Blogosz

MESE NINCS.

Magyarveszély

2011. április 27. 00:49 - BlogoszEditor

Napok óta zajló provokációk és a ma estére sikeresen kiprovokált tömegverekedés után a rendőrség kordonnal zárta el Gyöngyöspata települést. Rendőrségi csapatszállítók tartanak jelen pillanatban is a helyszínre az autópályákon. Időközben a településen garázdálkodó "Véderő" vezetője bejelentette, hogy indul Gyöngyöspata polgármesteri székéért...

Ez az, köszi!

A szélsőjobb most megmutatja, hogyan kell vérrel kampányolni, s azt is, milyen lenne az ő világukban élni. (Bár a szélsőbal rémuralma mellett ebből is kaphatott már ízelítőt régebben Magyarország is.)

Sőt, az állandóan cigánybűnözésről visongó viccmagyar horda azt is bizonyítja végre, hogy a cigánybűnözés mellett magyarbűnözés is van. Mégpedig szervezett.

És lassan már nem csak a szabadságjogok, a polgárok, a közrend, de az államrend ellen is irányuló. (Ha Viktorék még ezt a polgárháborúközeli bemutatót, puccsszerű szélsőséges főpróbát is végigszunyókálják, vagy cinkosan végignézik, az pedig csak megerősíti, hogy politikusbűnözés is van.)

Védje már meg valaki az országot a "védelmezőitől", mentse meg a "nemzetmentőktől" is!

Magyarként a legzavaróbb a magyarbűnözést tétlenül nézni, s a legfájóbb, hogy már az államhatalomból, Magyarországból is gúnyt űz egy maréknyi megélhetési magyar(kodó).

Magyarországot magyarveszély is fenyegeti. Sőt, jelenleg egyre inkább, leginkább az.

Bár jelenleg még csak a szervezkedésnél, provokációknál tartanak. Magyar bűnözőnek magyar bilincset! S tanulmányutat a romabűnözők celláinak közvetlen közelébe!

403 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr192858241

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Állam, Erőszak, Monopólium 2011.04.27. 15:20:53

Mi a különbség egy állam és a maffia között? Komolyan. A maffia megvéd a többi maffiától és elsősorban önmagától (nem gyújtja fel a boltodat), de csak akkor, ha befizeted az általa kiszabott védelmi pénzt. Az állam megvéd a külső inváziótól (...

Trackback: Nácizni vagy cigányozni az igazi? Egy biztos: mindig a másik a hülye 2011.04.27. 14:19:38

Nincs mit tagadni, januárban nagyon megdöbbentett az a rengeteg, tartalmát és hangnemét tekintve meglehetősen durva hozzászólás, ami a West Balkános tragédiát követő cigányozással kapcsolatban írt szövegemre érkezett. Akkor 95:5 arányában a cigányokkal...

Trackback: Föld alá a hajléktalanokkal! 2011.04.27. 13:58:04

Tarlós István, Budapest Székesfőváros méltóságos főpolgármestere és kreatív csapata újfent bizonyította, hogy városjobbító ténykedésének homlokterében kizárólag a legfontosabb dolgok állanak. A frissiben beiktatott várospolitikus első intézkedései közö...

Trackback: Segítsünk a szegény gyöngyöspatai romákon! 2011.04.27. 12:09:34

Kedves honfitársaim!Megdöbbentő dolgok történnek Gyöngyöspatán, most éppen a gyerekeket és a nőket evakuálják a faluból, és viszik őket Csillebércre és a Tisza-tó mellé. Persze a duma most is megy, de itt az ideje a tettek mezejére lépni! Éppen ezért s...

Trackback: Íme az igazság: Gyöngyöspata elcsatolva! 2011.04.27. 11:11:34

Kedd este összeverekedtek a Gyöngyöspatára visszaszivárgó Véderő szimpatizánsai és a helyi romák. Utóbbiak állításai szerint a szélsőjobboldali egyenruhások egész nap provokálták őket, majd meg is ütöttek valakit. A Véderő parancsnoka azt mondta: 100&n...

Trackback: Tömegverekedés, vagy lincselés? 2011.04.27. 10:46:38

 Ha 80-100 Véderős verne agyon lapátnyelekkel 4 Romát az is "Tömegverekedésnek" lenne aposztrofálva, vagy arra lehetne használni a lincselés jelzőt?Mindenhol atrocitásnak, tömegverekedésnek, összecsapásnak hívják azt ami tegnap történt, ...

Trackback: Verekedés Gyöngyöspatán 2011.04.27. 10:15:03

A kedden éjjel kitört verekedésnek több sérültje is van. Az MTI reggeli hírösszefoglalója szerint a konfliktus a Véderő elnevezésű szervezet tagjai és a helyi romák egy csoportja között robbant ki, eddig pontosan nem tisztázott okból. A Véderő szerint nég…

Trackback: Akármilyen Gárda: Csak megy és megy és megy 2011.04.27. 10:14:56

A magyar törvények jelentős részéről közismert, hogy csak annyira érvényesek, amennyire a népesség jámborabb hányada betartani hajlandó őket. Bár lértejöttéért, és sikeréért szurkolunk, ezért is fejeztük ki korábban kételyeinket, hogy egy szigorú dohán...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tedat 2011.04.27. 15:27:54

Jajj, ne szórakozzon már a posztoló, tényleg komolyan gondolja, hogy 4 civil fenyegetett és vert meg 100 cigányt, és nem fordítva?

Mert a hírek szerint a 100 cigány verte meg a 4 civilt.

OK, lehet, hogy provokáltak, de ha én nem lőhetem le a késsel jövő betörőt, aki a lakásomba betör, mert aránytalan védekezés, akkor a cigányoknál se volt indokolt az agresszió!

l.x. 2011.04.27. 15:28:56

@Gee Halen: OK, így értem.

Azt viszont továbbra sem tudom, hogy ki veresse szét a fejét a cigánnyal, ha a rendőr erre nem hajlandó, mert nem az adófizető megvédése ürügyén lett rendőr, hanem a korai nyugdíj miatt - amit a védtelen adófizető áll.

Vajda Gábor (Gabor_V) · http://www.linkedin.com/in/gaborvajda1984 2011.04.27. 15:31:28

@l.x.: Ja, egyébként nem azt akartam állítani, hogy háborús helyzet alakult volna ki, csak ez a konkrét alaphelyzet, szituáció hasonlít a Ferenc József merényletre.

Nazareus 2011.04.27. 15:32:11

@Gee Halen: Pff... mi az, hogy maguknak keresték a bajt??? Ezzel azt akarod mondani, hogy megerédemelték, minek keresték maguknak a bajt?

Lehet, hogy te is keresed magadnak a bajt, azzal, hogy naponta kétszer sétálsz át olyan környéken, akkor máris megérdemled amit kapsz esetleg?

Lehet, hogy a feleséged is majd egyszer csak keresi magának a bajt, ha nem adja önként át a táskáját.

Szóval igy nem lehet felfogni, hogy "maguknak keresték a bajt". Azt kell megnézni, hogy ki sértett törvényt, és ki nem. Aki sértett, azt lecsukni és kész. Nyilván a baj az, hogy a kormány és rendörség nem áll ennek a feladatának a magaslatán ezért kénytelenek az emberek demonstrálni. Értem, hogy te nem akarsz más emberek mellett kiállni, csak akkor az lenne az igazságos, ha belenyugodnál, hogy melléd sem áll senki, ha a rendörség cserbenhagy és elhordják a javaid (egyébként is magadnak keresed a bajt, ha olyan környéken laksz).

Vajda Gábor (Gabor_V) · http://www.linkedin.com/in/gaborvajda1984 2011.04.27. 15:33:45

@l.x.: Ezt a korai nyugdíjat én sem értem. Senki nem kért egyetlen rendőrtisztet, hogy járőrözzön 40+ évesen. Van sok remek irodai munka, amit szintén lehet még a nyugdíjazásig űzni.

finalNmbr 2011.04.27. 15:36:27

Faszság amit írsz.. pont az ilyen írások/nyilatkozások hozták létre a Jobbikot, a Gárdát, emelték 10%fölé stb.. Pont az, hogy neked meg a hozzád hasonlóknak csak a szája jár, hogy nincs cigánybűnözés, ha meg van akkor magyarbűnözés is van satöbbi. Takarodj ebből az országból, köszipuszicsá

Anyád a baráthal 2011.04.27. 15:37:13

Jelzés értékű, hogy a kormány törvényeket gyárt és rendőr hegyeket vezényel különböző településekre, ahol megjelenik a Jobbik/Gárda/Véderő/stb., DE a "normális" lakosság védelmére nem fordít ilyen energiát.

satho 2011.04.27. 15:38:53

Kár, hogy az előzményekről soha senki sem beszél és nincs leveztve, hogy miért is fajult idáig a helyzet. Ezt mindenki elhallgatja! Elhallgatja, mert akkor kiderülne, hogy mindenki sáros, mert minden eddigi kormány hagyta idáig fajulni a helyzetet! Sajnos ez van. A politika, a cigányok, a szélsőjobb ugyanúgy hibás!

A politika azért mert nem tett semmit, a cigányok azért mert nem hajlandók magukba nézni és megváltozni, a szélsőjobb meg azért mert kihasználja a helyzetet és gerjeszti az ellentéteket.

Ez van! szerintem....

Szergej55 2011.04.27. 15:39:08

Annyi szájhős van, mégis mindenki marad a karosszékben. Ez agyarország/orbánisztán/abszurdisztán (a kisbetű szándékos).

