Blogosz

MESE NINCS.

Mindeközben Svájcban... Avagy: úristen, migróuk, migróuk mindenütt!

2016. szeptember 22. 22:43 - BlogoszEditor

Azért mégis örülök neki, hogy még a közelében sem leszek Magyarországnak a beteg, hazug, manipulatív, szennyes hatalom ugyanilyen álnépszavazása, színjátéka napján. Ugyanis kicsit elutaztam: és ha már történetesen Svájcban vagyok épp (és leszek még a „referendum” napján is), akaratlanul is eszembe jut, minden nap, nagyon sok itteni hétköznapi dolgot is látva, hogy még mindig (de igazából már megint) mennyire le van maradva Nyugat-Európától Kelet-Európa, mentalitásban is, nem csak másban.

Erről pedig az, hogy az én anyaországom legalább 1989 után igyekezett felzárkózni, el is ért sikereket – mostanra viszont az 1989-projekt is megbukott, sőt, egy akkoriban egészen másfelé indult hatalom mára kifejezetten Európa-ellenes, teljesen háborodott, galád módon távolítja Magyarországot az Uniótól, sötétít be mindent, de főleg az agyakat, hogy ne lehessen látni, hogyan lop példátlan módon és mértékben, ráadásul a hatalma megtartása érdekében olyan gyakorlatokat vezet be, amelyek azt honosítják meg, hogy végképp akármilyen eszközzel lehet élni az ottani politikában, gazdaságban, akármilyen alantas húzás megengedhető. Márpedig mindezzel, minden egyes napjával mérhetetlen és majdan csak nagyon hosszú idő alatt helyrehozható károkat okoz otthon, miközben kifelé pedig feszegeti szét az EU-t, és hergeli ellene (valamint mindenki és minden más ellen is, aki és ami nem tart velük) a hergelhetőket, mindinkább el is butítva azt az országot, népet, amit épp kirabol. A teljes igába hajtási próbálkozás persze nem fog örökké tartani, pedig azon dolgoznak, viszont e hihetetlenül elaljasult rendszer bukása után is további évtizedeket pocsékol majd el Magyarország arra, hogy ismét kiegyenesedjen. Most azonban még javában tart az elmebeteg dúlás, a parvenük pimasz ámokfutása – és ez a „népszavazás”, a maga tipikusan mocsok kampányával nem más, mint ennek a hatalmi színjátéknak a sokadik húzása. Sőt, ami még félőbb, hogy egy még Európa-ellenesebb, előre pontosan nem látható lépésük felvezetése is. Továbbá a választóik teljes mozgósításának főpróbája, a következő országgyűlési választásra, annak kipróbálása, hogyan fog működni az a gépezet, amely a választások legalizált elcsalását biztosítja immár, és amely azon a választási rendszeren alapszik, amit a Fidesz mostanra minden ízében átírt, hogy csak neki kedvezzen, meg azon a manipulációs és mozgósító hálózaton, amit részben szintén illegálisan építettek ki az elmúlt években. Erről szól ez a mocsokság, csak ők népszavazásként adják el, illetve be a híveiknek, továbbá a megijesztett jámboroknak. Másról nem szól, migránsokról, az Európa nyugati részét (például Magyarországgal ellentétben) valóban komolyabban érintő menekülthullámról, valamint az erre rácsatlakozott, egyelőre homályos hátterű manőverekről például valójában egyáltalán nem.

Na, szóval miközben idefelé tartva a szerencsétlen Magyarországon átutazva pár napja is azt láttam, hogy az egész anyaország egyre hangosabb az őrültség és primitívség szintjéig lement színjátéktól, vagyis a manipulatív migránsellenes kampányolástól, ide végül megérkezve különösebben nem figyeltem ugyan, de e nélkül is szembeötlik, hogy mi van például itt, Svájcban, hasonló témában.

Azt már kifejtettem Fácsén, ezért itt már nem fogom megismételni, hogy a legnagyobb ABC-üzletláncnak az a neve itt, Svájcban, hogy Migros. És valahányszor látom itt is, ott is, amott is kiírva üzletekre, hogy MIGROS, MIGROS, MIGROS, automatikusan az ugrik be, hogy ez valami angol csúfnevük a migránsoknak. (Érted: migrant - migro - migros; mint például negroes, pakis, stb.) Nem is csoda, hogy nekem mindig ez jön be erről először: hiszen magyar vagyok, az én anyaországomban meg most nagyon megy mindenki, aki ilyesmiket próbál eladni, aki ilyesmivel bóutol. Szóval ezt már mondtam, és nem fogom megismételni. (Ja, bocs – na, már mindegy. :P)

20160921_115905u.jpg

Tessék: nem elég, hogy "Migros", de bizonyos helyeken még az is ki van írva, hogy "Take Away". Azaz - a magyar szavazóknak szánt kormányzati propaganda nyelvére fordítva -: "A migrók csak elvesznek"; illetve "A migránsok lopnak".

Újdonság a témában viszont, hogy azóta megtudtam: a MIGROS egy sokkal nagyobb üzleti konglomerátum. Van például saját benzinkút-hálózatuk is. Vagyis a szegény hülye magyar népszavazónak ezt így lehetne eladni: Úristen, a migrók már a svájci kőolaj-bizniszre is rátették azt a szennyes kezüket! Sőt, a MIGROSnak saját reklámújságja is van. A magyar választóknak ezt a saját pojácakormányuk természetesen így kommunikálná: Jesszus, a migróknak már külön lapjuk is van, a sajtó is a befolyásuk alá került! Foglalkozik továbbá a cég banki szolgáltatásokkal, létezik Migros Bank is. A magyar hisztikampányban ezt az egyezerű tényt viszont csakis így: A mocskos nyugati bankok a mocskos Soros mellett immár a mocskos migrók mocskos érdekeltségeivé is lettek! Nem beszélve arról, hogy épp ma láttam a Migros kisebb üzlethálózatából is néhányat, amelyeknek a neve sokatmondóan: Migrolino. Mondanom sem kell, hogy a magyarországi elmebajnokság során ezt kell visítozni: Migrolinók vannak egyre több helyen, vagyis a migrók gyerekei – megkezdődött Európa megszállása, teleszülése, végünk, csakafideszsegít!

20160922_113939.jpg

Működtetnek továbbá felnőttképzési központokat is, Migros Klubschule néven. Magyar uszításhoz ellenben: A migrók klubokat és iskolákat alapítottak Nyugat-Európában! Mondjam-e még, hogy van például Change Migros is, ami valutaváltók hálózata – Uramfia, már a valutát is! -, vagy például működik lakberendezési boltok alkotta hálózatuk is, a Micasa – Ez már a vég, a migrók bent vannak a lakásban, rohanás a Fideszt támogatni!

Mondjuk ez az, ami a vicces része (bár eggyel mélyebbre nézve ez sem vicces, egyáltalán.) Ami viszont komoly, az az, hogy amíg Magyarországot mostanra durván ellepték azok a hazug, uszító, igazságmagokat nagy lombú hazugságfákká terebélyesítő, valójában nem migráns- hanem Európa-ellenes, középkori félelmekkel játszó, alpári propagandaplakátok, amelyeket ráadásul a saját érdekében, de közpénzből, ám a fölözéshez ügyes magáncégeket közbeiktatva gyártatott le a Fidesz – nos, eközben például Svájcban is téma plakátokon is a valós menekültkérdés, itt-ott. Csakhogy ilyen formában. (És más kérdés az, hogy szerintem ez is szól pénzről, hiszen a hirdető Amnesty Internationalnak is épp a körmére lehetne nézni, ám ennek ellenére minőségében is más ez az egész így. És annyi mindenben még.)

1d7bfd7a-3f8d-439a-ae92-25a7423e082d.jpg

20160920_185304u.jpg

További váratlan és érdekes fordulat volt még ma itt, Zürichben, hogy miközben épp egy kiállítás helyszínét kerestem (és mint kiderült, pont a jó épület előtt álltam, csak nem vettem észre), útbaigazításért megkérdeztem találomra egy illetőt. Akiről aztán rögtön kiderült, hogy pont magyar. Sőt, ‘56-os menekültek gyermeke, aki már itt született. (Ráadásul az én itteni vendéglátóm is ‘56-os magyar menekült.) Még erre is sőt: a menekültek gyermeke ma épp azzal foglalkozik, hogy Zürichbe érkező menekülteket segít. Jó, persze van különbség is (a valamelyest hasonló kultúrkör, ahonnan érkeztek az ő szülei annak idején, és az egyáltalán nem hasonló, ahonnan a mostaniak érkeznek; ő például legutóbb épp eritreaiaknak segített saját heti rádióműsort alapítani itt), csakhogy elsősorban pont nem a különbség számít. No, és elmondta még ez a jelen témához pontosan találó, véletlenül lelt illető, hogy mi a véleménye a Fidesz hamis célokat és félelmeket megjelölő kampányáról - az, ami nekem. Végül - mivel tudta, hogy magyar vagyok, és azt hitte, Magyarországról jöttem -, már eleve suttogva, szinte szégyellve tette hozzá: "... nem vagyok ám kommunista, sőt, az az igazság, hogy én ilyen liberális vagyok". Tessék, itt tartunk most: már a Svájcban született magyar, Zürichben is halkan ejti ki azt egy másik magyarnak, hogy ő liberális - ennyire hat a Fidesz gyűlöletkeltése az őket nem támogató magyarok és a nem magyarok ellen is, amit több témában is egyszerre visznek. Ezek közül ugyanis csak egy a népszavazásos bohóckodás.

Aztán még a téma másik aspektusa, hogy közben Svájcban is megy persze a vita is a menekültekről, a kis gerillák között. És vannak köztük olyanok is, akik kommunistásat játszanak. Nyilván nem jelent feltétlenül sokat egy-egy srác véleménye, amely vélemény csak attól tűnik mérvadóbbnak, hogy az illető vett egy festékszórót. De azért lefotóztam ezeket is, ma, Dübendorf városkában. Azért, mert jól mutatják, hogy a zavarosban hogyan keveredik aztán a menekültkérdéssel kapcsolatos kavarodás más hülyeségekkel, olyan erők malmára hajtva a vizet, amelyekére nem kellene, és hogyan csap át aztán az egész mindenféle extremitásokba és tévképzetekbe és téves forradalmak lázálmába, kényszerképzetébe. Ni:

20160922_184838t.jpg

20160922_184848r.jpg

NA és van más szintje is a vitának. Ezt az alábbit például Luganoból Zürichbe visszafelé tartva, a vasúti sínek mellett fotóztam, Zürichtől nem messze. Nagyszerű példa ez is. :)) Hiszen először “Refugees – valami jel – welcome” volt, aztán “Refugees NOT welcome” lett, most meg “Refugees are welcome”.

20160920_152311u.jpg

Az egészet azzal összegezhetem, hogy szerintem a legpontosabb a szellemileg épp leépülő Magyarországon is, és általában jelenleg Európában is az, hogy Refugees come. Ez van. Jelenleg ennyi.

Az összes többi még ködös, épp ezért jelen helyzetben még leginkább manipuláció. Könyörgöm már: ne dőljenek be állandóan mindennek. Az elbutulás egészen biztosan nem menti meg sem Európát, sem a magyarságot.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr3311736929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Éhes ló 2016.09.23. 17:30:16

Már a BBC is orbánnak szolgál:
vimeo.com/40826094

No Go Britain BBCFour (hour-long documentary, also aired on BBCTwo) from Adrian Addison on Vimeo.

Ezek után csak annyit mondunk: Több tiszteletet Magyarországnak, több tiszteletet a valóságnak!
süti beállítások módosítása