Blogosz

MESE NINCS.

Rejtélyek, két megálló között

2017. szeptember 25. 12:07 - BlogoszEditor

Hogy lehet, hogy ennek a koldusnak, aki itt van, a villamoson, és megint arra hivatkozik, hogy van egy kisgyereke a tbc-kórházban, már vagy tizenöt éve állandóan van egy kisgyereke a tbc-kórházban?


Vagy ott dolgozik?

*
De akkor meg hogy vették fel oda, hát a gyerekmunka nem tiltott amúgy? És miért kicsi gyerek, már másfél évtizede, hát nem nő az a gyerek? Mondjuk ha meg nem, akkor talán valóban jogos, hogy kórházban van de akkor meg miért a tbc-kórházban?
*
És miért csak a villamoson mindig mozgássérült ez az illető koldus, aki az utcán állandóan lazán szokott kószálni? Ez valami járműallergia? Erre utalhat az is, hogy szinte mindig csak egy megállónyit utazik egyszerre? Lehet, hogy van erre is megoldás a rejtélyes tbc-kórházban? És csak azért nem próbálja meg, mert nem akar visszaélni azzal, hogy van ott családi ismeretsége?
*
Vagy lehet, hogy egyszerűen hazudik? De akkor meg miért érvelne annyira istennel és a keresztény könyörülettel is, miközben végigjárja a villamost? És hogy hazudna, ha egyszer közben azt mutogatja, hogy spárgára kötve egy ikon lóg a nyakában?
*
Epilógus: és az hogy lehet, hogy most, amikor teszem fel épp ezt ide, mobilról, és közben már egy másik villamossal megyek, másfelé, mint az előbb, pont ő száll fel erre is? Na ugye, hogy van valami kapcsolata ezoterikus erőkkel? És akkor pont a tbc-kórházzal, meg az igazsággal ne lenne?

*

Epilógus utáni frissítés

Amikor pedig már befejeztem ezt a posztot, le is szállok a villamosról, és megyek át a zebrán, a legelső villanyrendőr oszlopán ezt a régi táblát látom.

canva-photo-editort.jpg

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr4912894546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

radaml 2017.09.25. 13:12:29

Nekem a kedvenc koldusom a bőőőő bácsi volt. Sétálgatott, és ha valaki arrament, lekapta a kalapját, elbődítette a hangszálait, és pénzt várt a mutatványért cserébe. Szegény öreget sajnáltuk azér' :-/
süti beállítások módosítása