Blogosz

MESE NINCS.

MINEK. MENT. ODA.

2017. szeptember 18. 08:18 - BlogoszEditor

Az áldozathibáztatás ugye a buta barmok kevésbé koherensen gondolkodó honpolgárok egyik emblematikus jegye. Aki idióta ilyen, természetesen élőben is az, ám neten még gyakoribbak (vagy csak több emberhez érnek el) a mindenbe való eszetlen belekotyogások, tudálékoskodások, abszurd belebrekegések beleszólások. Ennek alapesete a bármi történt, bárhol, bárkivel, a reakció, valamint az ebből születő komment az rá, hogy úgy kell neki, hiszen "Minek ment oda?", illetve ennek az orbitális marhaságnak érdekes álláspontnak a különféle derivációi.

Nem tudom, trollkodásnak számít-e trollokkal trollkodni (azt hiszem, igen), de az biztos, hogy jó móka. Mivel azt találtam ki, hogy ezekben a napokban kampányt folytatok a hülyeség tájékozatlanság-kirobbanás eme műfaja ellen, természetesen a saját fegyverével. Nem mintha ezzel bármit el lehetne érni (sőt, egyenesen hiszek aban, hogy prosztókkal buta, esztelen, tudálékos, abszurdan belekotyogó, orbitális margaságokat belebrekegő, hülye barmokkal nem kell és nem szabad leállni vitázni legfeljebb néha megpiszkálni lehet őket, ha már nem tudja visszafogni magát az ember, bár az meg nem szép dolog , hiszen alapvetően sosem változik meg senki), de mondom: mükának viszont kitűnő. A lényeg: mindenhova, ahol adja magát – az adott hír kontextusa miatt – beírni, hogy "Minek ment oda?". Mutatok párat, úgy érthetőbb, ezeket már én generáltam, e csodálatos performansz keretében:

untitledu786dh.png

-----------------------untitledkzfdgt58.png

-----------------------untitledjioeilkjhgfsd.png

-----------------------untitledfdbfd5.png

-----------------------untitledaerwtwerz.png

-----------------------

untitled7857535357cfgh.png

******************

Na és persze lehet mondjuk románul is. :)

untitleddfhdht.png

************************

Csodálatos, ugye? És képzeljük el, hogy ezt sokan komolyan is gondolják, komolyan kommentelnek ilyeneket. (A következő szint nyilván a "Minek ment oda?" alkalmazása ott is, ahol a kontextus miatt sem talál.) Nos, mindannyiunk (le)épülésére idézek még pár cím-komment kombinációt, a frissebb alkotásaimból, legalább szórakozzunk.

Savval támadtak fiatal amerikai turistákra Marseille-ben

A „MINEK MENTEK ODA?” alapesete. WOW. Szóval: minek mentek oda?

***

Szerbia leszbikus kormányfője is felvonult a belgrádi Pride-on

Minek ment oda?

***

Holttestet találtak Budapesten

Minek ment oda?

***

Magyarország 22 év után a Davis-kupa világcsoportjában

Minek ment oda?

***

Lenyűgöző képeket rögzített az Időkép webkamerája a hatalmas eső után

Minek ment oda?

***

Nikolics újra betalált, klubcsúcsnál jár Chicagóban

Minek ment oda?

***

Hat magyar vár a külügy segítségére Curacaón

Minek mentek oda?

***

Ítéletidő mosta el a pécsi karnevált

MMO?

***

Szír dílert fogtak a Kazinczy utcában

MMO?

***

Szlovák kommandósok 25 éve verték szét a Fradi-tábort

MMO?

***

Farkas Flórián volt sofőrje vette meg a tündérhegyi kórház egykori épületét

MMO?

***

A Fekete-tengeren át is elkezdtek Európába érkezni a menekültek

MMO?

***

Letartóztattak egy 18 éves férfit a pénteki londoni metrórobbantás ügyében

MMO?

***

Belső vizsgálat indult Demcsák Zsuzsa ellen az ATV-nél

MMO?

***

32 embert vettek őrizetbe St. Louisban, miután felmentettek egy rendőrt, aki 2011 lelőtt egy fekete férfit

FIGYELEM, SZUPER DUPLA, HISZEN: Minek ment oda?, ugyanakkor Minek mentek oda?

***

Két kezdő orvos felügyelt 436 betegre egy brit kórházban

Minek mentek oda?

***

Nagy fordulat jöhet a kivándorlásban

Minek ment oda?

***

Hazaengedték a Törökországban fogvatartott francia újságírót

Minekmentoda.

***

Elképesztő: Hangyák ették a kukába dobott csecsemőt

Minekmentoda.

***

Egerszegi Krisztina megelőzte az aranycsapatot

Miekmentoda.

***

Szijjártó Péter: A végsőkig elmegyünk

Minekmennekoda.

***

Hónapok óta vérzik, mégis egy héten belül kétszer is elmaradt a műtéte

Minek ment oda?

***

Na, és közben érkezett egy bónusz is. Ugyanis miközben épp ezt írtam, pont felébredt egy troll, és válaszolt. Én meg neki. És akkor meg ilyen csodálatos dolgok születnek. :D :D További kellemes netezést mindenkinek! Nem beszélve arról, hogy további kellemes mindenttudást a mindent tudóknak. :)

untitledr78e5zn5iiikj8p865u.png

30 komment
Címkék: minek ment oda

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr2812871790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

É2I 2017.09.18. 13:54:14

Egy másik: Minek jöttem ide?
Facepalm, aka a tyúkszar tényleg nem robban! :P

Beowulf... 2017.09.19. 08:38:56

És te mit tettél le az asztalra, hogy bárhova odamehetsz? :-D

Treff Bubi 2017.09.19. 08:43:02

Azt ugye tudod, hogy a "Minek ment oda?" egy szállóige, az eredeti Kuncze Gábortól származik, amikor ezzel kommentálta a 2006-os zavargásokban megsérült emberekről érkező híreket. Kb. olyan mém a magyar neten, mint amikor egy időben mindenre azt írták, hogy "sunáznám", ami tetszett valakinek.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.09.19. 08:45:03

Tényleg normális lenne, hogy egy Mexikói drogkartel életterének a közepében forgatok ?

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.09.19. 08:46:39

@Treff Bubi:

Az más.
Ha ballibek áldozat-hibáztatnak rendőrök által ájulásig rugdosott Fideszes (akkro ellenzéki) képviselőt, akkor az teljesen normális, mitöbb elvárt.

Ne keverjük ha kérhetem.

Nazareus 2017.09.19. 08:48:28

Azt hittem lesz valami tartalom is... :(

2017.09.19. 09:01:11

Nagymamám egy nagyon kedves, jó ember volt, de amikor a hírekben bemondták, hogy XY beszorult egy barlangba, megsérült egy veszélyes hegyen mászás közben, akkor mindig, aggódással a hangjában megkérdezte: Minek ment oda!?

Ez teljesen logikus kérdés olyan esetekben, amikor valaki Darwin-díjas mutatványt hajt végre, belemegy valami olyan helyzetbe, amiről minden épeszű ember látja, hogy az nagy eséllyel rosszul fog végződni, magyarul keresi a bajt, kihívja a sorsot maga ellen, sőt szabályt szeg, bűncselekményt követ el és még utána neki áll feljebb, hogy pórul jár.

A minek ment oda az esetek többségében teljesen helyénvaló reakció.

froton 2017.09.19. 09:03:44

Az a képviselő tényleg ájult volt...a piától...Másnap megjelent a parlamentben egy látványos kötszerturbánnal a fején...3. nap meg kutya baja nem volt....Ha valakit ájulásig rugdosnak, az nem gyógyul 2 nap alatt....:) színjáték volt kéremszépen....Meg azért más megítélés alá esik az, ha valaki tudottan, szándékosan megy egy olyan helyszínre, ahol borítékolható, hogy balhé lesz (épp ez volt a cél) , meg az is más, ha valaki eltöri a lábát egy focimeccsen. Az előző csoport kb Darvin díjas, mint az a hülye, aki kútba ugrik, ha mondják neki....az utóbbi meg sajnálatos....

Ravasz Figyelmeztetés 2017.09.19. 09:05:51

Az áldozathibáztatás éppen hogy a józan ész jele, és hogy a libsi agyhalottak mennyire utálják, csak azt mutatja, hogy ők teljesen híján vannak ennek a tulajdonságnak.
Gondolom mikor Bruce Willist a Die hard 3-ban kidekorálták Harlemben, miután megjelent "Utálom a niggereket"-táblával a nyakában, akkor is a kevésbé koherensen gondolkodó áldozathibáztatók voltak a hunyók, mi?!

RTB 2017.09.19. 09:08:14

minek írsz blogot?

Egyallampolgar 2017.09.19. 09:35:03

Két oka van az áldozathibáztatásnak.

Amint a cikk is említi, az emberek jelentős része tahó. Gyökér. Morált, erkölcsöt nyomokban sem értő, ismerő barom. Ha éppen nem egy pórul járt embertársa baján fölényeskedik akkor mások ellen uszít, fenyeget, gyűlöl (migránsok, buzik, Soros, értelmiség, liberális).

A gyűlölet viszont mindig, mindig, a belső bizonytalanságból, önbizalomhiányból, félelemből ered. Egy tragédia esetén a tahó beszarik: "a világ veszélyes, én is bajba kerüljetek". Aztán jár az "agy", keresni kéne az elkövetőt, az okot, a motivációt, a tragédia tényezőit, ez munka fáradtság. Az áldozat meg kéznél van. Őt kell összekenni: "Minek ment oda! Én itt ülök a kültelki panelben, kőbányai sörrel olvasom az uszító cikkeket a mosatlan ruhában, külföldre soha nem megyek, baj nem érhet. De nem egy unalmas, nyomorult, tahó vagyok, én vagyok az okos, bölcs, belepofázok ember. Nem kockáztatok, nem élek. Engem kövessetek."

Flúgatlan 2017.09.19. 09:37:05

Elég béna poszt.

Pl. a reptérről visszaküldött nőre teljesen igaz is, hogy "Minek ment oda". Ebben a világban a hatóság csak úgy higgye el, hogy ő az, akinek a papírját felmutatja, mi? Akárki lehetne helyette, még akár férfi is, ha csak a szeme környéke látszik egy csíkban. A maguk hülye babonáit ne hozzák ide. Aki be akar jönni egy normális országba, az ne viselkedjen idiótaként. Az pedig ideotizmus, hogy teljesen eltakart arccal megpróbál bejönni egy helyre, ahol az egész közbiztonsági rendszer az arc alapján történő azonosításon alapul. Ha nem képes levenni azt a kendőt, akkor maradjon ott, ahol ez számít normálisnak.

Persze sok idézett esetben butaság/bunkóság ezt reagálni, de néha tényleg az SZDSZ-vezető 2006-os dumája visszhangzik ezekben, néha meg csak komolytalanul benyögik, ugyanúgy, mint a "Fotosoppp!"-ot.
Szóval, itt nem valami komoly áldozathibáztatás (ami tényleg rossz) van a háttérben, hanem van hogy tényleg hibás az illető vagy csak utalgatnak erre-arra a kommentelők meg jár a szájuk.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2017.09.19. 09:39:43

na kérem, eleve itt két dolog keveredik

Kuncze papa mémmé vált cinizmusa, ami úgy tűnik most már annyira nem vicces.. (akkor sem volt az, de hahotázott rajta a haladó tábor)

a másikra térnék ki inkább az "áldozathibáztatás" kérdéskörre. Való igaz, h van áldozathibáztatás alkalmankként. Viszont van egy tudomány is, amit viktimológiának hívnak.

viktimológia : áldozattan; tudományág, amely a bűncselekmény áldozatává válás folyamatával foglalkozik az elkövető és az áldozat kapcsolatainak felkutatása útján.

és bizony a bűncselekmény áldozatává válás során maga az áldozat is (nem megfontolt) cselekedeteivel befolyásolja a cselekményt.
egyszerűsítve pl. minek ült le a leitatott és kirabolt férfi a kocsmában egy vadidegen kurvával? és minek fizetett neki italokat, majd részegen miért ment fel egy idegen lakásra...ahol kirabolták.
és DIREKT férfit hoztam példának.

szóval az van, hogy néha jogosan kérdezi egy egyszerű ember...minek ment oda?

2017.09.19. 09:42:42

Sok esetben bizony igen is jogos a MMO! Az ország fele nyomorog, ki sem lát a munkából, belerokkan. Erre nem mondjuk, MMO. Nyilván azért, hogy megéljen. Aki viszont ehelyett hegyet mászik, hajózik, szórakozóhelyeken éjszakázik, Hawai-on nyaran (telel) és közben baleset éri, akkor felmerül a kérdés sokakban, hogy MMO? A jó dolgában már nem tudott mit kezdeni magával. És ezért tartom jogosnak a kifejezést. Valaki az életét kockáztatja azért, hogy az adrenalin boldogságérzete hasson rá. Sajnálkozni kellene talán? Nyugi, engem nem fognak tüntetésen megbotozni, szórakozóhelyen leszúrni és a Földközi tengeren sem fogok elsüllyedni, hiszen erre nincs időm, sem kedvem. Nem megyek oda.

Kovácsné · http://kovacsne.blog.hu 2017.09.19. 09:54:59

A MMO eseti elbírálás alá esik, van amikor jogos, van, amikor nem. Az áldozathibáztatás sem feltétlenül a legjobb szakkifejezés. Pl. nemi erőszak esetén normális ember nem mondja azt, hogy az áldozat volt a "hibás", nem pedig a tettes. Illetve a tettes egy fenét "hibás", a szó legszorosabb jogi értelmében bűnös, akit meg kell büntetni. Viszont a nemi erőszaknak is van olyan minősített alesete, amikor az áldozat elkerülhette volna az erőszakot, ha előrelátóbb (ez a nemi erőszakoknak egy töredéknyi része, de attól még létező jelenség). Az áldozat nem "hibás", hanem hibát követett el, miközben a tettes meg bűnt követett el és meg kell érte büntetni. Ezekben az esetekben az MMO jellegű megszólalás (kulturált formában) pedagógiai jellegű, a megelőzést szolgálja.

a távoli rokon 2017.09.19. 10:02:53

A "minek ment oda embertípus" magával szemben sosem alkalmazza a "minek jöttem ide" alaptézist.:) Ez az idióta elémugrott a sötétben a zebrán - jó bazmeg ittam két sört, mielőtt beültem a kocsiba - de mit ugrál...

nincsnicknincs 2017.09.19. 10:19:51

LOL, ekkora +!%+!% mint a poszter. Ember, ahogy már ezren leírták, az MMO Kuncze mém. Tehát a te általad "liberális"-nak gondolt hasonló agyhalott mondása. Akkor most megint magatokkal vitatkoztok? Ajánlom tehát Egyallampolgar remek fenti elemzését magadra nézve, kiváló pszihológiai eset vagy, csak még buta is. Minek idézgetsz olyat, amiről semmit nem tudsz?:DDDDD

MUHAHAHAHA, műveletlen ember....

nincsnicknincs 2017.09.19. 10:26:48

Btw, akkor az saját bevallása szerint is náci? Mert hát ugye ki "liberálist , a zsidók mellett számtalanszor kiálló remek ember emblematikus mondását így kifigurázza az csak az lehet....:DDDDDD

commentes nikk 2017.09.19. 11:05:49

A hurrikános (megdőlt hajós) képnél a "minek mentek oda" szöveg még a szövegdobozban van, elküldés előtti állapotban, ergo az írta oda, aki a printsrceent készítette, vagyis szimpla kamu a dolog. Ha már bloggerként trollkodunk, csináljuk normálisan.

commentes nikk 2017.09.19. 11:09:39

@commentes nikk: ja sorry, nem olvastam végig a posztot elsőre, most már világos, hogy a poszter írta ezeket, így viszont nem vicces, és értelme sincs sok a dolognak, ha a legtöbb esetben csak beírta, de nem küldte el a kommentet (amit amúgy printscreen után azonnal törölhetett is volna), szóval a végeredmény ugyanaz, gyenge próbálkozás.

rnz 2017.09.19. 12:00:00

Minek írtál ide?

rnz 2017.09.19. 12:02:34

@commentes nikk: Majdnem mindnél ugyanez a helyzet, ráadásul a kilógó képből is látszik, hogy ugyanaz csinálta még azokat is, amiket valóban beküldtek. Index főoldal... -.-

BlogoszEditor · http://mesenincs.blog.hu/ 2017.09.19. 12:16:07

Drága kommentelők!
Igen, van olyan képernyőfotó, amit még a komment elküldése előtt rögzítettem, olyan is, amit utána. Ha ez izgat benneteket, garantálom, hogy mindengyiket el is küldtem (sőt, ha már akkora nyomozók vagytok, meg is nézhetitek mindegyiket, élesben az adott cikkeknél :) ). Ám még ha nem is küldtem volna el, az nagyjából irreleváns lenne, hiszen nyilván magára a jelenségre világítok rá a poszttal, erről szól a blogbejegyzés, a konkrétumok pedig az illusztrációk. Úgyhogy sajnos a nyomozói munkátok fölösleges is, plusz teljes tévedésbe is vitt titeket.

Továbbá: igen, van a Kuncze-féle mondatból kialakult mém is, persze, ám az régebbi. Itt végig nem a mémről van szó, hanem - amúgy a posztból teljesen kiérthető módon - azokról az igen gyakori esetekről, amikor sokan komolyan gondolva és valóban ilyen kommenteket alkotnak, egyáltalán nem viccből, és nem a mémet használva, attól teljesen külön, azzal totál párhuzamosan, egyszerűen a sötétségükből fakadóan.

Disclaimer: ezek itt evidenciák, vitázni nem fogok róluk, csak válasz nélkül sem akartalak hagyni benneteket.

(Bocs, hogy a többire nem reagálok, de csak ez a két témakör volt épeszű, a többi hülyeséghez további jó egészéget, magyarok! :) )

igazi hős 2017.09.19. 12:42:39

Kuncze remek ember, humora is van, de a "minek ment oda" nem tőle származik, már az ő gyerekkorában is mondták. Viccesen is, ostobán is.

Beer Monster 2017.09.19. 12:54:32

@FILTOL: "és DIREKT férfit hoztam példának"

Miért? félsz a feministáktól?
süti beállítások módosítása