Blogosz

MESE NINCS.

Csodálatos videó az első maszk nélküli nap emlékére

2021. május 15. 21:05 - BlogoszEditor

Megkezdődött ma a kötelező maszkviselés kivezetése nálunk. Ezzel az andalító videóetűddel köszöntöm a fejleményt.

Ezek a jelenetek – járvány ide vagy oda – sok minden máshoz hasonlóan árulkodnak jelenről, mentalitásról, fityfenéről is. Helyszínek és maszkok Nagyváradon, az utóbbi napokban.

Mint ismeretes, itt, azaz Romániában mától bizonyos kitételekkel feloldották a kültéri maszkviselési kötelezettséget, valamint eltörölték a járvány miatt elrendelt éjszakai kijárási tilalmat, meg az üzletek nyitva tartásának korlátozását is. Még nem teljes persze a pandémia miatt foganatosított összes intézkedés visszavonása, ez nyilván lépcsőzetes lesz. Várhatóan a nyár mindhárom hónapjában újabb és újabb könnyítéseket vezetnek be.

Egy hete már annak, hogy az országban előjegyzés nélkül igényelhető koronavírus elleni oltás, mégpedig majdnem mindenhol a nyugati gyártású vakcinákat lehet kérni, és helyben, de legkésőbb egy-két napon belül meg is kapni, az ország bármely oltópontján. Mostanig a felnőtt lakosság 23,5 százaléka, vagyis 3,79 millió ember kapott legalább egy adagnyi oltást, ezen belül pedig mindkét adagot megkapta már a felnőtt lakosság 16,3 százaléka.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr8416561160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása