Blogosz

MESE NINCS.

Röff

2011. szeptember 29. 18:03 - BlogoszEditor

 

Nézegetek egy nagyváradi kifőzdében valami húsos palacsintára hajazó dolgot. Áhá! Nekem aztán nem kell, én a beavatottak titkos köréhez tartozom!
Mint azt balsejtelmünk már rég súgta - s mindenféle cikkek, meg műsorok is megerősítik azóta -, az ilyen variált panacsinták (csakúgy, mint a hortobágyi, meg a gulyás, meg még pár étel) eleve arra vannak kitalálva, hogy az összedarált maradékokat újra el lehessen adni, és megetetni velünk.
 
De tetszik amit látok, na. Izgat. Sejtem, hogy nem kellene, de hagyom, hogy a gyomrom gondolkodjon helyettem. És vigyen tévútra akár. Úgyhogy pótcselekvésképp (elsőre meg véletlenül pórcselekvést írtam ide, hehe, de jó :D ) kommunikációba fogok. Meg akarom ugyanis nyugtatni háborgó lelkemet gyomromat, amikor azért még megkérdem a pult mögött álló úrtól:
     - Mi van abban a palacsintában?
       (Ó, igen, igen, hazudj még nekem!)
 
De nem hazudik. Hanem az látszik rajta, hogy nem készült fel a vélhetően szokatlanul nyílt kérdésre. Mert válaszképp előbb széttárja a karjait, majd már a feje búbját vakargatva mondja:
     - Abbaan? Hááááááttthhh... Na.
 
Hmm: na?! Érdekes, érdekes... Csak egy idő múlva, némi tanácstalan csend után jön rá kicsiny játékunk lényegére, s ekkor végül bedobja a blöfföt:
     - Hát hús. Meg...ööö... gomba. Meg ilyesmik még. Dolgok.
 
Mmmh: dolgok!  Na, ez már döfi! És azzal én intek, ő meg már teszi is tányérra. Előre tudtuk, hogy ez lesz, hiába minden. Gasztronómiai harakiri.
 
De azért értem, érti: konspirálunk, konspirálgatunk itt a bágyadt őszi délutánon. Virágnyelvvel ízlelgetek. Jelen pillanatban e helyen csak mi ketten értjük, csak mi tudjuk a titkot, csak mi dekódoljuk egymást. Hiszen lényegében a következő párbeszéd zajlott le most köztünk:
- Gyanúsak nekem azok a palacsintaszerű izék ott azon a tálcán.
-  Hát persze, nem is csodálom. Tele vannak szeméttel.
-  Pompás. Akkor kérek is kettőt.
 
No. Szóval igazak a történetek, nem legenda a maradék bosszúja.
Vagyis A maradék visszatér. 2.
Hamis felirattal.
3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr43265654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tough 'n' weird 2011.09.29. 21:37:50

Mindig tudtam, hogy veszelyesen elsz, na de ez, hat hogy vagy kepes ilyet megenni :D? (amugy en is szoktam ilyen merenyleteket az egeszsegem ellen elkovetni, szokja a nyomort ;P)

kuzi 2011.10.09. 12:58:04

Á, szóval palacsinta?? Méghozzá HÚúú-sooos :!)
Aszta hé!
Meg is etted :)?
süti beállítások módosítása