Blogosz

MESE NINCS.

Névjegy

2012. január 10. 10:34 - BlogoszEditor

 

A mostani nagyváradi városvezetés ötlete volt, még a mandátuma elején, hogy az egyes vállalkozások rendben tarthatják a környékükön lévő zöldövezetet, cserébe reklámozhatják ott magukat. Ebből leginkább az utóbbi valósult meg.

Nekem eleve kétarcúnak tűnt az ötlet. Hiszen rendben tartott zöldövezeteket én is nagyon szeretek, szeretnék, ám egyből elrontja az összképet, ha azoknak a közepén ott hivalkodik egy reklámtábla, valahogy így: "Ezt a területet a Szerény kft. tartja rendben". Szóval ez már eleve nincs teljesen rendben. De ha másképp nem megy, hát legyen.

Ehhez képest itt az egyik kedvencem Nagyváradról (egy kép erejéig a Fácsén már tettem róla említést, de most újra közelében jártam, s ahányszor ott haladok el, mindig beleszeretek). Tipikus példája annak, hogyan lehet egy  jószándékú kezdeményezést kisstílű haszonszerzésre, pitiáner bohóckodásra felhasználni. A Körös áruház környékén található ez a kis oázis, a csodák kertje, amelyből a szépség himnuszát zengő nimfák varázslatos dala szűrődik ki.

Eleve lenyűgöző magának a "zöldövezetnek" a mérete is. Íme. (Igen, az a kis sáv, ott, középül.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nézzük akkor magát a karbantartott területet. Közepén a diszkrét, mintegy mellékesen ott lévő tábla: "Ezt a zöld területet az Avenara Tours kft. tartja rendben". (Zöld, ugye? Tartja, ugye? Rendben, ugye? Hát na.) S végül egy visszafogott kis jelzés is ott a táblán, egy rövidke nyíl, hogy "ITT VAN, NI! IDE KELL BEMENNI A JÓ KIS AVENARA TOURSHOZ, ODA NI, ÚGYIS ÉPP BENT VAGYUNK, MIVEL A ZÖLD TERÜLET RENDBEN TARTÁSÁVAL MÁRA PONT VÉGEZTÜNK. UGYE , MILYEN SZÉP LETT?" Az. Referenciamunkának sem utolsó talán - valahogy úgy érzem, a benti kínálatuk is hasonlóan minőségi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A környezet iránti elhivatottságukat méginkább bizonyítja az a két fa, amelynek az a balsorsa, hogy épp az általuk "gondozott" övezetben van. Környezetbarátként ugyanis felrajzszegezték a fákra a feliratot: "Fűre lépni tilos". Megjegyzem: fű nincs ott. Soha. Nyáron sem volt. Kipusztult, mielőtt még a cég elkezdte "rendben tartani" a területet, azóta meg nem vetettek. Legalább így tényleg nem lehet fűre lépni. Csak akkor meg fölösleges aggodalmaskodni, fákra feliratokat erőszakolni. De biztos, ami biztos. Legyen rend. (Különben is, valami közművesek is hasonlóan jártak el, a saját kis sárga táblácskájukkal.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

És ha már a fű sem nő itt, mégsem maradhat parlagon egy igazán rendben tartott, céges büszkeségre is okot adó zöldövezet. Van rajta más.

Csikk és kutyaürülék a téli arculat két vezető dizájneleme.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szóval igazán nem igényel nagy erőfeszítést a város rendben tartása - s ebből kiveszik a részüket egyes komoly vállalkozások is.

Válassza Ön is az Avenara Tourst! Láthatja: bennük nem fog csalódni. Avenara: egy a sok közül!

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr283533522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kaqukk 2012.01.10. 13:05:16

Belemagyarázó szándékkal rákeresve,ezeket találni, a teljesség igénye nélkül:

Noun 1. Avena - oats
genus Avena
plant genus - a genus of plants
family Graminaceae,grass family: chiefly herbaceous but some woody plants

Éés:

AVENARIUS növényvédô
szer. Erdei granulátum, hátigen, a városi granulátum –fejlesztés alatt.Tavaszig. A Zöld Kekec Kft támogatásával.
süti beállítások módosítása