Blogosz

MESE NINCS.

Ponta, a vandál

2012. szeptember 14. 11:25 - BlogoszEditor

Nagyon nem akarta, sőt, nem is gondolta, mégis politikai színezetet (is) kapott Nagyvárad eddigi legnagyobbá terebélyesedett street-art projektje. Victor Ponta miniszterelnök, PSD-elnök keveredett ugyanis a képbe. Szó szerint a KÉPbe. Arcképbe.

A Muian Street-art nevű projekt kitalálója és megvalósítója, Gabriel Miloia ugyanis nem vette észre, hogy hasonlít Pontára. S ez - a tükör előtt észre nem vett apróság - lett mindennek az okozója.

Miloia, a nagyváradi Visual Kontakt Egyesület elnöke ugyanis a saját portréját ábrázoló képeket fújt  festékszóróval több mint száz váradi ingatlan falára, valamint szobrokra, oszlopokra, ilyesmikre. Azt hitte legalábbis, hogy a saját portréját fújja, ez volt a szándéka is. Ám számos nagyváradi polgár egyből félreértette: az így, utólag már valóban nyilvánvalónak tűnő hasonlóság miatt ugyanis a szemlélők egy része arra gondolt, Victor Ponta van a falakon. Úgy értelmezték, hogy a kormányfővel és a PSD-vel, valamit az USL-vel összefüggő, őket népszerűsítő kampányakcióról van szó. Úgyhogy ezek a polgárok duplán is pukkadtak a polgárpukkasztásnak sem utolsó akciókor: egyrészt vandál cselekedetet láttak a falra fújt képekben, másrészt errefelé még szokatlan politikai gerillamarketinget, s épp a nagyobbik kormánypárt részéről.

Pedig amúgy egyik sem volt ezek közül. De ugye mindenki azt lát, amit akar. A jóhiszemű emberek is. A kispolgár meg aztán főleg.

muianu.jpg

No, minden esetre például nekem sem tűnt fel a pontaság a dologban, amíg ki nem raktam egy anyagot Fácséra, amiben egy ilyen falra festett kép is volt. Ekkor a legelső hozzászólás így hangzott: „jaj ez a ponta mindenutt ott van meg a hazak falan is :-p”. És igen: jó meglátás, erős kép.

Ám volt még erősebb hozadéka is a hasonlóságnak. Az USA Bukarestben akkreditált nagyvkövete volt Nagyváradon, hivatalos látogatáson. És éppen a zsinagógában várták, ahol programja egyik pontjaként látogatást tett, amikor egy jószándékú ember betelefonált hozzánk  szerkesztőségbe. Azt közölte, hogy súlyos politikai diverzió nyomait látja éppen, mivel az amerikai nagykövet érkezése előtt valakik már a zsinagógára is felfestették Victor Ponta USL-vezér és miniszterelnök portréját! És kéri, hogy járjunk utána ennek a durva akciónak.

:))) Szerintem ez eddig a legédesebb visszhangja a Muian Street-art projektnek.

A legviccesebb meg a sok visongás, álszent jajveszékelés és sajtóbeli erölködés, fröcsögés, hiszti azok részéről, akik szerint ez káros. :D Azaz  hogy úgy mondjam  KÁRos. Egy kis károgás mindig kell, ugye... Mivel hogy még így is mondjam szerintük a street-art árt. Street-ÁRT.

De ez mindegy is. Közben viszont – remélem – ez a Victor Ponta meg teljesen lejáratta magát a nagyváradiak előtt. Hogy is képzelte egy kormányfő, hogy falakra fújva, illegálisan, vandál módon, arcátlan arccal reklámozza magát, meg az USL-jét?! Most aztán leírta magát Ponta.

Járulékos, meg nem célzott, de igen komoly konkrét haszna ez a Muian projektnek, ha esetleg valóban így van. ;)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr954776744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása