Blogosz

MESE NINCS.

Mutatom: így szavazzon ésszel, ha Ön határon túli magyar! (FRISSÍTVE!)

2022. március 21. 22:50 - BlogoszEditor

Én is az vagyok, mármint határon túli magyar. Ezekben a napokban kapjuk meg itt, az Üveghegyen is túl mi mindannyian a levélszavazáshoz szükséges nyomtatványokat, postán. Mármint mindannyian, akik a már lejárt határidőig regisztráltunk a választói jegyzékbe. Ha Ön eddig nem regisztrált, erről lemaradt. Én ma kaptam meg a választáson való részvételhez szükséges küldeményt, nagyjából két perc alatt szavaztam is, el is mentem rögtön a postára, feladni a voksaimat. Kész. Itt egy kis útmutató tehát.

Ja, még előbb máris tisztázzuk: eddig sosem regisztráltam a magyarországi választásokra, mert alapvetően magam is azt gondolom, hogy ha nem ott élünk, ne szóljunk bele, bár azt az ellenkező felfogást is teljesen védhetőnek tartom, hogy ha egyszer jogot kaptunk rá, akkor az él vele, aki óhajt, ráadásul egyre nagyobb mértékben és egyre agresszívebben, rengeteg konkrét módon kihat ránk is az, hogy milyen vezetése van Magyarországnak. Plusz ott van az, hogy a Fidesz közismerten illegális nyilvántartást vezet az összes szavazóról, a párt támogatóiról és a nem rá voksolókról is, márpedig semmi kétségem afelől, hogy a bármilyen témában bármilyen mocskos módszert bevető Fidesz rég listázza azokat is, akik a határon túlról küldik be levélszavazataikat. Ezért sem voksoltam eddig. De most már ez sem érdekel, listázzanak csak. Most már magam is regisztráltam a választói jegyzékbe, mert most először én is voksolok. A változás oka az, hogy

most először valós esélye van annak, hogy sikerülhet leváltani azt a magyarországi rezsimet, amely tizenkét éve regnál, ez idő alatt az égvilágon minden területen példátlanul kártékony, aljas, embertelen tevékenységet fejt ki, történelmi léptékű bűnöket követ el minden héten, a saját országa és a teljes régió ellen is, ráadásul a maga korrupt, antidemokratikus hatalmának bebetonozása érdekében mindent megtett eddig is, egyszerre számtalan eszközzel igyekezve leválthatatlanná tenni magát.

És ha épp ezért most sem sikerül leváltani őket, a tét akkor is nagy: most legalább jelentősen visszább lehet szorítani ezt az eszeveszetten harácsoló, áruló, maffiaszörnyeteget. Amelyik már itt, Erdélyben is ezer szállal van jelen, a korrupt romániai magyar vállalkozásoktól a korrupt romániai magyar pártokon át a korrupt romániai román pártokig nagyon sok helyre betolakodott, rengeteg területet átszőtt nálunk is e tizenkét év alatt, számos ágazatban kártékonykodik már itt is, sajtótól a sörgyártásig, és sok ember sorsát, konkrét életpályáját is rombolja, már nálunk is.

Szóval megjöttek a szavazólapok, az ingyenes visszaküldésükhöz szükséges borítékok, az azonosító formanyomtatvány, meg az útmutató. Lehet szavazni.

Így, ni

Vegyük előbb a mellékesebbet, ami viszont tipikus bohóckodás. Mert az országgyűlési választással egyszerre van úgymond népszavazás is. Ezt is a Fidesz íratta ki. A világon sokfelé bevett hatalompolitikai trükk, hogy ha egy kormányzó erő úgy érzi, rosszabbul áll a szénája a választások előtt, akkor az adott voksolással egy időben tart egy népszavazást is. Ami általában hamis, üres, mondvacsinált. Mivel a valós célja az, hogy a bármilyen kamutémára hivatkozva jobban mozgósítsa a szavazókat, elérve esetleg olyanokat is, akik csak a választáson nem vennének részt, de a népszavazási csali odavonzza őket – és egy részük akkor már hajlamos szavazni mindenféle lapon, amit kap. Ugyanarra a pártra, amelyik a saját narratíváját erősíti a "népszavazási kérdések" mögött rejlő hazug állításokkal, manipulatív üzenetekkel. Nos, erről szól most ez a négy kérdéses "referendum" is – hazug, ostoba, de annál galádabb, álságos kérdések állnak csak ezen a szavazólapon. Arról nem is beszélve, hogy megpróbálta ezt kiegyensúlyozni az egyesült ellenzék, saját népszavazási kérdésekkel – ám az ő referendumukat addig halogatták a Fidesz által uralt állami szervek, hogy azt már nem lehet az országgyűlési választással egyszerre megtartani.

Mindezért tehát ezen a szavazólapon voksoljunk érvénytelenül. Vagyis érvénytelenítsük szándékosan ezt az egész színjátékot.

Én például így töltöttem ki, és küldtem vissza, és mindenkinek ajánlom, hogy kreatívkodja nyugodtan össze ezt a szavazólapot, ez eleve papírszemét.

jpg.jpg

VIGYÁZAT azonban: ha bármit esetleg ráír, de közben érvényesen szavazott a lapon, akkor a voksát könnyen érvényesnek nyilváníthatják! Ezért első dolog a jobb oldalon lévő körök kiiktatása, de csakis úgy, hogy azokon belülre még véletlenül se kerüljön X, vagy ahhoz hasonló jel, azaz egymást metsző két vonal, mert a szavazat akkor érvényes, ha ilyen jelet tesz oda a polgár (és persze, ha egy kérdésnél csak egy választ választ.)

És akkor a lényeg

Ez meg tehát maga az országgyűlési választás szavazólapja. Mi, Üveghegyen túliak ilyen lapot kapunk, és csak pártlistásat. Mert emellett egyéni jelöltes szavazás csak Magyarországon van. Nekünk jól van ez, tényleg így a logikus.

Tessék, szerintem ez az egyetlenegy jó választás, ott van az X is rajta (katt rá, a kép kinagyítható).

tttttt_1.jpg

És hogy miért nincs ezen kívül más jó választás most? Elmondom, röviden, de alaposan.

Ugye összesen csak hat pártlista közül választhatunk itt, ahogy a képen is látható. De ez csalóka. Sőt, konkrétan CSALÁS is. Ugyanis valójában nem ennyi erő verseng, tehát nem hat, hanem maximum három. Mert a Fidesz nagyobb kamupártokat is elindított a választáson, mint ahogy máskor is szokta. Azért, hogy aki nem hajlandó a Fideszre szavazni, az se szavazzon az egyesült ellenzékre, amely esetleg nyerhetne – hanem ha nem eléggé tájékozott, akkor leadhatja a szavazatát valami esélytelen kamura, ezzel gyengítve az egyesült ellenzéket, és segítve a Fideszt a hatalma megtartásában.

Vegyük sorra a szavazólapon látható összes lehetőséget, és azt, hogy melyik valójában mi:

  1. A szavazólapon lévő sorrendet sorsolással döntötték el, így épp az egyesült ellenzék került az első helyre. És ez az egyedüli erő, amelyik esetleg legyőzheti és leválthatja már a Fideszt. Ezért ez az egyetlen hely, ahova a zöld körbe behúzható az X, ha a választó tájékozott is, nem csak jó szándékú.
  2. A lapon a második tömörülés nem más, mint a köztörvényes ügyekben, köztük épp kamupárt működtetése révén ellopott milliók ügyében már eljárás alá vont Gődény György pártja, aki Magyarország legközismertebb áltudományos lázítója és sarlatánja is. Ez az egyik olyan párt, amelyiknek az országgyűlésbe kerülni esélye sincs, sőt, épp azért indult el, hogy maga gyűjtse be a járványhelyzet idején felerősített összeesküvéselmélet-hívők, oltásellenesek, ilyesmik szavazatait, hogy azok ne mehessenek az egyesült ellenzékre. Tehát ez a párt egyértelműen a Fidesz érdekeit szolgálja, konkrétan ezért is indul a választáson – meg persze a további milliókért, amit állami pénzekből kap a szolgálataiért.
  3. A harmadik a Kétfarkú. Amelyik viccpártnak indult, de ahogy az a viccpártok esetében lenni szokott, ha tényleg sokakhoz eljut, akkor választói támogatása születik, és akkor már komolyabb ügyekben is szerepe lehet. E pártnak most van esélye bejutni a törvényhozásba. És ha bejutna, az egyesült ellenzék támogatója lenne, a legtöbb kérdésben, valamint semleges. Ám rájuk szavazni kockázatos. Hiába lenne ugyanis a mai ellenzéknek kormányra kerülve olyanszerű támogatója a Kutyapárt révén, amilyen a Fidesznek a KDNP, az egész könnyen el sem jut odáig, ha a Kutyapártra szavazunk. Ugyanis ezzel gyengítjük az egyesült ellenzék esélyeit, konkrétan az utóbbitól vesszük el a saját voksunkat. A kiélezett helyzetben pedig ez oda vezethet, hogy akkor az ellenzéki összefogás végül nem tud győzni. És akkor a Kutyapárt is ugathatja tovább a Holdat bármiféle relevancia nélkülivé esik vissza, egyből, az újabb Fidesz-hatalom humorizáló háttere marad. Félreértés ne essék: a Kétfarkú nem azért indult külön, hogy az ellenzéki összefogás esélyét csökkentse, hanem azért, mert  magára adó viccpártként nem tehet másként, nem szövetkezhet választáson komoly pártokkal, és őrizni akarja a saját arcélét, márkáját. Meg az automatikusan járó állami támogatását is, na. Ez érthető. De ezzel együtt nincs akkora előnye most az egyesült ellenzéknek, hogy mellette nyugodtan betolhatnánk egy potenciális szövetségest, történetesen egy viccpártot is a parlamentbe. A kétfarkúak nem akarják a Fidesz érdekében az ellenzéki összefogástól elvenni a szavazatokat – ám ha a Kutyapártra szavaznánk, akkor akarat ide, vagy oda, pontosan ez történne.
  4. A Megoldás Mozgalom egy teljesen új párt, bejutási esélye pedig semmi, de nem is ez a lényege. Hanem az égvilágon semmi más célja nincs, csak a Fidesz hatalmának megmentése. Míg Gődényék a konteós buggyantak szavazatait igyekeznek eltalicskázni az ellenzéktől, ez a "Megoldás Mozgalom" a városi, fiatalabb szavazók voksaival próbálja meg ugyanezt. Ezt a pártot alig négy hónapja dobta össze a netes pornóüzleteiből meggazdagodott Gattyán György. Akit régebben ugyanúgy hatósági vizsgálatokkal szorongatott, stresszelt a Fidesz, mit Gődényt – és aki, lám, most ugyanúgy a Fidesznek tesz óriási szívességet, mint a másik kókler is. Cserébe pedig mindkettejüket békén hagyják már "a hatóságok", és mindketten viszonylag szabadon garázdálkodhatnak tovább. A Megoldás Mozgalom tehát pont nem megoldás. Ellenkezőleg.
  5. A Mi Hazánk a legközismertebb fideszes kreálmány. Röviden a története az, hogy az elején a Jobbik még hasznára volt a Fidesznek, ám később már szavazókat vitt volna el Orbánéktól – ezért amikor a Jobbik elkezdte repozicionálni magát, hogy még több szavazója lehessen, Orbánék kiszakították egy részét, Dúró Dórával, meg Novák Előddel az élen, és összegyúrták azzal a Toroczkai László-féle Hatvannégy Vármegye Mozgalommal, amelyik szintén a Fidesz segédje. A Vármegye és például maga Toroczkai szervezte annak idején az őszödi beszéd berobbantását követő erőszakhullámot Budapesten, ami megalapozta a Fidesz későbbi első kétharmados győzelmét – és ezzel a máig is tartó abnormális rezsimet. Szóval a Vármegye a Fidesz erőszakszervezeteként működött, a párt ökle, egyfajta Sturmabteilung, SA, rohamosztag. És ma is szövetségese a Fidesznek – ezzel vegyítették az Orbánék számára kellemetlenné vált Jobbikból kiemelt árulókat szakadárokat. Így jött létre ez a Mi Hazánk nevű párt. Amelyik egyértelműen a Fidesz irányítása alatt áll, lényegében Orbánék B-változata, a Fidesz szélsőjobboldali tagozata. A Mi Hazánk célja a mostani indulásával, de az egész létével is a legszélsőjobboldalibb gyogyósok szavazatainak kordában tartása, e tábor ellenőrzése, terelgetése, hogy azok nehogy újra a Jobbik felé forduljanak, amelyik ráadásul most az ellenzéki összefogás része.
  6. Az utolsó a szavazólapon a Fidesz. Mit mondjak? Nagyon sokat kellene, lehetne. Épp ezért semmit sem kell. Sokszor, sokat írtam már máskor, meg máshol is, sok machinációjukról, agyrohasztóan mocskos húzasaikról, Magyarországon, a határon túli magyarlakta területeken, a román politikában, Európában stb., stb., stb. Tizenkét éve nézzük a dúlásukat. Tizenkét éve szenvedjük el a gátlástalan, példátlan agresszióikat. Tizenkét éve szívják el a levegőt is előlünk, takarják ki a Napot is. Sőt, akinek voltak antennái, az már az ezt megelőző időszakban is érzékelhette, hogy a Fideszből még nagy baj lesz, mivel előzőleg egyszer már voltak hatalmon négy évig, és ugyanebben a stílusban és célokkal dolgoztak, csak még nem ennyire durva túlhatalom birtokában és nem ennyire véresszájúan.

Úgyhogy kész, ennyi: vissza a szavazólap elejére. A legelejére, az 1. számúnál lévő zöld karikába azt az X-et. Most ez az egyetlen helyes választás.

Na, de figyelem!

A kitöltött két szavazólapot bele a kisebbik borítékba, azt le lehet zárni. Most jön a választópolgár azonosítási nyilatkozatának kitöltése. Ez fél perc – de a végén el ne felejtse aláírni, mert akkor a szavazata is érvénytelen. Én is majdnem elfelejtettem aláírni. Ha megvan, a nyilatkozat és a kisebbik, lezárt boríték együtt mehet a nagyobbik borítékba, azt is lezárni.

És siessen vele a POSTÁRA!

Ingyenesen feladhatja, csak hagyja ott, kész. De hamar, mert számítani kell az átfutási időre, márpedig a levélszavazatnak április  3-án 19:00 óráig meg kell érkeznie a Nemzeti Választási Irodához. És hát volt már olyan, hogy egy képeslapom is két hétig vánszorgott... Pedig azt nem is a Nemzeti Választási Irodának küldtem. Ezzel együtt azonban hangsúlyozom, hogy

igenis a postán adja fel a szavazatát!

És ne a romániai magyar pártokhoz vigye, és ne a romániai magyar szervezetek irodáiba, és ne Magyarország romániai külképviseletein hagyja. Ugyanis jelenleg ezek mind a Fidesz irányítása alatt állnak, és nem egy helyről érkeztek olyan információk, hogy ESETENKÉNT CSALNAK, LOPNAK.

Néha a továbbításra összegyűjtött szavazatokat tartalmazó borítékokat felbontották, a nem Fideszre leadott voksokat egyszerűen kidobták, és csak a "megfelelőket" továbbították. Ma már Orbánék közvetlen ellenőrzése alatt áll az EMNP, az RMDSZ is, az EMNT is, a külképviseletek meg értelemszerűen. Na most: ezek mind agyonreklámozzák, hogy vigye be hozzájuk, a helyi irodájukba a paksamétát, és még kitölteni is segítenek – francot, ha nem tudja kitölteni egyedül, akkor, kérem, inkább ne szavazzon, az a biztosabb még így is. És főleg azt reklámozzák, hogy a szavazatait hagyja ott náluk, és majd továbbítják. Valóban: a legtöbben lehet, hogy pártszolgálatosok ott, de attól még nem fogják ellopni a szavazatát – ám egyrészt vannak páran, akik meg igen, másrészt a fő gond, hogy a határon túli szavazatok begyűjtése a mai napig alapvetően nem teljesen átlátható. Direkt a csalásra van kalibrálva az egész. Hogy Magyarország határain kívül, azaz kevésbé ellenőrizhetően is el lehessen csalni a választást a Fidesz számára, ha már annyira bajban lenne a hatalma.

Márpedig most bajban van a Fidesz, tart a vereségtől, ráadásul eddig is voltak már esetek, amikor a határon túli szavazatokkal csalt. Másrészt amikor mondjuk a kétharmad, vagy a győzelem/vereség egy-két mandátumon múlik, akkor végképp nem mindegy, hogy eleve a maffia által felügyelt módon kezelik-e a szavazatát, vagy rábízza a suta kis postára. És ha postán érkezik be a választási irodához, ott már valószínűbb, hogy nemcsak fideszes érdekeltségű szemek követik a további útját, hanem mások is, tehát biztonságosabb.

Köszönöm a figyelmet, további kellemes felszabadulást – bár továbbra sem lesz sem gyors, sem egyszerű, sem buktatóktól mentes. Átmeneti buktató lehet az is, ha most megint a Fidesz nyer, hiszen állandóan azon dolgozik, hogy nehogy kikerülhessen a hatalomból.

Frissítés:

Fejleményekről ezen a linken olvashat tovább. Ami lényegében külön bejegyzéssé nőtt már.

nevtelen_8.png

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr817786156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása