Blogosz

MESE NINCS.

Az utolsó testcsel

2012. február 17. 16:49 - BlogoszEditor

 

Jobb szót kerestem erre, de most nem találok: elgondolkodtatóak. Ezek a képsorok. Pedig csak egy eset a sok közül, csupán egy pöcegödör a Föld egyetlen, apró szegletéből.
A bíróságon - a letartóztatása ellen december 22-én kezdett éhségsztrájkja nyomán - meghalt ma bizonyos Dinu Damaschin, egy prostitúciós hálózat vezetője. (Ő volt régebben Monica Gabor médiaszegénykének, bulvárprostinak a "protektora" is.)
Szóval hol végezte a futtató és hogyan... Jelképszerű. Nézem, ahogy a vádlottak padján, lényegében önkívületben utolsókat rezzen még az ajka. Maga elé mormol valamit, összeroskadva a székén. Aztán meghalt.
Bűnös befolyásának tetőpontján milyen önhitt gesztusokkal hessegette volna el azt a (jövő)képet, hogy netán egy bírósági tárgyalóteremben hal majd meg, görnyedten, tehetetlenül, elhagyatva, ráadásul épp a cselekedetei által okozott letartóztatása ellen éhségsztrájkolva...?
Nézem itt a havazást közben. És sokadszor sem megy a fejembe, miért képtelenek sokan megérteni, hogy alapvetően nincs baj.  Hanem okozunk. Képtelenek látni, hogy van vagy 60-70 éve mindenkinek a saját rendelkezésére. Szabadon. Miért kell azt válogatott aljasságokkal, önmagunk besározásával, mások kihasználásával, mindenféle mocsokkal tölteni? Ezerféle módon, különféle szinteken dagonyázva a mindenféle ganéban. Hol éles kardokkal, hol súlyos pénzkötegekkel, hol illatos genitáliákkal hadonászva mindenfelé. Testszagú testcselek után maradó zsírfoltokkal kenve össze mindent.
Otthoni bűnözéstől szervezett bűnözésig mindenfelé megy a kannibalizmus. Hiszen - közben úgy tűnhet - idő van bőven. Aki eléggé tekervényesen játssza meg magát, az úgyis örökké él majd. Másokból marcangolva jókat. Azt mondják. A reklámban. Aztán a hírekben meg az van, hogy mégis meghal. Ezúttal épp a tárgyalóteremben.
Mindenki azt hiszi (el), amelyiket akarja. Aztán majd meglátjuk. Csakhát már későn.  
Addig megy tovább az élősdi.
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr314124210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása