Blogosz

MESE NINCS.

Gyorstalpaló egy gifhez. És ahhoz, amiben vagyunk

2020. június 21. 07:57 - BlogoszEditor

Már rég zsebrevágta a Fidesz az RMDSZ-t is, és egyre mocskosabb dolgokra használja.

Hogy mire? Például a román pártokkal való sötét, titkos, illegális üzletelésre (na ja, valamit adni kell ahhoz, hogy hagyják itt garázdálkodni Orbán Viktorékat), igen komoly pénzekkel a háttérben. Használja aztán még a Fidesz a túszul ejtett, de cserébe magyarországi közpénzekkel kitömött RMDSZ-t a saját erdélyi politikai és gazdasági érdekeinek a képviseletére, továbbá az erdélyi klientúraépítés egyik fedőszervezeteként is. Minthogy egyik párttól sem idegen a korrupció, sőt, végső soron nagyonis jól jön ez az RMDSZ-nek is, amelyik lassan belenyugszik abba, hogy a Fidesz felvette őt, mint egy kesztyűt. Bár ameddig tehette, megpróbált tenni ellene a Kelemen-féle párt, de végül nem sikerült ellenállnia sem a politikai próbálkozásoknak, sem a Fidesz által ide is öntött, direkt klientúraépítésre és lenyúlásra felkínált magyarországi közpénz csábításának.

Az RMDSZ-t is felhasználva már nagyon jó kapcsolatokat épített a Fidesz a PSD-vel, amelyik nemrégiben még kormányon volt. Nem megy azonban olyan könnyedén a kormányváltás óta, a helyükbe jött PNL-vel. Miközben a háttérben a Fidesz a PSD-vel üzletel, erre is használva többek között az RMDSZ-t is, a PNL részéről bezavart a csúszópénzekkel teli bizniszeikbe Iohannis államfő. Aki már nyilvánosan is figyelmeztette Orbán Viktorékat, hogy a román titkosszolgálatok is tudnak arról, milyen ügyleteket bonyolítanak itt – igen, erről szólt, és ezeknek szólt (nem a magyar közösségnek) Iohannis kirohanása, mint azt már megírtam hosszabban, itt. Hogy a PNL most maga is szeretne-e a Fidesz fekete pénzeiből, vagy esetleg valóban fel akar lépni a jelenség ellen, az egyelőre nem világos. Tény azonban, hogy bezavar Orbán Viktorék számításaiba Iohannis.

Ezért dühös mostanában a Fidesz, és ezért beszél újabb hülyeségeket a nyilvánosság számára Szijjártó Péter, a magyarországi diplomácia vezetője is, Iohannis ellen próbálva uszítani. A legújabb fejlemények szerint épp most tömték ki újabb pénzekkel az RMDSZ-t, vagyis formailag az Iskola Alapítványnak adtak egymilliárd forintot, de az az alapítvány is az RMDSZ-é, ugyanakkor kifelé két újabb perverz húzásuk is volt. Egyrészt Magyarország régóta halogatta a határforgalom újraindítását Románia viszonylatában, aztán amikor a román miniszterelnök már azzal fenyegetőzött, hogy emiatt európai fórumokhoz fordulnak, a Fidesz gyorsan megnyittatta a határokat – viszont az egészet a saját itteni egyik bábjának, az RMDSZ-nek köszönte meg nyilvánosan, azt játszva el, hogy „az RMDSZ kérésére döntött a határnyitásról a magyar kormány". (Minden ilyen hazug húzásnál látni kell azt is, hogyan viszi le sosem látott mélységekbe a Fidesz a nyilvánosság manipulálását is, eszméletlenül nagy hazugságokkal, és a legprimitívebb húzásokkal dolgozva – amelyek ráadásul működnek is, a szegény választópolgárok zabálják az ilyen badarságokat). Másrészt Szijjártó most is (tehát miközben épp tovább tömik a romániai bábjaik közül ezúttal az RMDSZ nevűt, és miközben gyermeteg színházat játszanak az RMDSZ népszerűsítése céljából, a határnyitás egyszerű kérdésében is hazudva, amely nyitáshoz valójában semmi köze az RMDSZ-nek) Iohannis ellen uszít. Nem először. Ezúttal azt harsogja, hogy „a román elnök szélsőségesen magyarellenes politikus", mégpedig azzal az ürüggyel, hogy Iohannis megvétózta a tárgyalások megkezdését egy kis határátkelő létesítéséről, amit a PSD akart nyélbe ütni. (A valóság ezzel szemben az, hogy Iohannis azért emelt alkotmányossági óvást a Kübekháza és Óbéb, azaz Beba Veche közötti magyar-román nemzetközi közúti határátkelő létesítéséről elfogadott törvény ellen, mert a PSD-vezette parlament fogadott el jogszabályt, amely előírta volna, hogy ennek az átkelőnek a megvalósításáról a történetesen a PNL által irányított kormánynak tárgyalnia kell – márpedig a parlament ilyen, utasító jellegű törvényt nem hozhat. Emellett igen, persze, a valósághoz az is hozzátartozik, hogy benne van ebben a PNL és Iohannis, valamint a PSD harca is. És hogy a fideszes Szijjártó ebbe is beleszólt, az ismét jól mutatja, milyen összefonódások lettek a háttérben a PSD és a Fidesz között. Egészen perverz.) Tehát szó sincs itt arról – ezúttal sincs szó róla –, hogy Iohannis magyarellenes lenne. Hanem nagyonis arról van szó, hogy Iohannis beleszól a Fidesz titkos és illegális romániai bizniszeibe – válaszul pedig a Fidesz uszít ellene is. Ahogy azt megszokhattuk.

Most tehát nagyjából itt tartunk ezekben az ügyekben. Csak tisztázni akartam, mert megint több is egymásra tevődött ezekben a napokban. Javában épül a Fidesz magyar és román (!) klientúrája is Romániában. Ahogyan hasonlókat építenek a többi környező országban is. Katasztrofálisan kártékony ez is, mindenkinek, nekünk, romániai magyaroknak is. És hihetetlenül aljas, valamint perverz módon dolgoznak Orbán Viktorék itt is, nem csak otthon. A fenti példák csak a legutóbbiak, de folyamatos a károkozás. Valójában ők is ugyanúgy előhúzzák a magyar kártyát is, ha kell (épp ezt tette igazából Szijjártó is, a fenti, friss példában is), vagy bármilyen más cinkelt lapot. Arról nem is szólva, hogy minden, de az égvilágon minden húzásuk, amit csakis a hatalom megtartása céljából tesznek, egyértelműen azt mutatja, hogy ők a lehető legmagyarellenesebb erő jelenleg. Ne feledjük tehát, az év végén sorra kerülő két romániai választás során sem: a Fidesznek jelenleg Romániában a román erők közül a PSD a legjobb szövetségese, a magyar pártok közül pedig a két kisebbiket épp a Fidesz hozatta létre, miközben a legnagyobbat, a magyar PSD-ként is ismert RMDSZ-t pedig egyszerre megvette és túszul is ejtette (mert kigolyózni végül nem tudta). Egyik párt esetében sincs szó magyar képviseletről – ebben a korszakban épp ott tartunk, hogy jelenleg a romániai magyarságnak valójában egyszerűen NINCS képviselete, sem helyi, sem országos szinten, pedig három párt is abból a kamuból él, hogy úgymond minket képvisel – hanem csakis saját gazdasági játszmákról, és a fideszes hatalom határokon is átnyúló bebetonozásáról van szó. Ami mindenkinek rendkívül káros, így nekünk, romániai magyaroknak is.

Lényegében mi is túszai vagyunk most mindegyik nevezett pártnak. Egyszerre él vissza velünk a Fidesz, az RMDSZ, az EMNP és az MPP. Mi, romániai magyarok vagyunk a közös halmaz az érdekeik és a bizniszeik számításaiban. Ezekben az években ide fejlődött (vissza) a dolog. És mostanában – lám – még ennél is egyre perverzebb fordulatokat vesz az egész. Képviselet? Haha. Minden szabad, tisztességes polgárnak az ellenségei ma már ezek a pártok, ahogy a haladás ellenségei is. Hogy mit tegyünk akkor, az még nincs kiforrva, nem áll még össze. De az igen, hogy ezeket szavazattal, vagy bármi mással támogatni már rég nem szabad. Hiszen akkor magunk ellen is cselekszünk.

Alkottam egy gifet arról, mi zajlik viszont kifelé mindeközben. Tetszik nekem ez a gif. Annyira, hogy kezdetben csak ezt akartam feltenni, és kész. A fenti rövid összefoglaló végül magyarázat ehhez, ha úgy tetszik. (A képen: Szijjártó Péter és Kelemen Hunor, amikor nemrégiben a Fidesz nevezett embere Kolozsváron tartott eligazítást az RMDSZ vezetőjének – utána pedig „sajtótájékoztatót” tartottak.)

gif_2.gif

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr3215904744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nemecsekerno_007 2020.06.22. 20:01:31

Erdélyben nincsenek is magyarok. Ott mindenki román. Mér' hazudik a lakájmédia?!

Rodney_2 2020.06.22. 22:30:03

Téged nem a SRI fizet véletlenül hogy ilyeneket írjál? Mert az nem nagyon undorító, ugye?

2020.06.22. 22:47:10

Magyarországon sem képviselik a magyarságot, csakis önmagukat. Ez egy szervezett bűnözői kör magát politikai pártnak álcázva. A fidesz a magyarág nemzeti katasztrófája és a történelem szemétdombjára való.

morph on deer 2020.06.22. 22:57:47

@Legfelelősebben gondolkodó felelőtlen ember:

Hiszen éppen ott van... Hol máshol lehetne még hatalmon egy ilyen mocskos bagázs?

Pipas 2020.06.23. 09:24:46

" Mi, romániai magyarok vagyunk a "

Mi ez a magyarkodás? Előhúztad a magyar kártyát? :D
süti beállítások módosítása