Blogosz

MESE NINCS.

Vízió

2011. május 10. 22:43 - BlogoszEditor

Hallom, megint itt az Eurovíziós Dalfesztivál, vagy hogy is hívják. Úgy látszik, az ipar sosem unja meg a hullócsillagok fellökdösését a műégboltra. Az álsztárok, értékpótlók gyártását. Különféle giccses vetélkedők, nesze nektek showműsorok keretében.

Ráadásul már a híradóban is ez van: az előbb ott kértek, hogy szavazzunk a magyar versenyzőre. Semmi baj az illetővel, rendben - sőt, alig ismerem -, de akkor ez most mi? Nemzetiségek versenye, vagy dalverseny? Arra szavaz - már akit felizzít az ilyesmi -, hogy melyik vérvonalú induló, milyen nemzetiségű versenyző tetszik neki? Magyar, akkor jóvan, oszt kész? És minden más országban ugyanígy, a saját véreikkel? Nem arra kellene inkább  - egy dalversenyként meghirdetett akármin -, hogy melyik a legjobb dal?

Bár igaz, akkor szerintem egyik dal sem nyerne soha, egyik évben sem...

Vagy megint ez az önámítás megy, hogy egy konzumvetélkedő nyertese majd jól ráirányítja Európa figyelmét a győztes országára, s arra a népre, nemzetre? Ugyanmár! Ez csak egy tévéműsor. És akik mégis ilyesmit vallanak, azok nyilván nézték az eddigi adásokat is - s mégis olyan, mintha egyet sem láttak volna. Mert ha hátták volna az előző években, tudnák, hogy egyszerűen feledésbe merül az egész utána. Ez a műfaj eleve ilyen.

Abban hinni, hogy ez nemzetiségi kérdés, hogy országimázs, meg magyar ügy... Vagy egyáltalán abban, hogy ez bármi másnak is a kérdése, vagy egyáltalán bármilyen ügy... Na ez maga egy vízió. Eurovízió.

Televízió.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr182894463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása