Blogosz

MESE NINCS.

Üzenet a földönkívülieknek

2017. november 21. 17:03 - BlogoszEditor

Mi lenne, ha megérkeznének a földönkívüliek, mit üzenne nekik legelőször az ember, mit mondana nekik konkrétan Ön, ha épp Ön elé szállnának le az űrhajójukkal?

Azt hihetnénk, hogy az alacsony műsorgyártási költségek, valamint a hallgatók, nézők közvetlen bevonása, meg a nyíltság (látszatának) bemutatása miatt vannak – de én már rég figyelem, és az a meggyőződésem, hogy valójában a betelefonálós műsorok azért vannak, hogy az emberek ne csak a buszon és a villamoson tudjanak hülyeségeket okoskodni. És tessék: itt van egy mai példa, amely ugyan csak az élő adás okozta lámpaláz miatti kis botlás – de olyan jól sikerült, hogy akaratlanul is egyszerre mutatja, hol tart a (vissza)fejlődésben a közgondolkodás, mit hozott a legújabb kor pánik- és bezárkózási hulláma. Csodálatos metaforája ez annak, ahol mostanság vergődünk épp.

Szóval ugye: „Mi lenne, ha megérkeznének a földönkívüliek, mit üzenne nekik legelőször az ember, mit mondana nekik konkrétan Ön, ha épp Ön elé szállnának le az űrhajójukkal?” A DIGI FM rádió betelefonálós műsorában ma, épp most ez a téma, és a műsorvezető – ironikusan, a néplélek sok hülyeségének egyikére rávilágítva – azt veti fel az adott betelefonálónak:

– És mondja, mi lenne akkor, ha kiderülne, hogy a földönkívüliek nem keresztények?

Mire a rádióhallgató (tehát a földönkívüliekről):

– Nem számít a vallása. Az számít, hogy ember legyen. (Román eredetiben: "Nu contează religia. Contează să fie om.")

*

Badum-ts. Kész, ennyit akartam. Ám közben, amíg hamar megnéztem a neten, hogy biztosan egy szóba írandó-e a "földönkívüli", az egyik találat az volt, hogy azt mondja: "Kiadták az utolsó figyelmeztetést: a földönkívüliek inváziója 2017 decemberében kezdődik!" Hát, nemtom, ezek szerint én már az első figyelmeztetésről is lemaradtam, meg az azóta kiadott összes közbeesőről is, de mindegy, a lényeg, hogy emberek legyenek. És nemcsak reméljük ezt, hanem egyenesen ezt üzenjük nekik. Különben ide be nem teszik a lábukat. (Reméljük, van lábuk.)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr5113344327

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása