Blogosz

MESE NINCS.

Külön betűméret, kisebbségeknek...?!

2020. február 05. 18:30 - BlogoszEditor

Egy sokkal kisebb isten hozott, jóval kisebb gyerekeket. Mindig szemet szúr ez, ha itt megyek el, így most is – pedig már rég díszeleg itt: a nagyváradi gyermekváros bejárata ez.

Eleve miért kell nemzeti zászlónak fogadnia a gyerekeket? És ha azért, mert önkormányzati fenntartású entitás, és ez az előírás, az nem válasz, mert akkor eleve a normatíva rossz  hiszen hülyeség a játszótéren is a nemzeti lobogtatás, nem ott a helye. (Bár leginkább tényleg a játszótéren van a helye, minden országban, igen biza, Magyarországon is, és mindenütt.)

Ám a zászló csak növeli az egyensúly egyébként is bekövetkezett megbomlását, ha megnézzük a feliratokat. Hiszen nincs olyan beteg törvény, amely szerint a nemzeti kisebbségek számarányának tükröződnie kellene a betűméretben is, azaz minél apróbb egy kisebbség, annál apróbb betűkkel kellene írni a nyelvén. Ráadásul oda van biggyesztve miniangolul is  mintha az angol is őshonos közösség lenne nálunk, vagy mintha a magyar is csak látogatóba járna erre. Összemosás, önmaguknak szóló, hamis magyarázkodás. Plusz tehát románul nagyon isten hozott, magyarul és angolul meg alig. Nagyon köszi, kicsit baszd meg. És esztétikailag is ra
nda ez az egész. Ja, meg gányamunka is: a felirat is, de érdemes külön csekkolni, hogy van oda feltéve egy oda nem is való zászlótartó.

E kompozíció tehát hülyeségre nevel, megaláz, jogtalan és csúnya is. Boldog gyermekkort! Te még mindig nem nőttél ki belőle, hülyegyerek Románia.

20200205_183506.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr5915460478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása