Blogosz

MESE NINCS.

A sas megkezdi röptét Nagyváradon

2022. május 03. 13:39 - BlogoszEditor

Mindenkinek kicsit furcsa most még ez a készülő Eagle, amely összesen egy éjszakás minifesztivál lesz, ezen a hétvégén. Persze azért is bizalmatlan még a legtöbb ember, mert ez a legelső kiadása ennek, ráadásul Váradon már próbálkoztak hasonlókkal, de a város eddig nem tudott eltartani semmi ilyesmit, illetve főleg az előzők szervezői nem voltak elég türelmesek, az alapokkal sem voltak tisztában. De a mostaniak tisztában vannak. Nos, van néhány újdonság, most, az első repkedés előtt.

Még le sem ment az első, a szervezők már javában a másodikat próbálják tető alá hozni. És nem, nem egy év múlva lesz a következő, hanem fél év múlva: októberben szeretnék megtartani. És ha a mostani hétvégéig eljut olyan fázisba a második kiadás, hogy már bejelenthető legyen, akkor várhatóan pont az elsőnek a végén fogják nyilvánosságra hozni hogy ősszel jön a következő. Ha pedig lesznek némi csúszások a szervezés körül, akkor később jelentik majd be ezt.

A koncepció persze az, hogy az ősszel már mindenféle nyári fesztiválokról hazatért embereket ne nyomja agyon a beálló csend, hanem rögtön legyen hol tovább nyüzsögniük és költekezniük, olyan idősávban, amikor konkurens rendezvények már elnémultak.

276074945_102093125791947_2162187997829532382_n.jpgJóval tudatosabbnak látszanak egyébként a szervezők, annál is, mint gondoltam, meg annál is, ahogy az eddigi hasonló, de bebukott váradi próbálkozások szervezői eljártak. Ugyanis a mostaniak nem csak azzal vannak tisztában, hogy érdemes lenne legalább az első négy-öt kiadásig kihúzniuk valahogy, amíg kiderül, hogy képes-e igazi profitot termelni a rendezvényük, hanem azzal is, hogy az első időben egyáltalán nem bevételre utaznak. Hanem márkát építenek. Aztán úgy megy az, hogy amikor már fel van építve márkanév, meg maga a márka, akkor sokkal stabilabb alapokon állva eldöntheted, hogy viszed is tovább, vagy a már bejáratottat készen eladod. Tehát ha úgy tetszik, egyfajta árucikk tudatos felépítése, gyártása zajlik, ami teljesen normális, sőt, így kell ezt.

Arról is mennek a suttogások a városban hogy vajon hogy alakulhatnak a jegyeladások. Nos, az már eleve nem volt valami jó jel, hogy az early bird-időszak lezárulta után, amikor a teljes árú jegyek értékesítése elkezdődött, alig pár múltán úgynevezett tavaszi akcióként megint levitték az árakat. Először néhány napos időszakra, aztán még ezt is meghosszabbították. És mint most kiderül, igen, pontosan arról van szó, hogy az első kiadás persze mindenképp mínuszba fog menni. A helyszínként szolgáló új aréna hétezer férőhelyes – kifelé azt kommunikálták, remélik is, hogy meg tudják tölteni már rögtön az első nekifutásból, de persze ők maguk is tudták, hogy nem eszik olyan forrón a sast. Úgyhogy most végül az lesz hogy – úgymond a terem akusztikai adottságaira hivatkozva – a lelátók zárva lesznek, és mindenki a küzdőtéren élvezheti majd a bulit. Ami azt jelenti, hogy

körülbelül kétezer látogatóra lehet számítani, fizető vendégekkel, együttműködő partnerként akkreditáltakkal, VIP-meghívottakkal, mindenkivel együtt. Amúgy még a VIP-zónát is a küzdőtéren alakítják ki (úgyhogy végre megküzdhetnek a VIP-kkel azok, akik mindig is irigykedtek az olyasmire, meg a VIP-k is megküzdhetnek az olyan vendégekkel, akik táncolni járnak ilyen helyekre, nem elkülönítve ácsorogni. :P :) )

De a jegyeladások alakulása egyáltalán nem lepte meg a szervezőket, akik különben azzal az evidenciával is tisztában, vannak, hogy az ilyen rendezvények hajtóereje egyébként sem a jegyeladások, hanem az erősebb szponzorok. Márpedig ez adott, hiszen eleve a vendéglátás egy másik ágazatában utazó Ambasador vállalkozás áll az egész mögött.

Ja, és apropó Ambasador, elárulok akkor még egy kis érdekeset. A tervek szerint a szombat éjszakai kavargás utolsó fellépője 3-kor áll majd a keverőpultok mögé, ami azt jelenti, hogy olyan 5 felé lenne vége az egésznek. Mondom erre, hogy igen, már ha akkor még leszünk elegen vendégek is.

Azt mondják erre a lakodalmak lebonyolításában is utazó Ambasadort is képviselő Eagle-szervezők, hogy reményeik szerint a városban tartott lakodalmak közönsége ekkorra át fog érni az arénába, biztosítva a nézőszámot. Ami elsőre ugye eléggé kellemetlennek hangzik – egy csomó részeg, öltönyös, fitnesztermes jön oda nekem, felhígítani az egészet –, de nem az, mert Váradon is rég nem csak tahóesküvők vannak már, hanem kialakult a kulturált, cool, lakodalmak rétege is, tehát nyugi.

Szóval jó szórakozást mindenkinek a hétvégére: ez a nagyváradi fekete sas most akkor megkezdi a röptét. Bár nem fog egyből olyan magasra szállni, ahogy a röptetői remélték, és nem is fog olyan sokáig repülni ezúttal. Viszont ugye a sas nem kapkod legyek után, hanem bölcs, így azt is tudja, hogy majd még repkedhet. 

Még valami a hosszabb és magasabban történő repülés kapcsán: a szervezők az októberi kiadást sem tervezik igazi fesztiválhosszúságúvá, azaz több napossá bővíteni. Legfeljebb abban gondolkodnak, hogy két éjszakás legyen, de az sem biztos. Nagyon úgy tűnik nekem, hogy az itt épülő márka eleve ilyen szeretne lenni: egyéjszakás EDM-kavargás, külföldi fellépőkkel, egy évben többször is. Hát na. Ilyen például úgysem nagyon van az országnak ebben a felében, úgyhogy akár ezzel is be lehet tölteni egy piaci rést, igen.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr5917822711

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása