Blogosz

MESE NINCS.

A show-s seggű tyúk esete

2011. július 27. 15:50 - BlogoszEditor

 

Meglepetésnek nem meglepetés, ellenben jó hír: egyre többen szeretnének részt venni a Szigeten. Olyannyira, hogy már a gonosz törpicsekek is kilátogatnának. :)

A napokban lett hír abból, hogy a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) egyik tagja még januárban lefoglalta a Nagyszínpad előtt részt, azaz a Sziget szívét, s pont az augusztus 1. és 20. közötti időszakra. A fesztivál ezzel szemben csak áprilisban kapott területfoglalási engedélyt. A HVIM-es srác állítólag a benzinárak emelkedése miatt akar ott jó hosszú, húsznapos tüntetést tartani, s közben azt hangsúlyozza, hogy magánszemélyként akciózik, szerencsétlenkedésének semmi köze a Vármegyéhez. :D Személy szerint én is tudom, hogy hazudik.

 

(Tavaly többek között ez volt a Nagyszínpad előtt: a Haver vagy flashmob tánc. Idén lehet, hogy a HVIM elhozza a Hö, mi van, köcsög, leütlek darkmob verekedés nevű produkciót.)

 

 

Jellemző tempó: játszák a nyílt, egyenes nemzetmentőket, de közben hazudoznak, cinikusan kamuznak. (Akárcsak legutóbb a Gyöngyöspatán randalírozó viccmagyarok, akik például olyanokat mertek csak nyilatkozni, hogy ők nem terrorizálni mentek oda, hanem csak sétálni. De még sok hasonló példa van a szélsőségesek nevetséges hazudozásaira.)

No, minden esetre én magam is bizonyítani tudom, hogy ez a mostani nyomottkodás is hazugságra épül. Ugyanis a vármegyés srác hiába állítja, hogy magánszemélyként - és nem összehangolt akció keretében - próbál belerondítani egy európai hírű rendezvénybe és bizniszbe. Ugyanis én magam is már tavaly év végén kaptam információt arról, mi készül. Annak idején a HVIM egyik nagyváradi partizánja szólt, hogy "majd jövőre figyelj, meglepetés készül a Szigettel kapcsolatban".

Szóval mondom: ami most zajlik, az nem meglepetés már. És tessék: a HVIM pár nagyváradi embere is tudott már erről, tavaly is. Tehát igenis a partizánosdit játszók egy előre megbeszélt és összehangolt kis nyomorúságáról van szó megint.

Pedig akár tölthetnék lazán szórakozva is a nyarukat, a maguk örömére. Hiszen az ilyeneknek ott van a Magyar Sziget nevű álarcosbál. (Magyar SZIGET ugye, ne feledjük az irigy-nyelvöltögetős-bemutatgatós névválasztást sem. :))  )  De nem, ők inkább mások szórakozását és a szervezők üzletét szeretnék elrontani, meg főleg hőbörögni egyet a nyíltságáról és szabad nyugalmáról híres rendezvényen. Jellemző. A másokba való belekötés, a kisstílű borstörögetés, a tuskóskodás, a mindenáron zavarkeltés.

S hogy mi a céljuk ezzel? Ugye a jelenlegi magyarországi politikai élettérben kicsit felbátorodott ez a vicsori csapat is, s annyi biztos, hogy kötekedni mindenképp akarnak. Emellett azonban nagyonis feltételezhető, hogy konkrét hasznot is remélnek, azon kívül, hogy a nagy, harsány semmivel megint felhívják magukra a figyelmet. Sőt, azt sem zárom ki, hogy politikai megrendelőik is vannak, akik szorongatni akarják Gerendaiék nyakát még egy kis részesedésért. Egy viszont biztos: a zsarolás mindenképp céljuk. A Területfoglalási engedély fedőnevű HVIM-játszadozás vezéralakká megtett figurája, bizonyos Gyimesi Zoltán (ő az, akinek a neve alatt futott az januári engedélykérés) ugyanis pár napja levelet írt egy portálnak. Ebben már azt hangoztatja, hogy ő nagyon szívesen kiegyezne a Sziget szervezőivel, de ők meg nem keresték meg. Jól is teszik. Ez ugyanis a legprimitívebb zsarolás iskolapéldája.

No, de egye fene: ha valahogy meg nem oldódik időközben, akkor meg egy showelemmel több lesz a Szigeten. Állatkert eddig úgysem volt. Sőt, ez egyenesen állatsimogató, mivel nem ketrecekben lesznek.

Csak azt nem tudom, hogy lesznek-e egyáltalán. Épp ez az ő egyik fő céljuk is, a zsarolás mellett: megzavarni az egészet. Mert a HVIM-es arc területfoglalása érvényes, s benti tüntetésre szól, márpedig tüntetni ingyen mehet mindenki. A Sziget kezdetétől azonban csak érvényes karszalaggal lehet bemenni a területre, sőt, akit bent kiszűrnek karszalag nélkül, azt kikísérik onnan. Úgyhogy nem tudom, hogy mi lesz a vége, meg nem is különösebben érdekel. Ha ott lesznek a hőbörgők, két koncert között megnézem ezt a lézershow-t lúzershow-t is.

Amúgy szerintem jöjjenek. Határozottan! Mi, szigetesek befogadóak vagyunk, tényleg. Ráadásul ez a maroknyi játékkatona állandóan úgy hőbörög a Sziget ellen (IS), hogy sosem látta, fogalma sincs róla, egyszer sem volt bent. Most legalább esélyük van bejönni. Jó lenne, ha most bejutnának, szurkolok nekik. A Fácsén is próbálnak szervezkedni, ott eddig néhán százan jelezték, hogy jönnének a tüntetésre. Vagyis ha úgy vesszük, jönnének ingyen a Szigetre. :)  Már látom, mi lesz ebből, ha bejutnak: nagy lemorzsolódás. A Nagyszínpad előtt úgyem bírják sokat a tüntetgetést, marconáskodást. Pillanatok alatt ott terem majd a boogie a lábukban, a szomjúság pedig a torkukban. Aztán lesz oszlás, felszólítás nélkül is. :D

Ja, és ha netán nem felejtették el a saját álcájukat, s még a benzinár csökkenését is kiharcolják, hát biztosan nagy sikerük lesz. S akkor aztán igazán nem ők fognak tüntetni később, hanem mások, pont értük, hogy azt mondja: "Nagy-szín-pad! Nagy-szín-pad!" (Ők maguk meg - a benzinárak nyilván fontos kérdésének megoldása, az árcsökkentés után, amelyet nyilván a Szigeten tüntető pár vármegyés fog nyilván elérni nyilván - olcsóbban tudnak majd benzines palackokat fabrikálni. Unalmukban, és bánatukban, ha vége életük első Szigetének. Hogy legyen nekik újabb kirobbanó élményük. :) )

Partiztunk mi már néha mindenféle bolond(os) alakkal. Belefér ez is.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr473104692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása