Blogosz

MESE NINCS.

Kezes

2011. július 10. 17:59 - BlogoszEditor

 

Már megint az a Fácse... Egyik kezével elvesz, a másikkal ad.

Mert az van, hogy el-eltűnnek a lájkok a bejegyzéseim alól. És nem csak az én blogom szenved ebben, hanem rengeteg bloggeré. (Aki nem tudná, mi a lájk, az nem Facebook-felhasználó - s mint ilyen, számára nem is érdekes ez most.) Már hetek óta figyelem: van olyan bejegyzésem, ahonnan több, mint 160 lájk tűnt el, egy csapásra, a másiknak a végéről 120, de lényegében szinte minden posztom lájkjai megcsappatnak valami fura rendszerhiba miatt. Pedig egy is számít, hiszen mindegyik mögött egy aranybogárszirom olvasó van. Szóval igen, egyfajta visszajelzés a lájkolás is, én azért szeretem.

És a gond csak egyre terebélyesedik. Immár nemcsak az én szolgáltatóm, azaz a blog.hu felületein elhelyezett facebookos gombok vacakolnak, hanem más felületeken lévő lájkok is elenyésztek. A blog.hu minden esetre reagált a dologra, s így jelezte itt, hogy nem nála van a hiba. Azt írják: "A Facebook Like gomb nem a blog.hu szolgáltatása, hanem egy tőlünk független, beágyazott funkció. Ez azt jelenti, hogy nincs ráhatásunk a gombok működésére, mi pusztán azok beépítését könnyítettük meg. Tehát az említett hibákkal kapcsolatban is tehetetlenek vagyunk, korábbi tapasztalataink alapján elmondhatjuk, hogy valószínűleg hamarosan újra visszatér minden a régi kerékvágásba és helyesen fognak működni a gombok, valamint az eddig Like-ok száma sem veszett el, újra meg fog jelenni."

De nem, azóta sem jelennek meg újra. Hát ilyen ez. Ilyenkor mindig a fülemben cseng Zuckerberg mondata a Fácséról szóló filmből: "We never crash". Azaz "mi soha nem omlunk össze". Hát ja, ez igaz. Viszont azt mindenki tapasztalhatja, hogy sokszor vacakol a Facebook. És ez a lájkeltűnős csak egy trükkje, de eddig ezen lehetett a legjobban felszisszenni.

No, de van jó hír is. És az is ehhez a közösségi oldalhoz kapcsolódik. A jelen blogom is nevezve van ugyanis épp mától a Goldenblogra, bent van a mezőnyben. Ez egy blogverseny. És persze a közönség csak egy módon szavazhat majd, ha elindul a voksolás. Na hol? Persze: csakis a Fácsén. 

Ahol amúgy lájkolni is lehet a Goldenblog versenyt is. Vagyis azon blogoknak a versenyét, amelyek egy részéről amúgy mostanság eltűntek a lájkok. :) Hát, van humoruk, tény. És ez fontos. Ezt én is lájkolom.

Na, de most tűnök...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr793055354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása