Blogosz

MESE NINCS.

Vesztésre állunk. Megint

2017. július 04. 16:50 - BlogoszEditor

Ugye más is látja, hogy mintha leállt volna a DNA? Már régóta figyelem, és nekem nagyon úgy tűnik. Az év elején zajlott tüntetések után – amelyek épp azért indultak, mert a PSD megpróbálta kimenteni a saját, meg más pártok rengeteg bűnözőjét az igazságszolgáltatás markából, többek között a DNA-t is ellehetetlenítve –, újra nekifutott a PSD, csak más irányból.

Még akkoriban volt, hogy az igazságügy-miniszterük úgymond felmérte a DNA tevékenységét (az alig véget ért tüntetések dacára volt merszük továbbra is ott matatni), majd úgymond elbeszélgetett az utóbbinak a vezetőivel. Akkor sokan attól tartottak, hogy egyből leváltatja őket. Kicsit én is, de én sokkal inkább attól, hogy valami fenyegetéses-alkus megoldássa a háttérben lényegében megtartják a posztokon Kövesiéket, de lefékezik a DNA tevékenységét. Azaz tulajdonképpen elérik annak egy fontos részét is, amit már próbáltak, és ami ellen a tüntetések kezdődtek.

Nos, azóta jó pár hónap eltelt már. És már régebben akartam szólni, többször is vettem a levegőt, hogy mondjam ezt, de inkább csak figyeltem tovább. Nos, mintha azóta is állna a DNA, megszűnt a sok szemétláda futószalagon való bedarálása. (És ilyen szempontból nem az a fő elem itt, ebben a harcban, hogy a DNA mögött meg kik állnak. Vannak, akik az USA-t sejtik mögötte, mások a hazai titkosszolgálatokat, szerintem manapság akár a kettő össze is tud dolgozni, mert vannak kongruens érdekeik. De most ne erre menjünk el, mert nagyon elkanyarodnánk.)

E héten pedig jött a két újabb hír. Minden nap újabb fejleémény arról, hogy belső feszültségek vannak a DNA csúcsvezetésében. Tegnap pedig az, amit Tudorel Toader, a PSD-s igazságügyi miniszter mondott. Nevezetesen, hogy ő már régebben „erősen meghúzta a vészharangot” a DNA tevékenységével kapcsolatban – aha, lám, épp erről írtam fennebb, csak épp nem a vészharangot kongatja valójában a DNA fölött, hanem a lélekharangot. És akkor még itt van a tegnapi szövegének többi része, idézem: „Teljes meggyőződésünkkel támogatjuk a korrupcióellenes harcot, de kérem, jegyezzük meg, hogy a korrupcióellenes harc nem csak a DNA-t jelenti, nem csak büntetések és ítéletek végrehajtását jelenti. Elsősorban a korrupciós cselekedetek megelőzését jelenti, a büntetőjogi lépés csak a végső megoldás. Igazságügyi miniszterként kötelességem, hogy ne csak a pozitív oldalát lássam, vagyis azt a tényt, hogy sok tettest lelepleznek és elítélnek, hanem a negatív oldalát is, éspedig, hogy sok román állampolgárt letartóztatnak, vizsgálatot indítanak ellene, bíróság elé állítják, esetleg el is ítélik, hogy aztán később kiderüljön ártatlanságuk, ami valóságos tragédia, és fekete folt Románia igazságszolgáltatói rendszerén”.

Aha, értem. És azt hiszem, nem félreértem. Tehát a DNA egy ideje lényegében áll. Mert valami módon a PSD leállította. De e kormánypártnak még ez sem elég. Ismét ott matat a DNA körül, hogy biztosítsa, hogy nem indul újra, legalábbis nem érdemben.

Úgy látom, az 1989 utáni legkártékonyabb párt, a PSD ezt a csatát is megnyerte. Szépen, fű alatt, fél évvel a tüntetések után mégis ők jönnek ki győztesen. E témakörben is nyernek, persze az ország, persze mindannyiunk alapvető érdekei ellenében. Dehát a PSD már csak így tud.

Legalábbis most így áll a dolog. És hónapok óta áll már. Ha nem mozdul hamarosan, az az utolsó jele lesz annak, hogy ez is eldőlt. Minden párt nagy örömére, hiszen nem csak a PSD maffia, és nem csak az van tele bűnözőkkel. Nem kell olyan messzire tekinteni. Vagyis nem csak olyan messzire kell.

Ugyanaz van, ami ellen tüntettünk. Sem maga a gond nem szűnt meg, sem a PSD nem adta fel. Sőt. Ez utóbbi csinálta, csinálja tovább, miközben a demonstrációk elhallgattak. Azt hiszem, vesztettünk. Vagy nagyon vesztésre állunk ebben.

Szólj hozzá!
Címkék: DNA PSD Toader Kövesi

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr3212641073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása