Blogosz

MESE NINCS.

Ismert halottak között a sírkertben

2021. október 31. 20:01 - BlogoszEditor

Teljesen véletlen, hogy Budapesten tartózkodva, egy napi programként épp most, halottak napja előtt jártam be az egyik legfontosabb magyar temetőt, a Fiumei Úti Sírkertet.

Itt egy videó arról, hogy például milyen közismert személyiségeknek a nyughelyei találhatóak itt. A felvétel elején a temetőben cirkáló lovasrendőrök láthatók, utána azok sírjai, akik oda vannak írva.

Az utolsó előtti a Munkácsy Mihályé, ezt csak azért mondom külön, mert azon nem kivehető a felirat, a legutolsó pedig a valaha volt legnagyobb méretű magyarországi síremlék.

A temető egyébként 1849 óta működik, és a videómban láthatókon kívül még rengeteg személyiség nyughelye van itt. Ezen túlmenően az is érdekes, hogy a nem széles körben ismert személyek, közemberek síremlékei is a legtöbb esetben szokatlanul mívesek itt, és tematikus meglepetések is vannak, szinte mindegyiket érdemes végignézegetni, márpedig rengeteg van. Ez legalább egy egész napos program, de inkább két napot javasolnék rá.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr2316741248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása