Blogosz

MESE NINCS.

Nostehátszóvalakkor

2013. december 30. 13:29 - BlogoszEditor

Nem tudom, na, nem tudom. Jöttem ide, hogy feltegyek ismét egy csomó leleplező jellegű infót. Nagy lendülettel jöttem, de végülis valami mintha közbeszólna. A szívem, vagy az agyam, vagy nem tudom pontosan, mi.

Szóval a tény az, hogy Tőkés László újranősült. Elvette a nála évtizedekkel fiatalabb egyik szeretőjét, akitől most gyereke is lesz, a baba már úton van. És az a helyzet, hogy valahogy logikus, hogy szóljak erről.

Mert eddig is nyomon követtem itt a Tőkés-sagát, azt, hogyan csapja be a közvéleményt ő is, évtizedek óta, miként megy a kettős kommunikáció, hogyan zajlik az, hogy mindenkit kioszt, hogy szerepeket játszik, erkölcsi és vallási megmondóember, vezető kifelé, és közben valójában egy hedonista. Miközben vizet prédikál, ezerrel issza a borokat. Az élet ezerféle borát. És nem tagadom, sosem tagadtam: igen, azért is rajta vagyok a témán, mert Tőkés László sok mindenki mellett engem is megpróbált egy adott pillanatban lejáratni, eljárni ellenem, becsapni, a saját kollágáimmal elárultatni. De - gondoljon csak mindenki, amit csak szeretne - mégsem ez a fő motiváció, nem. Hanem az, hogy nem bírom sokáig szótlanul nézni soha, ahogy annyian és annyiszor átrázzák, folyamatosan az orruknál fogva vezetik a jámbor polgárok sokaságát. Egy csak ezek közül a mostani hősünk, aki teljesen hamis képet épített fel magáról a közvélemény előtt, és gondoz kényesen mind a mai napig. Ettől van az, hogy nem csak magánügyek a magánügyei: mivel ha közben kifelé épp az ellenkezőjét mondja, ha tudatosan - és egész gépezetet működtetve - hazudik a választóknak, ha egy egyész választói réteget hurcol magával a tévútjain, az már a közösségnek is káros. Igen, ugyanúgy káros, ahogy például az RMDSZ is nagyon kártékony. Az. Szimbiózisban is élnek ők: az RMDSZ a birkanyáj egy részét terelgeti, Tőkés a másik részét. És nem, nem bírom soha sokáig szótlanul nézni, ahogy teljesen hamis emberek megvezetnek sokakat.

No, de visszatérve: Tőkés László most újranősült. Az új, és épp várandós feleségének már van két gyereke az előző férjétől - és ismerem is az elhagyott exférjet, és együttérzek vele most, nagyonis mélyen. De oké, végülis ez mindegy itt és most, jelen kontextusban.

Ami nem mindegy, az az, hogy a szeretője feleségül vétele után, most ismét érdekes, leleplező üzeneteket kaptak Tőkésről mailen a szerkesztőségek és egyházi körök. Amelyben a névtelenségbe burkolózó, de igen jól tájékozott szerző számos olyasmit megoszt, ami igen tanulságos lenne a közvéleménynek is. Amit eddig is tudtunk, de amit épp a nyáj nem tud, sőt, sokan akkor is inkább elfutnak a kegyetlen igazságoktól, ha egy pillanatra meglátják azokat. Arról szólnak ezek a beérkezett - és a szerzőjük által amúgy minél szélésebb körben való terjesztést remélt - levelek, hogy hogyan él valójában az az ember, aki a magyarság, meg az erkölcs, meg a nemzet, meg Isten, meg más ilyen fogalmak nevében teljesen félrevezeti őket, hány nőügye van isten szolgájának és a magyarság képviselőjének, miként manipulál, hogyan ragaszkodik a hatalomhoz és a hamis imázshoz, milyen önviktimizáló imázsgyakorlat áll valójában a román állami kitüntetésének ügye mögött is, miként működik együtt azokkal is, mindkét fél hasznára, akikkel közben a színpadon látszólag ellenfelek.

Szóval jöttem, hogy folytassam a történetet, a szappanoperát, a leleplezéseket. Hogy egyszerűen feltegyem ide a névtelenségbe burkolózó bennfentes által a sajtónak is szétküldött leveleket, a számos komoly és éredekes információt arról, mi van itt valójában. Copy+paste, és tessék, kedves olvasók, máris arcukba vágva az újabb súlyos igazságok arról, hogyan vezetik félre Önöket.

És végül nem tudom megtenni. Nem. Pedig minden ok meglenne rá. És mégis. Dilemma ez nekem. Mert az is van ám, hogy egyszerűen emberek vagyunk. Van, aki néha tévutakon kóvályog közülünk, van, aki gyakran, és van, aki mindig. Meg talán olyan is, aki soha. Mindenféle van. És van, akit a szíve húz, rángat el mindenfelé, meg van, akit más szerve. És vannak sokan, akikben mindez egyszerre dolgozik. Meg olyanok is, akikben semmi. Szóval van, hogy elkövetünk hibákat, sőt, van, hogy hibák sorozatát. És van olyan is, aki csak hibákat követ el, mást sem tesz. Átgázol mindenen és mindenkin, tönkretesz másokat. Sokfélék vagyunk. Vallom: úgy alapvetően nem jobbak és nem rosszabbak egymásnál, csak sokfélék. Persze: minderre ott van ám a másik oldal, az erős ellenérv is. Hogy ez eddig mind emberi esendőség, ám ha közben a nyilvánosság előtt az erkölcsös vezető szerepében tetszeleg, és hazudik, és manipulál, mint mondjuk Tőkés László is teszi, akkor azonnal oda kell csapni és leleplezni, ahogy csak alkalom adódik rá, mivel így már a közösségnek tesz rosszat. Igen, teljesen vallom ezt is.

És nem, mégsem teszem meg. Nem rakom ki ide azokat a leveleket. Amelyek tartalmával egyébként teljesen egyetértek, amelyek alapvető és súlyos igazságokat tartalmaznak Tőkés László kóválygásairól és linkségeiről és súlyos, állandó képmutatásáról. Nem fogom kitenni végül. Pusztán azért, mert mégiscsak emberek vagyunk. Nem érdekel, hogy ez amúgy közhelyes, és nyálas, és akármilyen. Ez a helyzet. Valahogy nagyonis megértem közben őt, és sajnálom is. Gondoljon mindenki, amit akar, ez van.

Viszont annyit mégis mondanék, kedves olvasók, mert valójában ez itt a lényeg: egyszerűen értsék már meg, hogy nincs hiteles politikus, nincs senki, aki igazából képviselne bármilyen közösséget is. Tőkés sem, más sem. Az egész nem így működik. De már annyiszor mondtam és annyi példával igazoltam ezt is, hogy már fáradt is vagyok újra és újra megtenni. Meg sajnos az egésznek amúgyis a része a mindig megvezethető birkanyáj is, amelyik állandóan újratermelődik, mindig van, és felvilágosíthatatlan. Hagyom is. Friss füvű legelőket nekik, ha ez kell - és az égvilágon mindenkinek pedig boldog új évet!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr505717346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása