Blogosz

MESE NINCS.

Szívesen...

2014. május 19. 13:34 - BlogoszEditor

Készül a nagyváradi Szent László Napok programja - és a mai, beharangozó sajtótájékoztató kapcsán kiadott közleményükben épp ezt olvasom: "az elektronikus zene kedvelői a Moszkva Klubban tartandó Pecepartykon vehetnek majd részt, ahol DJ-k szolgáltatják majd a zenét."

Pece party, hm?

Azért már nem az első, amikor nagyjából ugyanaz a kör szó nélkül ellopja egy-egy ötletemet. Pedig ha szóltak volna, színesen is adnám, így azonban eléggé pitiáner, bármelyik szervező is terjesztette ezt elő a saját nevében. A Pece partykról, mint elnevezésről, meg arról, hogy kellene ilyen rendezvényeket szervezni (és éppen ugyanazon a helyszínen), egy spontán ötletemként nyilvánosan, a Facebookon írtam, többször is. Aztán szintén nyilvánosan, ugyanott beszélgettünk róla pár emberrel néhányszor, hónapokkal ezelőtt. És hozzá is láttunk a szervezéshez, de aztán áttettük az egészet későbbre. Úgyhogy nem volt nehéz lehalászni. Használjátok hát egészséggel. (Meg becsülettel, bár az már mindegy.) Csak legalább jó zene legyen majd, mert az fontos.

 

És ez már nem az első. Annak idején szerényen felszólamlottam már a másik kapcsán. Ugyanis hasonló ügy, ugyanabból az udvarból, érdekkörből, hogy amikor Tőkés László először jutott be az EP-be, akkor a választási kampányban az égvilágon mindenhova felírt, kinyomtatott jelmondata ez volt: "Unió, Erdéllyel!" Amit néhány hónappal azelőtt épp az ő egyik embere ártatlan viccelődésnek szánt kis "ötletbörzéje" kapcsán találtam ki - ugyebár az 1848-as forradalom Tizenkét pontjára hajazóan, és onnan továbbmutatóan. És küldtem be épp oda, ahol később - ugyancsak szó nélkül - lenyúlták és használták, ezerrel. Egészséggel. (Meg becsülettel, bár az már mindegy.)

 

Szóval köszi az ilyen megtiszteltetéseket, örvendek, hogy tudtomon kívül is hozzájárulhatok a magyarság felemelkedéséhez. Meg a saját ötletek összehozásának kínjaitól való megszabadításukhoz. Ha még eszembe jut valami, esetleg egyenesen beküldöm a jövőben, hogy ezzel se kelljen vacakolni. Szívesen...

 

***

Frissítés

A jelen poszt beélesítése után a szervezők megkerestek, és ennek nyomán közlöm az álláspontjukat: az elnevezés ezúttal nem az ő javaslatukra lett az, ami, hanem a helyszínt biztosító szórakozóhely ajánlotta nekik. Az ötletemet. Vagyis az ő szempontjukból más a helyzet, mivel ezúttal nem ők a ludasok, az enyémből lényegében ugyanaz. És ugyanúgy köszi, csak akkor a másik félnek, és ugyanúgy utólag is szívesen... Megkerestek később a Moszkva részéről is, és azt kérték, "ezen ne vesszünk össze, és legyen béke". Mondtam is, hogy oké.

A Szent László Napok szervezői azt is tudatták, hogy így már az elnevezést nem fogják használni. Rendben. Csak legalább jó zene legyen majd, mert az változatlanul fontos, de tényleg.

 

***

 

Frissítés 2.

A szervezők ismét megkerestek, és azt közölték, az elnevezés végül mégis ugyanúgy fog szerepelni a rendezvénysorozat programjában, ne lepődjek meg, "mert a Moszkva részéről azt mondták, hogy az úgy jó". Egyúttal viszont arra kértek, lehetőleg ne írjak többet erről a fejleményről és az egész témáról sem, "mert az nekik kellemetlen". :)

Aha, van még lejjebb is tehát - bár ez így már inkább hülyén vicces kezd lenni. Nem baj, majd esetleg kitalálok valamit. Aztán lehet vinni azt is. Örülök, ha "az úgy jó", vagány, ha tetszik.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr356180821

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása