Blogosz

MESE NINCS.

Macskanézegetés

2016. február 14. 18:01 - BlogoszEditor

Ha Ön, kedves olvasó, arra gondolt, hogy az egyszerű cím után és kapcsán valójában valami komoly és összetett jön ám, akkor egyrészt valamennyire ismer, ami jó, és köszi, másrészt viszont most ki kell ábrándítanom. Mert most valóban macskanézegetés lesz. Csak úgy, egyszerűen. Ugyanolyan csak úgy-alapon, egyszerűen, különösebb ok nélkül, ahogy a macskák is eleve odakerültek, ahol mutatom őket.

Szerencsére és végre megjelent ugyanis a Fallout 4, és abban vannak. Csak úgy. Mindenkinek ajálnom, hogy játssza ezt a játékot  novemberben jelent meg, én decemberben láttam hozzá, és most végeztem vele. Már amennyire egyáltalán be lehet fejezni. Ugyanis egyáltalán nem lineáris az egész (tehát nem úgy megy, hogy csak akkor mehetsz tovább, ha ezt meg ezt teljesítetted, és akkor is csak egy adott irányba, egy történetfűzési szálon), hanem szabadon bebarangolható az egész, a gigantikus játéktér, a terület, és azt csinál a játékos, amit akar, amerre akar, akivel akar. (Meg például még arra is figyeltek, hogy mivel Massachusetts területén játszódik, a valós térkép alapján menjen, és a posztapokaliptikus tájban a valós épületek vannak, a valós helyükön, valós elnevezésekkel, csak épp a világégés utáni állapotban – érdemes ezt a kis videjót is megnézni róla –, de ez is csak egyetlenegy példa a sok közül az alaposságára és összetettségére.) Persze a kis videóelőzetesei, összefoglalói sokakat elriaszthatnak, azt hihetik, hogy csupán valami unalmas hősös, lövöldözős vacak, holott pompásan kidolgozott, komplex, gyönyörű grafikájú, az ötvenes évek laza, vidám amerikai hangulatát idéző, számos finomságot, apró részletet, életszerűséget hozó elemet és szívderítő kis meglepetést is rejt. Szerintem a legjobb játék momentán.

Szóval hatalmas munka van ebben az egészben. És akkor helyenként feltűnnek benne még macskák is. Csak úgy. Mert a fejlesztőknek arra is volt energiájuk, hogy ilyeneket beletápláljanak, ilyen kis jófejségeket, humorokat. Mivelhogy a macskáknak amúgy az egészben nincs az égvilágon semmi funkciójuk, szerepük. Csak bizonyos helyeken vannak, ülnek, álnak, sétálgatnak, nyávognak, mosakszanak, nyújtózkodnak, vagy épp festményeken virítanak a falon, de olyan is van, hogy már megdöglöttek, valami barlangban, és a húsukat meg el lehet vinni és ennyi. :)

Miközben játszottam, néha készítettem képernyőfotókat róluk, ahogy vannak, itt, ott, amott, csak úgy. Hogy miért készítettem? Nemtom, csak úgy. És itt van most egy kis kattintható galéria is róluk. Minek? Csak úgy. Meg mert humoros és jó, hogy egy fajsúlyos, komoly, rengeteg melót igénylő játék összeállításakor ilyenekkel is foglalkoznak. Mondtam, hogy macskanézegetés lesz. Ilyenekkel nem viccelünk. És azért mutatok még játékmackót is, a robbanószeres láda mellett, meg más kellemes hülyeségeket is. De főleg tehát funkciómentes, posztapokaliptikus macskákat. Csak úgy.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr728389784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása