Blogosz

MESE NINCS.

Halatlan: pár megjegyzés arról, hogy illegálisan pecázgatott a zavarosban halászó RMDSZ-es

2020. április 17. 20:03 - BlogoszEditor

Helyi mércével mérve nagy hal akadt horogra a sajtósoknak és a rendőröknek: az RMDSZ politikusa, a Bihar Megyei Tanács elnöke, azaz Pásztor Sándor, aki egyszerűen elment horgászni, az országos kijárási szigorítások, és a szükségállapot dacára. Több olyan segítője és pártbeli embere társaságában, akiket szintén az RMDSZ tol, és helyezett posztokra.

Nagyváradi, azon belül biharpüspöki lakhelyétől távolabb, a hegyközcsatári tónál érték tetten tegnap délután Pásztort, aki amellett, hogy a Bihar Megyei Tanács RMDSZ-es elnöke, a Sürgősségi Esetek Megyei Bizottságának alelnöke is, amely testületnek a feladata jelenleg épp a járvány miatt kialakult helyzet kezelése lenne, a megyében. Először az ebihoreanul.ro hírportál emberei leplezték le, majd kihívták a rendőrséget. Ez utóbbi 5000 lejre büntette Pásztort. Ugyancsak ekkora helyszíni bírságot kapott egyik hű segédje, aki a Nagyváradi Erdészeti Őrség helyettes vezetői posztjáig vitte, azaz a szintén RMDSZ-katonaként is tevékenykedő Tímár Miklós, valamint egy velük együtt tetten ért vállalkozó. A csoport ráadásul szolgálati autókkal ment a kis horgászkalandra.

Az RMDSZ-es megyei tanácsi elnökről egyébként a helyi román sajtó már régebben megszellőztette, hogy eurómilliókban mérhető vagyona van, egzotikus országokba járt búvárkodni, szafarikra, vadászatokra, legutóbb például arról cikkeztek, hogy a 2018-2019-es vadászidényben Dél-Afrikában vadászgatott, majd egy kilőtt antiloppal is pózolt. Az illető a jelenlegi lakhelyén arról lett először ismert szélesebb körben, hogy miután odaköltözött, az akkori helyi református pappal együtt földterületek adásvételén ügyködött.

Ez a mai sztori lényege, de még hozzáfűznék ezt-azt.

Először is: tény, hogy a leleplező portál és lap rá van állítva az RMDSZ megyei szervezetének ügyeire is, és a párt megyei tanácsi tevékenységére is, mert ez a kettős médiaorgánum a Nagyváradot vezető PNL szimpatizánsa – márpedig a legutóbbi önkormányzati választások után az RMDSZ átverte a PNL-t, és inkább a PSD-vel fogott össze, így alkotva többséget a Megyei Tanácsban, és így kényszerítve egyetlen fős kisebbségi szerepbe a PNL-t. A PSD és az RMDSZ összefogása révén került a tanács elnöki beosztásába Pásztor. Ám mindez az RMDSZ baja, és mellesleg ki is érdemelte, a sajtósok pedig imádják, ha kapás van.

sfafbadfbdfb.jpg

(A fotók forrása: 1. – ebihoreanul.ro, 2. – Facebook, 3. – Pásztor Sándor Facebook-oldala)

Amúgy a szóban forgó lap az RMDSZ-nek, és személyesen Pásztornak is régóta szálka a szemében.

Máskor is közöltek már írásokat róla, bemutatva, hogy gazdagabb a legtöbb itteni halandónál, vagyont halmoz, szóval él, mint hal a vízben.

Viszont ezúttal az újságíróknak, meg a rendőröknek volt nagy fogásuk. Amikor a tanácselnök került a hálóba.

Hallomásból tudom, hogy nem viselkedett valami szépen az őt tetten érő sajtósokkal.

Nem ez az első kisebb-nagyobb botránya, de ezt is ennyivel megúszta.

Ja, amúgy milyen érdekes, hogy épp a megyei vízügyi igazgatóság vezetői posztjáról került a pártba és a tanácsba.

Lehet, hogy a rendőrség által 5000 lejre bírságolt RMDSZ-es csak szintén akart egy olyan, pont ezekben a napokban nagyon divatos Facebook-profilképet, amelyen épp megbünteti a rendőr. Nem egészen ugyanolyanra sikerült, de ő még valósághűbben kifogta.

93788376_2792848494084495_3537157072950919168_o.jpg

Egyébként én már találkoztam a megyei tanácsi elnökkel magyarországi zenei fesztiválon is, tehát lehet, hogy most meg épp készült a Fishing on Orfűre

Olyan feszten is megfordult, amelyen a programban szerepelt a Fish! nevű magyar együttes is.

A Scooternek pedig – amelyik szintén volt fellépő olyan fesztiválhelyszínen is, amelyiken a tanácselnök meg vendég – volt az a világslágere, hogy How Much Is the Fish?, well, looks like currently in Romania it's 5000 lei.

És nevekkel továbbra sem viccelünk, én is csak simán közlöm, hogy mindenki mást is megbüntettek, aki vele együtt részt vett a kis elvtársi horgászgatásban, köztük azt a vállakozót is, akinek a neve – esküszöm – Halász Alexandru.

Azon meg nincs mit csodálkozni, hogy melyik pártnak a tagja, hiszen az RMDSZ állandóan a zavarosban halászik.

A megyei tanácsi és pártbeli emberei lóhalálában írattak is vele egy posztot, amelyben megpróbálta kikerülni, megelőzni a botrányt, és beismer mindent, és közli, hogy a büntetésen kívül még ötezret átutalt egy meg nem nevezett jótékonysági szervezetnek (ugyan, mi köze a kettőnek egymáshoz, persze a nyilvános mosakodáson kívül?), azaz megy a beetetés, bár nincs kifogás, hanem ezúttal a megjátszott őszinte beismerés a csali.

Holott ez a magyarázkodása, manőverezgetése csak fárasztás. Hogy úgy mondjam, halandzsa.

Pedig – halihó, drága szavazópolgárok – a megye vezetésében, az épp záruló tanácselnöki mandátuma során sem szerzett halhatatlan érdemeket.

Amúgy a rendőrök – egy Facebook-kommentben tett saját megjegyzése szerint – olyan gyorsan érték tetten, hogy az adott horgászaton fogása még nem is lehetett. Úgyhogy ez az egész sztori halatlan.

Ja, és az USR ma délután már fel is szólította Pásztort, hogy mondjon le, mégpedig haladéktalanul.

galll.jpg
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr5415619676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása