Blogosz

MESE NINCS.

Menj már...!

2019. május 26. 07:04 - BlogoszEditor

Ej, de érdekes, hogy mindig, de mindig valahogy úgy alakul, hogy épp az aktuális választás a „sorsdöntő”, épp ennek a mostaninak „minden eddiginél nagyobb a tétje”, pont mindig úgy jön ki, hogy „nagyon sok múlik most ezen”, és állandóan úgy alakul, hogy pont „most a legfontosabb az összefogás”.

Így is van, aha: főleg azoknak sorsdöntő, kiemelten azok számára minden eddiginél nagyobb a tétje, leginkább azoknak múlik nagyon sok most ezen, és legjobban azoknak a legfontosabb most az összefogás, akik ebből élnek. Tehát tulajdonképpen belőlünk. Az ő sorsukat dönti el leginkább, az ő egzisztenciájuk szempontjából van a legnagyobb tétje, az ő vérszívásuk jövöje miatt múlik nagyon sok ezen, és az ő életminőségük magasan tartása miatt a legfontosabb az összefogás. M.I.N.D.E.N. E.G.Y.E.S. F.A.K.I.N.G. E.S.E.T.B.E.N..

Mert ugye hogy is lenne már az, hogy mindig pont ilyen kiélezett lenne a helyzet? Állandóan éppen a választások idejére kerülnénk válaszút elé, mindig pont akkorra alakulna úgy, hogy nagy a veszély, és csak ezek a kis drága hőseink tudnak megmenekíteni az apokalipszistől? Úgy, hogy ez nyilván nem igaz. Egyszerűen nincs így, simán nem így van. Ha meg erre azt állítják, hogy de, de, így van, akkor minek is küldtünk oda, mindenhova titeket a múltkor is, azt megelőzően is, és az előtt is, ráadásul amiatt, hogy ugyanilyen ijesztgetéseket is nyomtatok azért, hogy oda kerülhessetek? Hm? Miért nem csináltatok akkor már valamit, hogy ne legyen állandóan ekkora a veszély, ennyire kiélezett a helyzet? Szóval menj már: hatvanhatodszor is pont most vagyunk sorsdöntő pillanatokban, mi? Képzeld: pont a választások közötti években kellene, kellett volna valamit tenni azért, hogy eldőljön a sorsunk, megszűnjön ez az állandó állítólagos fenyegetettség. Ha valós lenne az utóbbi. De nem az. Csak kamu. Refrén. Mantra, a szavazatokért. Közben valójában épp azért nem múlik sok azon, ha rátok szavazunk, mert ezerszer bebizonyítottátok a posztjaitokon, hogy rajtatok nem múlik semmi.

 

Nem tagadom, azért van tétje a polgárok számára is a választásoknak. Nagyonis. De lényegében épp az a tét, hogy az ilyen bullshitelőket minél távolabb tolják a hatalomtól. Vagy ha már máskor sikerült távolabb tolni, akkor távolabb is tartani. Szóval elmenni ajánlott – csak lehetőleg nem lózungok nyomában, hanem épp azok ellenében –, mégpedig a saját eszedet követve.

 

Úgyhogy erre a sok közhelyes, hazug, és arcátlanul mindig vissza is térő agitálásra nyugodtan mondhatjuk, hogy menj már. És ettől teljesen függetlenül - sőt, részben az ilyesmi ellenében - közben tényleg menj már, és szavazz. De nem (vak)hittel, hanem ésszel. Na, gyerünk: menj már!

 

ezzzzzzzzzzzzzzzzzzzz.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr2614851808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása