Blogosz

MESE NINCS.

Gigahertz - az első menet

2014. április 14. 12:51 - BlogoszEditor

Egy kicsit aggódom a fehérszárnyú szerkő miatt.

Minden évben hozzányúl valaki a témához, minden évben megégeti magát vele anyagilag, mégis minden évben megpróbálkozik egy-egy új csapat vele - szerencsére. És nekünk, a közönségnek meg minden évben jó, hiszen a lényeg a zene, ami mindig nagyon ott van. A mi kis házifesztiváljainkról beszélek, a Nagyvárad mellett, vagyis Sonkolyoson minden évben ismétlődő tavaszi menetekről.

Némi lelkiismereti problémáim még mindig vannak azzal, hogy május elején mindig a természetben dübörög fel a faking jóféle mocsok elektonikus zene, hiszen ebbe a kicsiny tövisszúró gébics talán beleremeg, nem is szólva az ábrándos poszátáról - de a természetben feldübörgő faking jóféle mocsok elektonikus zene miatti furdalásomat enyhíti az a tény, hogy faking jóféle mocsok elektonikus zene van, hiszen az jó. :)

Szóval nemsokára itt az újabb sonkolyosi fesztivál. Idén is újabb szervezőgárda fut neki, miután a tavalyiak (szinte szokás szerint) elálltak tőle, mivel nem jött be nekik a remélt haszon. Most Gigahertz Music Festival néven tolják majd az újak, április 30-tól május 5-ig. És úgy nézem, a tavalyi kicsit kommerszebb menet után idén erősebb lesz a program, és összeszedettebb, tematizáltabb is. Zene elsején, másodikán és harmadikán lesz (mivel a legelső nap csak a beköltözésé, az utolsó meg persze csak a hazavonszolódásé).

Az első éjjel olyan műfajok viszik majd a prímet, mint a hiphop, a breakbeat, a dubstep - úgyhogy nekünk nagyon jó lesz, míg a tarajos gőtéknek nem lesz túl nyugodt az álmuk, az fix. A második éj a jungle és a drum and bass jegyében telik - ami nekünk szintén ígéretes, ugyanakkor a csíkoshátú torkosborz szerintem frászt fog kapni reggelig. Az utolsó éjszaka a techno és a psy zenékkel telik - amikoris mi transzban leszünk, a lápi póc viszont már elmegyógyintézetben.

Újdonság az is, hogy az idei egy kicsit máshol lesz, mint az előzőek. Azaz nem a Nagymagyar barlang előtti térségben, hanem ott egy kicsit arrébb, nem tudom, hogy magyarázzam el írásban. De szerintem érkezéskor a vasútállomástól egyszerűen lehet menni a tömeggel, és meglesz az. Meg Fácsén van térkép is. A helyszínváltozásról a szervezők azt mondják, a barlang előtti területtel kapcsolatban tulajdonjogi és anyagi természetű gondok vannak, amelyeket ugyan részleteztek, de én most itt nem teregetném ki ezeket, meg mindegy is nekünk, nem ott lesz, ez a fő, hanem bennebb a természetben. És amúgy közelebb az erdei pityerhez, meg a csilpcsalp füzikéhez.

A programot itt nem részletezem, ott van az esemény adatlapján Fácsén. Érdemes megnézni - Current Value, Zosha, ilyesmik, fúha -, az biztos, kimenni oda meg méginkább. Itt egy kép a rendezvény plakátjáról.

1980247_712758728745662_4146204370433016128_ll.jpg

Itt pedig egy másik kép, egy billegető cankóról.

canko.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr996029188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása