is hagyomány már, hogy meg-megpróbálják a magyar történelmi elnevezéseket elsumákolni. Mert ugyebár valójában Szent László tér az. Ráadásul ott van mellette a központi híd, amit ugyan nemrégiben hivatalosan átneveztek podul Sf. Ladislaura, de arra már nem futotta, hogy magyarul is kiírják oda, hogy "Szent László-híd", hanem csakis románul áll a táblán. Meg ugye sokan, még sajtótermékek és közhivatalok is hajlamosak a román elnevezést is megcsonkítva használni, úgy, hogy "podul Ladislau".

Szóval gondolkoztam, mi lenne a megfelelő kifejezés, amivel ezt a dolgot illetni lehetne. És arra jutottam, hogy immár ez az adekvált: Unirii a lófaszt. (Viszont kicsit szimptomatikus, hogy - mint az ott lent látható - a nagyváradi az oradeai állatkert a támogató. Értem.)

jo.png

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr2913780766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása