Blogosz

MESE NINCS.

Vadhajtások

2018. július 17. 12:31 - BlogoszEditor

Hetek, de lehet, hogy hónapok óta nézem én is. És persze kerülgetem. Az ország  elvileg legreprezentatívabb kerékpárútjának több szakaszán a gaz lassan teljesen átveszi az uralmat, és leállítja a forgalmat. Pedig ugye az ország nyugati kapujában vagyunk: a legnagyobb nyugati határátkelőn  Borsnál  vezet át ez a bicikliút, amely több szempontból is elhanyagolt.

Az úttal kapcsolatos gondokról írtam már, több bejegyzésemben, így például itt is. Azóta adódtak újabbak, például az, hogy az egyik felsővezeték meglazult, és hónapokig olyan alacsonyan volt, épp az út fölött, hogy pont nyakmagasságban várta áldozatait, hogy lerántsa őket a kerékpárról, és rosszabb esetben kidobja az úttestre, az alacsony védőkerítés másik oldalán haladó nehézgépjárművek elé. Egyszer épp dolgoztak ott munkások, valami más vezetékeken, szóltam nekik, azt mondták, nem az ő dolguk nem tudom, lehet. Máskor egy jó nagy betonlapot elmozdítottak az úton, de aztán félig a bicikliútra tették vissza ideális csonttörő – legalább egy évig úgy is hagyták, aztán épp azt követően oldották meg a dolgot, hogy írtam egy kis posztot erről a csapdáról is, ami lehet csak sima egybeesés is, nemtom. Most pedig a burjánzó növényzet több szakaszon is egy sávot már teljesen átvett a kettőből, és épp a teljes kerékpárút lezárása felé haladt. De hónapok óta ezt sem oldották meg. Sem az út váradi szakaszán, sem az azt követő borsin. Épp ott mentem el ma is, és azt láttam, hogy hosszú szakaszokon munkások több csoportja nyírja épp a füvet. De az utat lezáró bokrokhoz nem nyúltak. Oké, lehet, hogy tényleg nem az ő dolguk. De, hogy valakié mindenképp, az biztos.

Csakhogy megint nem az csinálja, akié lenne. A legdzsungelesebb szakaszon ugyanis – íme – egy sporttárssal találoztam. Egy biciklis, aki maga nyírja le a borkokat. Meg is köszöntem neki, elsuhantamban, aztán mégis vissza is mentem, és elmondta, hogy egyszerűen megunta: ő is hetek óta kerülgette ezeket, ma pedig végül hozott magával egy jó nagy bozótnyíró ollót, mivel úgy látja, hogy kénytelen saját maga megoldani. Én is úgy látom. Sőt, közben én tovább megyek, és amikor körülbelül negyven perc múlva már visszafelé jövök, még mindig nyírja, illetve épp akkor végez az adott helyen. És ez csak egy szakasz a sokból. Gyakorlatilag az önkormányzat munkáját végzi el – tehát az adminisztráció vadhatjtásait nyesegeti éppen. A polgárt akadályozó vadhajtásokat. Maga a polgár. És ugye ezek még a legszelidebb vadhajtások, ennél sokkal brutálisabbak is vannak.

Szóval itt egy kerékpáros, aki kijött bicajozni, de ehelyett a kerékpárúton maga nyírja a bokrokat. Kár, hogy nem sepreget is, mert azt is nagyon kellene, vastagon áll a hordalék az úton. Bár lehet, legközelebb akár azt is megcsinálja. Rendben van ez így?

20180717_102121aa.jpg

20180717_102123aa.jpg

20180717_102135.jpg

20180717_102140.jpg

20180717_102143.jpg

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr8314118179

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2019.09.11. 06:04:21

Keresztény kultúravadhajtásai
abban az értelemben, hogy rablásban, gyilkosságban ez abszolút világbajnok a kultúrák e nagyon is szomorú és nemtelen történelmi versenyében. A szaracénokat, albiakat, bogumileket kiirtó a keresztes hadjáratokra bíztató szentek, misztikusok és e háborúkat levezető nem egyszer "szent" királyok, az Amerikát kirabló konkvisztádorok, a rabszolga-vadászgyarmatosítók, a világháborúkat kirobbantók és végig csinálók, mind-mind a fehér, az európai ember, a keresztény nemzetek képviselői. A 20. századi folytatások: Hitler és Sztálin megsemmisítő táborai is, Hirosima és Nagaszaki borzalmai is, mind ebből a kultúrkörből eredtek. E borzalmak kigondolói mind - még Marx is! - "eltörölhetetlen jeggyel" megjelölt, megkeresztelt keresztények. A tőkés társaságok is, a harmadik világot nyomorba döntők is - java részükben - "keresztények".
Másodikul azok, aki a Pártállam indítására létrehozták a Békepapi Mozgalmat. Harmadikul, akik megrettenve a maguk és sokak várható szenvedéseitől, elindultak a Pártállammal egyezkedés útján.
Negyedikül azok, akik nem utasították vissza a titkos rendőrök ajánlatát: ha nem akar börtönbe kerülni, írja alá, hogy információkat gyűjt számunkra, s ha valakinek elpletykálja ezt az államtitkot, akkor annak megsértésért tíz év börtönt kap. Mindezen személyi lépések következtében az ÁVO úgy sétált köreinkben, mint saját palotájában. az " eretnek" Bulányi atya gyónása!
süti beállítások módosítása