Blogosz

MESE NINCS.

Megkezdődött ma a népszámlálás: csak egy fő tudnivaló van, íme

2022. március 14. 12:02 - BlogoszEditor

Ma indult a romániai népszámlálás. A világegyetem történetében most először Romániában is neten intézhető, személyesen.

Már végeztem is: az egész – némi szerencsétlenkedést is beleszámítva – körülbelül 25 perc alatt megvan.
Először egy előzetes nyomtatványt kell kitölteni, utána egyből kapja az ember a mailcímére a népszámlálási űrlapot, amit szintén ki kell tölteni, és kész.
gyku.jpg
Az űrlap egyébként intelligensen van megszerkesztve, nem enged hülyeségeket válaszolni, mivel megérti a családon belüli összefüggéseket, és szól, ha zöldséget írt be a delikvens.

Tudnivaló

A következő linkre kell kattintani, aztán csinálni: https://autorecenzare.insse.ro/
Ennyi, tényleg csak ennyi. De ha nem tetszik, már a kitöltés első lépéseinél be lehet jelölni, hogy személyesen keresse fel önt egy számlálóbiztos. (Csak hát ha nem szükséges, akkor minek...)

Gondok

Viszont van egy gond, ami minket, magyarokat érint, beleértve a székelyeket is. Ment a vita az utóbbi hónapokban arról, hogy a magyar és a székely két külön nemzetiség legyen-e az űrlapon. Úgy tűnt, mindenki, aki logikusan tud gondolkodni, egyetértett aztán abban, hogy nem szabad a székelyt külön feltüntetni, mert amellett, hogy nem teljesen külön nemzetiség, még a magyarok létszámának csökkenéséhez is vezet, ha a székelyeket külön entitásnak számítják. És az lett a vége, hogy nemzetiségként a magyar lesz választható, és annak alkategóriájaként esetleg a székely. Nos, a netes űrlapon nem így van: nem alkategória lett, hanem külön-külön nemzetiségként van feltüntetve a magyar és a székely. Így (a kép rákattintással nagyítható):
20220307_132916_masolata.jpg
És van egy másik gond is. Már ma, a legelső nap legelső óráiban akadozott a rendszer. Állítólag azért, mert túl sokan léptek be egyszerre. És most, amikor ezt írom, azaz 14 óra tájékán, ismét áll. De mondjuk ez az ő problémájuk, nem a mienk. Ugyanis egyrészt mától május 15-ig bármikor ki lehet tölteni online az űrlapokat, másrészt meg aki nem tölti ki neten, ahhoz kiküldik majd személyesen egy munkatársukat, adatfelvételre.
Csak hát na...
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr6017780016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása