Blogosz

MESE NINCS.

Ugyanaz, zöldben...

2019. március 18. 17:30 - BlogoszEditor

Ez most van, a legkártékonyabb romániai párt, a PSD Bihar megyei székházának bejáratánál, Nagyváradon.

Már néztem, egy ideje, távolabbról, a villamosból, hogy mintha lenne ott egy RMDSZ-es logó is. Lehet, hogy valamiféle ügyintéző pontot nyitott a kisebbik párt a nagyobbiknál? Talán már ezt is ilyen nyíltan vállalják? Meg sem lepne. Úgy látszik azonban, másokat sem lepne meg. Ugyanis ma immár odamentem, és közelebbről szemlélve rájöttem: nyilvánvaló, hogy az RMDSZ-es matricát is a PSD ellen tüntetők ragasztották a párt megyei székházának táblájára. Akárcsak a másik matricát, balra.

1dfgh.jpg

2dsfbg.jpg

Valamelyes rendszerességgel ugyanis évek óta tüntetni szoktak Nagyváradon is a PSD ellen, ahogyan az ország számos más városában is. E rendszerességet pedig sajnos épp maga a PSD biztosítja, a mocskosabbnál mocskosabb húzásaival. Amelyek mostanság például kiemelten az igazságszolgáltatás - és implicite az annak révén befolyást gyakoroló nyugati körök - ellen irányulnak, de közben már az egész társadalom ellen, az ország ellen és az EU-tagságunk ellen, illetve az EU ellen is. Ezzel is Oroszországhoz közelítve Romániát.

A tüntetők világosan látják, hogy azok a pártok is cinkosok ebben is, amelyek ugyan formálisan nem tagjai a mostani kormánykoalíciónak, de kívülről támogatják a kormányzó PSD-t, úgy helyi szinteken, mint a parlamentben. Ezzel biztosítva a szavazattöbbséget, és a PSD hatalmon maradását. És garázdálkodását.

Tehát így születik meg az ilyen matrica is. És még arra is figyeltek, hogy piros-fehér-zöld legyen. Zöld alapon. Na igen: ahogy a szólás tartja, ugyanaz, zöldben...

20190318_130012.jpg

Szóval ez van most a táblán. Meg a valóságban. Már évekkel ezelőtt épp a "magyar PSD" kifejezéssel összegeztem magam is azt, ami a magyar érdekképviseletnek indult akármiből lett. Akkor úgy gondoltam, már egyáltalán nem túlzás ez, sőt, nagyonis pontos. Úgy látszik, azóta mások szerint is, akik tőlem teljesen függetlenül ugyanerre jutottak.

Erről eszembe jut egy sokkal régebbi hasonló. Ezt még 2004-ben fotóztam: a képen két párt Beszterce-Naszód megyei székháza. És bár a fenti képeken látható jelenség nem pont ugyanaz, mint a lentin (hiszen ez utóbbi esetben nyilván csak egyazon épületben kaptak székhelyet), a lényegét tekintve ugyanaz. E lényeg pedig ennyi: akár az ördöggel is. Vagy ahogy a Quimby mondja, az egyik számában: "nem én vagyok az ördög, csak a magyar hangja".

imag0009.JPG

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr614698870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása