Blogosz

MESE NINCS.

Szobrot nekünk!

2011. február 22. 21:20 - BlogoszEditor

A budapesti kormány nem akarta az RMDSZ-kongresszus előtt felavatni a felújított kolozsvári Mátyás-szoborcsoportot. Azért nem, hogy Kelemen Hunor RMDSZ-elnök-jelölt ne kampányolhasson még ezzel is.
Hunor mondta is, hogy á, dehogy, nem akart ő ott kampányolni, ugyanmár.

Na, hosszas huzavona után megyegyeztek végül, hogy április elején lesz az avatás.
Erre holnapra - azaz richtig közvetlenül a kongresszus előttre - “megemlékezést” szerveztek a szoborhoz. Amin - mint az előbb tudatta - Kelemen Hunor is részt vesz.

Nem, és nem bírják ki az áprilist. Hirtelen nagyon ápolni kell Mátyás emlékét. Meg bármit, ami ebben az időszakban az ember keze ügyébe akad. Választások előtt mindig nagyon ápolni szoktak valamit. Utána a választók szorulnak ugyanerre.

 

Teljesen le van kötelezve…

 

(Külön szép, hogy ebbe az avatás előtti avatgatás-játékba végül majdnem minden fél belekényszerült. Valaki kitalálta - utána viszont senki nem kockáztatta már, hogy kimaradjon belőle, s emiatt nemzetárulózzák. Mindössze pár protestáns egyház volt annyira gerinces, hogy pár órával ezelőtt közölte: mégis elhatárolódik az egésztől. De ők is csak azt követően döntöttek így, hogy megtudták, jön a jelölt úr is.)

Persze Kelemen Hunor nem azért lesz ott, mert RMDSZ-elnök-jelölt - hanem mert művelődési és örökségvédelmi miniszter.
És a megemlékezést magát sem azért tartják (hasonlóan a pár nappal ezelőtt ugyanoda összetrombitált flashmob-imitációhoz), hogy villogni lehessen politikailag - hanem azért, mert épp most van Mátyás születésnapja.

Hát persze, hogyne: sőt, a szobrot sem azért újították fel, mert rászorult - hanem azért, mert külön betelefonált a pártházba az egyik mellékalak, hogy meg kellene lepni a kircsit valami ilyesmivel a szülinapjára.

Nem csodálkoznék, ha a szoborcsoport viszont nem venne részt a holnapi “megemlékezésen”.
Mátyás hozzá lehet már szokva, hogy időnként jön valami percember, s hülyét csinál belőle, kihasználja őt politikai célokra. Így járt bizonyos Funarral is. De most a saját magyarjai is megerőszakolják. Pont a saját évfordulóján, köszöntésnek álcázva a dolgot.

Mit mondjak? Ennél már a piros-sárga-kék miliőbe kényszerítése is jobb volt. Azt a bohóckodást legalább ehhez képest távolságtartóan tudtuk nézni.
Bár igaz: holmi szobrokkal bármit meg lehet tenni. Bárkinek. Azért vannak.

Ilyen alapon lassan szobrot érdemel az egész romániai magyarság.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr702681739

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ács József - FORRADALMÁROK 2011.03.16. 09:23:34

CSOPORTKÉPEKMi mindenre alkalmas az egyistenhitek teológiája! A modern ember megborzong és felismeri az internetben Isten három fő attribútumát. Mindentudó, mindenható, mindenütt jelenlévő. Sokan dolgozó-szobájukban, munkahelyükön vagy internet-kávézók...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása