Blogosz

MESE NINCS.

Videó: villanások a Szigetről

2022. augusztus 15. 13:53 - BlogoszEditor

Ez a YouTube-videó nem YouTube-videónak készült. Hanem az itt látható rövid felvételeket sztoriba való tartalomnak lőttem, a közösségimédia-felületekre. Aztán úgy gondoltam, mégis összevágok belőle egy ilyet is.

(Igen, a függőleges videó nem YouTube-ra való, én sem vagyok híve, hanem közösségimédia-felületekre való, és tehát eleve oda is készült. Külön vízszinteset viszont, ami meg például YouTube-ra menne jól, nem forgattam minden témáról, bocs.) Két év kihagyás után tért vissza Európa egyik legnagyobb fesztiválja, a magyarországi Sziget. Itt van pár villanás belőle (infók pedig lennebb).

A következőket láthatják itt:

  • Érkezés a Szigetre. Az ikonikus K-hidat strukturálisan felújították ugyan, de így is kileng a tömeg alatt, ezért Budapest vezetése azt kérte a szervezőktől, hogy a hídra ne tegyenek fesztiválzászlókat és -bannereket. Ezért az érkezők évtizedek óta megszokott soknyelvű köszöntése átkerült a híd előtti részre. És egyúttal új dizájnt is kapott.
  • Egy illető, odabentről. Azt mondja, papagájosan: "Have a great Sziget!"
  • Az újságíróknak tartott nyitófogadáson váratlanul megtaláltam "a Sziget leginkább VIP pontját".
  • Helyszínbejáráson: eddig is minden évben körbevezették a sajtósokat nyitás előtt a Szigeten, ám a két évnyi kényszerszünet után most visszatért rendezvényen ezúttal először vittek fel a Nagyszínpadra, illetve annak hangosítótornyába is, valamint a Nagyszínpad backstage-ébe is. Maga a színpad tényleg gigantikus, 3000 négyzetméteres területével, 500 négyzetméteres játékterével, 400 négyzetméteres LED-falával, és 200 nagy teljesítményű, ultramodern, intelligens lámpájával. A rendezvény főszervezője, Kádár Tamás elmondta, a közvélekedéssel ellentétben mégis ezt a hatalmas helyszínt a legkönnyebb felépíteni, itt köszön be leginkább a rutin, míg az összes kisebb helyszín összerakása egyre bonyolultabb. A Nagyszínpad hátánál a fellépő világsztárok rendelkezésére áll 17 öltöző, 5 zuhanyozó. És számos más, amit egyénileg szoktak igényelni.
  • Sziget-hajójárat. Ez is minden évben van, tömegközlekedési hajók járnak a Jászai Mari-tér és a Sziget között. Ám idén először nincs sem zene, sem vendéglátós pult ezeken a hajókon. Azok a szigetesek, akik hajózás közben bulizni akarnak, kénytelenek befizetni a külön partyhajóra, ami épp ezt a célt szolgálja, és nem a tömegközlekedését.
  • Egy mozgó installáció odabent, a sok közül, amelyik minden nap körbejárja a Szigetet.
  • Kis kiállítás a szálláson.
  • Páraágyú a Nagyszínpadnál, egy forró délelőttön.
  • Az egyik kedvenc helyszínem, a Colosseum.
  • Lányok, akik önként ketrecből nézik Justin Bieber koncertjét. (Oké, a ketrec csak egy dizájnelem volt amúgy.)
  • A főbejáratnál a világ lobogóival és az adott nyelveken köszöntik az érkezőket. Az orosz ezúttal aktuális üzeneteket kapott, egyes szigetlakóktól.
  • Hasonló téma, de már odabent: minden nap vannak rövid, tematikus happeningek a Nagyszínpadon - az egyik ilyen a gyermekek a békéért, tegnapelőtt.
  • Az egyik idei zenei felfedezettem, a Dél-Afrikából érkezett ügyeske, Yugen Blakrok. A helyszín is új: idén külön színpadot kapott a rap, a hiphop és a trap - ez a Dropyard. És nagyon jó programja van, egyből bejött.
  • Bűnmegelőzés. Hát, mit mondjak? Inkább humornak tűnik. Pedig a rendőrség tematikus helyszíne.
  • Újra a Dropyard színpadnál. Itt minden délelőtt ilyen battle-program szórakoztatja az érdeklődőket.
  • Egyik kedvenc budapesti graffitim, félúton a szigetesek által is kedvelt, közeli Auchan és a Sziget főbejárata között.

Lehetne itt még nagyon sok minden, mert bent aztán bőven van, de inkább nézem, és élvezem, minthogy folyton filmezzem és mutassam az összeset, bocsánat. :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr6717908275

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása