Blogosz

MESE NINCS.

A kulisszák mögött: ilyen a Sziget nagyszínpadán, valamint a backstage-ben (videóval)

2023. augusztus 09. 20:50 - BlogoszEditor

Idén például Billie Eilish is ugyanitt fog állni, ahol ma délután mi, de volt már itt az évek során rengeteg világsztár, David Bowie-tól Snoop Doggig: a szervezők meghívására felmentünk a nyitás előtti napon a Sziget nagyszínpadára, meg az azzal szemben lévő vezérlőtornyába. És egyúttal bevittek a kulisszák mögé is, megmutatták a nagyszínpad mögötti részt, valamint a fő fellépőknek a backstage-ben elkülönített zónát, terasszal, öltözőkkel.

A Sziget legnagyobb színpada, a Nagyszínpad 10 nap alatt épült fel. Alapterülete több mint 1.000m2 és 600 m2-es LED fal tölti be a színpad hátterét. Vannak a fesztiválon más hatalmas helyszínek is, a Samsung Party Aréna nézőtere 4.000 m2, a Freedom presented by Mastercard sátra több, mint 10.000 fős befogadó képességű, míg a TicketSwap Colosseum 3.000 raklapból épül fel. A legkisebb sátor pedig mindössze 4 m2-es.

A nagyszínpad azonban európai szinten is a legnagyobb ilyenek közé tartozik. A minket kalauzoló technikai vezető amúgy elmondta: állandó felügyelet alatt van az építmény, éjjel is, ami nem kizárólag őrzést jelent, hanem folyamatos készenlétben tartást is – a legtöbb izzót például naponta cserélik, a biztonság kedvéért. A nyilatkozó személyes kedvence a valaha itt fellépettek közül a Mumford & Sons, „ők ugyanis érkeznek, zenélnek, elmennek – ennek ellenpontja volt például Justin Bieber, aki valami speciális jacuzzit kért itt az öltözőjébe”. A nagyszínpados sztárelőadók összesen évente több millió euróba kerülnek itt, ebből például tavaly Dua Lipa és Justin Bieber felléptetése 300-300 millió forintnak megfelelő összeget vitt el. Idén tehát a legnagyobb nagyszínpados név itt Billie Eilish, aki az utolsó este utolsó előadója lesz ezen a helyszínen – az ő kívánságlistája még nem ismert, ahogy gázsija sem, ám az utóbbi nagyságrendileg alatta maradhat az előbb említett példáknak.

Amit a videón látni lehet, sorrendben:
- a nyitás előtti napon is érkeznek már beköltözők, ehhez külön beköltözőjegy is szükséges
- buszos sajtóbejáráson a szervezőkkel: megmutatják az épülő fő helyszíneket, és beszámolnak a rendezvény részleteiről
- a Nagyszínpad, valamint a rá néző VIP-zóna, a színpadra jó rálátást adó ún. sky boxokkal
- a Nagyszínpad technikai tornyának bejárása
- magának a Nagyszínpadnak a felkeresése, a backstage-résszel
- záróképek a még szintén lezárt, holnapig még belül épülő FreeDome Arenáról és környékéről, ami a Nagyszínpad mögött van

Magáról a sztárfellépőknek elkülönített részről itt van pár fényképem is. Amúgy az öltözőkben egyelőre semmi különös nincs: székek, asztalok, heverők, tükör, hűtőszekrények és légkondik. Ennyi. Persze extrém kéréseket külön teljesítenek, de csakis az adott fellépő érkezése előttre időzítve. Van, aki például ráadásul 50-80 fős csapattal érkezik, olyankor megtelik az egész.

20230809_125947.jpg

20230809_125911.jpg

20230809_130020.jpg

20230809_130036.jpg

20230809_130055.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr5918190183

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása