Blogosz

MESE NINCS.

Rohanunk a vesztünkbe!

2021. december 26. 16:38 - BlogoszEditor

Karácsonyi ebéd elköltése - hozzá találomra választva hagyom, hogy menjen a konyhában a Mária rádió, azon többnyire el szoktak ott nekem motyogni, zümmögni, sutyorogni valamiket, amíg az ember eszik, vagy mosogat.

Erre rögtön azt hallom, hogy "Ferenc pápa homíliája a karácsonyi éjféli misén". Hát ne már! És utána még taglalják is a homíliáját.

Megáll az ész! Hova jutott Európa, mennyire devalválódtak a Nyugat értékei, és milyen messzire ér már el az LMBTQ+-lobbi keze?! Még karácsonykor sem hagynak békén minket, ráadásul egy vallási rádió csinál propagandát a homíliának. Sosem gondoltam volna, hogy meg kell érnünk, amint maga a pápa unzsenír homíliával foglalkozik. Mintha mi sem lenne természetesebb, mintha ebben az elkorcsosult világban már ez lenne az új norma.

Már csak egy lépés, hogy kötelező is legyen - holott engem nem zavarna a homília, ha otthon, a négy fal között csinálnák. Vannak is olyan ismerőseim, akikről tudom, hogy a homília hívei. De, hogy már a Mária rádióban a legfőbb vallási vezető csinálja ennek a hírverést...

Jó, tudom, hogy az egyházban évszázadok óta folyamatosan gond volt a homília is, takargatni is igyekeznek, még manapság is, bár némi előrelépés azért történt az ilyen esetek kivizsgálásában. De akkor sem kéne ezt központi témává emelni egy keresztény rádióban. És mi van, ugye, ha a gyerekek is meghallják? Mit fogunk nekik mondani, mi, normálisak? Hogy már a pápa is homília bűnébe esik, és ezzel még kérkedik is a rádiójukban? Ez lenne a szép, új világ?

Esküszöm, a tévét már bekapcsolni sem merem, egyre több a vallási csatorna, ha pedig itt tartunk, akkor a homíliához már biztosan képsorokat is mutatnak.

Hát komolyan: manapság a keresztény ember már oda szorul vissza, hogy akkor inkább dekódoltassa a SuperOne csatornát, és azt nézze, ott legalább nem mutatnak ilyen beteg dolgokat! Már pluszban fizetnünk kell a normalitásért, ezt teszi a fenenagy liberalizmus, meg elfogadás.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr6516793388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása