Blogosz

MESE NINCS.

Szereptévesztésben: ironikusan kíván jó szórakozást a CFR az Untoldhoz

2021. július 27. 13:53 - BlogoszEditor

Milyen szintekre mászott fel már az oltásellenes hülyeség? Továbbá: a CFR szolgáltatásainak javulása a vonataik sebességénél is lassúbb.

Hívom a Román Vasutak (CFR) nagyváradi jegyelővételi irodáját (0259 416 565), az Untoldra tervezgetve szeretném máris megvenni a vonatjegyeket. A nő a kilencvenes évekből maradt, unott, irritált és megvető hangsúllyal szól bele, csak annyit, hogy „Alo!”, de aztán viszonylag normálisabbá tudom tenni az ő hangvételét is, az információnyújtás folyamatát is. És mégis, így kanyarodik el később a beszélgetés teljesen irreleváns irányba, miközben a nő hangja az ilyen munkakörben normális semleges hang helyett egyre ironikusabbra és frusztráltabbra vált:

– …deci am dori să ajungem la Cluj, în ziua menționată, căt mai devreme.
– Aveți un tren cam la ora 5 dimineața.
– Asta e totuși prea devreme pentru noi. Mai încolo dacă există ceva, înainte de masă...
– La ce oră trebuie să fiți acolo?
– Nu există chiar o oră stabilită, dar, să zicem, pe la prânz. N-avem o oră fixă, obligatorie, mergem la Untold.
– Numai să se ține Untoldul...
(Itt csendben vagyok, mert nem hallottam, mit mondott. Úgyhogy ő is hallgat kicsit, majd megismétli.)
– Numai să se și ține Untold.
– Se ține, sigur, s-au pus chiar biletele în vânzare.
– Aaa! Atunci se ține numai pentru cei vaccinați?
– Nu știu. Probabil.
– Aha. Ei, atunci să aibă distracție plăcută toți cei vaccinați.
(Itt is hallgatok. Nem érdekel sem az oltásokkal kapcsolatos véleménye, sem a hülyeség, a járatokról akarok információt hallani. De még hisztizik itt egy kicsit, nekem, az ügyfélnek.)
– Distracție plăcută vaccinaților, la Untold.
(Na, elég.)
– Mă rog, asta e. Revenind deci la cursele de tren, vă rog să-mi spuneți…
20190804_205917.jpg

Egy képem a legutóbbi Untoldról

(Véletlen egybeesés, hogy egyébként éppen ma, a kis telefonbeszélgetésünkkel szinte egyidőben jelentették be: augusztus 1-től újabb enyhítések lépnek életbe, a járvány miatti korlátozások egy részét eltörlik – ezen lazítások egyike épp az, hogy legfeljebb 75000 fős rendezvények is megtarthatóak. Ez gyakorlatban azt jelenti – és ezt az Untold szervezői is nyilván jó előre tudták már –, hogy hivatalosan zöld utat kapnak a nagyobb fesztiválok is. Természetesen itt is a belépés feltétele, hogy a látogató igazolja a vírus elleni védettségét, a rendelkezésre álló hivatalos módok valamelyikén, ami lehet oltottsági igazolás, negatív teszt, stb. Köszi, CFR, te majd elviszel oda, és a szórakozás meg jó lesz, igen. Bár már az is eléggé szórakoztató, hogy az alkalmazottaid az ügyfeleidnek sóhajtják el az oltásellenes gondolataikat...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr3516639712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása