Blogosz

MESE NINCS.

Mai példa arra, jól védettek-e az adataink

2020. március 08. 17:39 - BlogoszEditor

Találtam az előbb egy egészségbiztosítási kártyát, javában érvényeset.

De már nem teszem fel Facebookra, hanem elmentem a rendőrségre (azért nem az egészségbiztosítóhoz, mert az jóval messzebb, a város szélén van, és ma, azaz vasárnap megközelíteni is nehezebb, mivel ilyenkor abszurd, hétvégi tömegközlekedési menetrend van érvényben, ráadásul nemtom, a biztosítónál van-e hétvégi ügyelet, szóval haggyámá). Gondoltam, ők biztosan lekérdezik a biztosítótól a biztosítotti kártyán szereplő biztosított adatait, aztán biztosítják róla, hogy átveheti, és kész.

A rendőrségen kedvesen fogad az ügyeletes, hamar megy, felveszi a bejelentői adataimat, átveszi a kártyát, köszöni. Búcsúzóul még hozzáteszi, hogy fog írni egy jegyzőkönyvet, csak ezzel nem akar engem feltartani, és utána visszajuttatja a kártyát. Ez kicsit gyanús (nem alá kellene írnom azt a jegyzőkönyvet?), viszont lehet, hogy csak tényleg gyorsabb ügymenetet akar, ezért  a biztosítóval való kapcsolatfelvételre gondolva  még hozzáteszem: ''rendben, de intézze, önök tudják a módját''. Erre ő, szívélyesen: ''Persze, felvesszük a kapcsolatot a Catena gyógyszertárakkal, kikérjük az adatokat''.

Hogy mi? Egy magánvállalkozással? Gondolom, azért, mert ez az egyik legnagyobb hálózat  de akkor is... Ennek megbeszélésére már nem fordulok vissza  én se tartsam már fel magamat, meg őt sem , de hivatalosan a rendőrség, mint hatóság nem a biztosítótól kéri ki egy biztosított elérhetőségét, pont a biztosítotti kártyája miatt? Hanem privát vállalkozások egyikétől? És amilyen rutinszerűnek hangzott ez  a cégek ki is adják? Adatvédelmi, polgárjogi szempontból rendben van ez? Biztos? És az biztos, hogy a biztosítón át nem még gyorsabb is? És ha biztos, az rendben van?

Mindezek mellett végül talán még hamarabb is visszakerül a kártya, ha posztolom, bár ezt el akartam kerülni. Úgyhogy mégis felteszem Facebookra. Szóval immár a nagyváradi városi rendőrkapitányság székházában átveheti kártyáját bizonyos Ciur..., vagy Cia..., vagyis Ci... Na várjunk: elfelejtettem a kártya tulajdonosának nevét. Mindegy, legfeljebb holnap bemegyek egy Catenába, és megkérdezem. Az a biztos.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr8815511018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása