Blogosz

MESE NINCS.

Itt a negyedik

2022. május 17. 20:14 - BlogoszEditor

Tegnap óta igényelhető, önkéntesen - és persze ingyen - Romániában a COVID elleni negyedik oltás. Tudtommal csak Pfizer kérhető immár.

Ma be is adattam a negyediket. Itt, Nagyváradon. Immár az egész procedúra - a kapun való belépéstől számítva - körülbelül három percet vett igénybe. Sor nincs (sőt, azt hiszem, eddig én voltam az egyetlen, aki a negyedik körben felkereste őket itt).

Csakhogy ez Váradon sem megy már rutinból, mert időközben az összes nagyobb oltóhely bezárt, megszűnt. Magam is megfordultam ma az összes ismertebb helyen, így aztán szólok, hogy nincs már oltóhely a Pelican kórháznál, az ideiglenesen COVID-kórházként működött Curteanuban sem, a rogériuszi Gyermekváros épületében sem, Nagyvásártéren (Centru civic) sem, az Era Shopping Parkban sem.

Végül felhívtam az Egészségügyi Felügyelőséget (DSP) (ezzel kellett volna kezdenem, járkálás helyett, okos mackó), ahol elmondták: Nagyváradon még összesen három oltópont működik. Az egyik a Szülészeti és Nőgyógyászati Kórházban (a Kolozsvári úton), a másik ugyanazon az utcán, a Venus Érközpontban, a harmadik pedig fent a dombon, a Megyei Kórházban. Ja, és mindenki a háziorvosánál is kérheti immár az oltást. Van, akinek az kényelmesebb. Aki jár a sajátjához, bármi okból, annak talán az valóban jobb megoldás is.

Bónusz

Egyébként itt, a szülészet épületében konteósoknak is érdemes beadatniuk az oltást, rájuk is gondoltak. Ugyanis pont abból a székből, amelyikbe le kell ülni az injekció megkapásához, egy olyan falra meredhet a páciens, amelyiken románul és magyarul áll egy tábla, hogy "PUNCT DE VACCINARE/OLTÓPONT", közvetlenül mellette pedig egy biztosítótábla van, amelynek az ajtaján azt írja: "PERICOL DE MOARTE". Én is ezt néztem, miközben beadták az oltást. Úgyhogy itt minden hülyét is szívesen látnak.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr3717833987

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása