Blogosz

MESE NINCS.

Evidenciák a turkálóból

2015. június 10. 17:01 - BlogoszEditor

Na jó, most már sikerült egy viseltes pólómnak is súlyosabb jelentést adni, a divatszerűen dúló idiotizmus révén. Ez az a ruhadarab. Ami egyébként már régi, szakadozik is helyenként. De azért jól bírja.

copy_of_3.jpg

Részemről ezzel válaszolnék akkor a "magyar" "kormány" idegenellenes hangulatkeltésére, bevándorlásügyi műbalhéjára és az abból kinőtt hazugságkampányára és képmutatás-bajnokságára. Ami persze, hogy nem az idegeneknek szól, hanem épp a magyaroknak. Szegény választóknak, pontosabban a választók szellemileg legszegényebbjének.

Tehát itt ez a póló. Amin azt írja: "Minden ember külföldi. Majdnem mindenhol". Mondok akkor pár szót róla, mármint a cuccról - főleg azért, mert majdnem minden további mondat ugyanúgy vonatkoztatható a pólóra magára, mint a kormányhőbörgésre és az egész idegenellenes, menekültellenes, bevándorlóellenes manipulatív manőversorozatra, valamint az ezekkel szembenálló alapelvekre, és a józan ész diktálta minimumokra.

Szóval ócska. És használt. Turkálóból van. És nem is voltam soha büszke rá, mivel nincs benne igazán semmi eredeti, sőt, annyira magától értetődő igazságot tartalmaz, hogy az már közhelyes. Ám akármennyire is evidencia, mégis kezdett megfakulni az utóbbi időben. Akik ugyanis vallják, azok nem ismételgetik, úgyhogy ott meg is fakulhat, háttérben is maradhat, hiszen alapértelmezett ez is, mint sok más. Viszont ami már gázabb, az az, hogy az utóbbi időben vannak olyanok, akik már kifejezetten rácsodálkoznak, mintha valami újdonság lenne.

Úgyhogy mondom: az ilyen nyilvánvaló igazságok, mint például "Minden ember külföldi. Majdnem mindenhol", lényegében nem lennének kirívóak, sőt, ilyeneket magunkon hordani kicsit talán ciki is. Épp amiatt, hogy az intelligenciát sérti, mennyire bődületes evidencia. (Továbbá az egész alá odatolakodott az a kéz, ami azt a virágot tartja - és nagy a gyanúm, hogy ez valami szoci pártjelkép, ami megint gáz. Hiszen nekünk aztán, a világ ezen részén egyáltalán nem vállalható semmi, ami szoci, magam sem vállalom - csakhogy a helyzet az, hogy nem az alapigazsággal van a gond, hanem azzal, hogy a politikai-ideológiai táborok, vonulatok közül a szocikhoz áll közelebb ez a gondolkodásmód, akik össze is kenik a maguk politikai koszával, holott alapvetően egy tiszta és pártpolitikától mentes gondolat az. Sőt, inkább liberális. Szintén nem pártpolitikai értelemben, hanem világnézetiben. És úgy már nagyon rendben van.)

Viszatérve tehát: nem vagyok büszke erre. Ám most már ha előszedem ezt a rongyot, egyből kicsit ellenállónak érezhetem magam - hála annak az örökké létező és örökké igen vastag rétegnek, amelyet szakkifejezéssel úgy jelölthetünk meg, hogy tökkelütöttek. Hiszen a Fidesz épp az ő kedvükért, szavazataikért kezdett ebbe a hazug, buta, felszínes, képmutató kampányba is. Az egész idegenellenes hőzöngés kifejezetten a magyar választóknak szól, mégpedig azoknak, akik az aljanép-szavazóikkal együtt feljövőben lévő Jobbikkal kokettálnak. Őket szeretné megfogni a Fidesz. Tehát minél idiótább a szavazpolgárok derékhada, minél primitívebb műsorokkal szólítható meg, annál idiótább és primitívebb műsort is fog nyomni nekik a pártpolitika: és ezen lefelé vezető spirálon közben szépen megkavarodik és beszennyeződik a józan ész, meg  társadalom, a közgondolkodás egy része is, nem beszélve arról, hogy ráadásul - a show részeként - néhány fölösleges, sőt, káros konkrét intézkedést is hozni kell, ami tovább ront és betegesebbé tesz mindent. A pólómat is tovább rontja. Mert régebben, ha felvettem, legfeljebb az volt, hogy "nem kellene ilyen fakuló vacakban jönni" - de ha mostanság felveszem, akkor az van, hogy "milyen aktuális", meg "aha, értem ám".

Pedig az egész régi, és Nyugatról jön, ott viselték, aztán átjött ide. Itt azonban sokkal kevesebben tudják viselni.

Jut eszembe erről az egészről: van ám még például két olyan pólóm is, amiken azt írja, jó nagy betűkkel, hogy "BUDA FCKN PEST". És a fenti kontextusban ez is nagyon, de nagyon aktuális. Ráadásul ezek már nem is turkálóból, hanem igazi, új, magyar. Made in (újabban, és remélhetőleg átmenetileg) Magyar - FCKN - ország.

bfp.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr927531976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása