Blogosz

MESE NINCS.

Limuzin a szemétben

2017. szeptember 01. 18:23 - BlogoszEditor

Csak úgy ott van. Odavitték, ott hagyták. Pedig előzőleg hányan adhatták a nagyot benne. És vajon mi lehet az oka, hogy így szabadultak meg tőle, és nem rendesen, hivatalosan? Minden esetre érdekesen mutat ott, ahol megtaláltam: egy limuzin a szemétben.

A lassanként kiépülő nagyváradi Bălcescu negyed szélén találtam. Ami egyben a város széle is jelenleg, a reptér mellett van. Tekerek ott, már az aszfalt is véget ért. És kezdődik az, ami az elhagyatott részeken szokott: illegális szemétlerakó. Illetve csak volt, mivel a környékbeli építkezések miatt elegyengették a sok ganajt, de újabb csomók is megjelennek, és a régiekből is ott van mindenfelé. Once a szeméttelep, always a szeméttelep, ugye.

Na, megyek ott  sőt, még egy kőbányára hasonlító kavicslerakat is erősíti a táj holdbéli jellegét –, és hirtelen, nesze, ott van egy limuzin. Első gondolatom persze (túl sok filmet?), hogy épp ilyen helyeken szoktak találkozni a maffiózók, és/vagy ilyen helyekre hozzák ki a megbüntetendő áldozataikat. Na, de most nem. Ez az autó csak régebben látott szebb napokat – már ha szebbek lehettek azok. Hiszen azért tudjuk, hogy az ilyen kocsikat nálunk (is) jellemzően bérautóknak szokták használni, főleg esküvőkre. És hát akik ilyenekben szoktak hamis pózolni, azok – legalábbis többnyire – olyanok, akiknek talán még maga az autó sem örült. Szóval most meg itt van: a jelek szerint tényleg egyszerűen kidobták. Jött arra egy roma nő, megkérdeztem tőle, mi van ezzel az autóval, azt mondta, már régóta itt van. Látom is mondjuk, hogy kezdi körülnőni a limót a gaz, és megviselni az időjárás is, a kerekei is kilyukadva, rozsdásodik is, a kárpitja is szakadozik, tehát valóban nem csak parkol ez itt. Érdekes viszont, hogy akik idehozták, gondosan bezárták mindegyik ajtaját. Még érdekesebb, hogy azóta sem törte fel senki, széthordva sincs. Bár benéztem, és belül is eléggé lepukkant már. Csak áll hát itt, mint egy becsípett és eltévedt arisztokrata.

Még jó sok gondolatot ébreszt ez az egész, ahogy körüljárom, analógiák, képzettársítások, miegymások. De nem fogom én ezeket most szájba rágni, hiszen az olvasóim nagyon intelligensek, úgyhogy játsszunk most olyat, hogy mindenki szabadon asszociál, én innentől csak mutatom a képeket. Erről a jelenségről, ami tulajdonképpen egy nagy, érdekes gondolatjel. (Kattintásra galéria nyílik, aztán a kép oldalánál található nyilakkal lehet továbblépni a felvételek között – bár eléggé unom, hogy ilyen esetekben mindig ilyen profán mondattal kell zárnom. :) )


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr4112796928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása