Blogosz

MESE NINCS.

Üres halmaz

2012. július 24. 18:06 - BlogoszEditor

Új logókat kap péntektől a magyar "közszolgálati" média összes csatornája.
Így néznek majd ki:

logokmtvradio.jpg


Sokan máris fanyalognak. Ez amúgyis divat. Minden, ami új, azt sokan reflexből elvetik. Mondjuk van olyan példa is a "közszolgálati" médiánál, amelynek esetében tényleg jobb, ha oda sem nézünk a képernyőre: a nemrég megújított tévémaci tényleg kriminális volt.

Viszont ezek az új logók nekem tetszenek. Bár nem túl korszerűek, egy kicsit retrósak, meg monoszkópra emlékeztetőek, de alapvetően szerintem jók. Ha csak magukat a logókat nézzük.

Mert ha a tévét is, ha a "közszolgálati" média adásait is nézzük közben, akkor már más a helyzet. És ugye teljesen elvonatkoztatni nehéz, a kettőt különválasztani egyenesen fölösleges is. Úgyhogy ha a királyi tévé adásainak tartalmát is alapul veszem, akkor szerintem jobb lett volna ez, az általam rajzolt logó:

P1570935.jpg

Ugyanaz a stílus, csak kicsit őszintébb. Bár úgy tűnik mintha ők is valahol ezt keresték volna, körbe is lőtték - de végül vagy nem tudták, vagy nem merték megtalálni magát ezt a jelet. Pedig minden nap adásban van. Csak ez van az adásokban.

Böröcz István, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) igazgatója képi elrendezésről szólva azt mondta, az aranymetszés ősi arányrendszere alapján készült, a teret a Leonardo által ábrázolt vitruviusi arányok szervezik, de a tervező a természetet is segítségül hívta akkor, amikor a Fibonacci-számok alapján rendezte be a képeket.

Így is lehet mondani. De egyszerűbben úgy is, hogy az üres halmaz különféle vizuális átértelmezéseiről van szó. Ezeken az adókon ugyanis - az új, egészen jó logókon kívül - semmi sincs. Mert nem hagyják. A logók urai. Egy nagy, kipukkant lufi az ő logójuk. Csak a köz számára mindig valami mást rajzolnak helyette.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr344675567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ligeia 2012.07.31. 08:51:22

Most komolyan, ha valaki nekem megmutatja, hogy a logók bármelyikén hol van az aranymetszés, van egy söre.
süti beállítások módosítása