énis 2011.04.27. 15:40:07

@l.x.: ugyan már! Ennyi erővel minden hagyományőrző egyesület is lehetne ellenség, ja nem, a tojásfestők talán nem!
Érdekes módon ezektől a szervezetektől mindig csak azok félnek, akiknek van félnivalója..

Vajda Gábor (Gabor_V) · http://www.linkedin.com/in/gaborvajda1984 2011.04.27. 15:40:16

@Nazareus: Lehet ezt csűrni-csavarni, de ez egy szándékos provokáció volt, most mindegy, hogy jogosan vagy jogtalanul.

Ezekkel azonban mindig az a baj, hogy sosem lehet kijönni belőle jól, akármilyen kemény fejjel vagy hű szívvel rontanak neki az ügynek.

Ez a probléma sokkal nagyobb annál, hogy ilyen akciókkal meg lehessen oldani (ezzel mondjuk ők is tisztában vannak), de ennek szinte csak negatív reklámértéke van, mert a közvéleményben sincs egyetértés.

Probléma van, tény, de ettől nem fog megjavulni semmi.

Sajnos nem lesz itt megoldás évtizedeken át, de ezek a "gerillaakciók" (nevezzük most így) csak öntik az olajat a tűzre.

Nazareus 2011.04.27. 15:42:34

@Gee Halen: Nézd, az, hogy provokáció nem jogi kategória. Nem tudok róla, hogy lenne ilyen büncselekmény. Azokat kell elkapni, akik büncselekményt követnek el. Ilyen egyszerü.

sirwalter 2011.04.27. 15:43:13

Jajj, kedves "szerző"..., azért normális embernek fájnak az ilyen "árnyalt" gondolatok, mint: "...az állandóan cigánybűnözésről visongó viccmagyar horda..."

Ilyenkor azért jó volna tudni, hogy te hol laksz, milyen kapcsolatod, rálátásod van erre a problémára, ill. ha már - feltételezem - közvetlen kapcsolatod semmilyen nincs, akkor honnan tájékozódsz... De hát, irományodból azért nagyjából kiderül... Ne haragudj, de ez nem csak hogy indulatos, sajnos egészen primitív szöveg...

Akinek van ideje és türelme, olvassa el, hogy hogyan látják az ott élők a helyzetet. Azt gondolom, hogy ilyen a tisztességes, emberi és valóban megoldás-kereső hozzáállás... Én sok sikert és békés együttélést kívánok a Gyöngyöspataiaknak...: hetivalasz.hu/itthon/megdobbento-level-a-gyongyospatan-evek-ota-fennallo-valodi-allapotokrol-36563/

Vajda Gábor (Gabor_V) · http://www.linkedin.com/in/gaborvajda1984 2011.04.27. 15:44:15

@Nazareus: Erre szokták azt mondani (és ezt a trükköt a kormányzatok is szívesen alkalmazzák), hogy erkölcsi vétség esetén a jogra, jogi vétség esetén az erkölcsre hivatkoznak.

szgy 2011.04.27. 15:47:31

úgy látom ez a cikk is jó példája az ügyben terjedő kifordult elmebeteg gondolkodásnak. a bűnösből lesz az áldozat, a bűnözés ellen tiltakozóból a provokátor. ha így megy tovább 20-30 év múlva a magyar kissebbségnek kell majd menedékjogot kérni külföldön.

aföldönnemalien 2011.04.27. 15:48:09

Ez a foshalmaz legfeljebb szándékos provokációnak jó, mely csak a radikális jobbot erősíti, ha ez volt a cél, akkor csak így tovább.

szgy 2011.04.27. 15:50:25

@énis: "emberkék önvédelmet tanuljanak, gyakoroljanak, felnőttek-gyerekek egyaránt. Mi ezzel a gáz?"

hát mekkora veszély már ha valaki nem tudja ellopni a mindennapi betevőjét mert az áldozat megvédi magát! még a végén valami baja esik szegénynek! :-)

kranführer 2011.04.27. 15:53:37

Valaki az ilyen kis libsiktől is megvédhetné az országot, mint aki ezt az irományt csinálta. Egy vasárnapi, főtéri 25 bot. Elköltöznél vagy szeretnéd a Hazádat.

oscar dirlewanger 2011.04.27. 15:56:30

szabadságot a cigányvadászoknak!!igazságot a hősöknek!!oszt, hoggy lelőtték a purgyét is, annál jobb, 4-5 év múlva legalább nem indul magyart rablógyilkolni!!))))

l.x. 2011.04.27. 16:00:38

@satho: "Kár, hogy az előzményekről soha senki sem beszél és nincs leveztve, hogy miért is fajult idáig a helyzet. Ezt mindenki elhallgatja! "

És közben mindenki tudja is. Így joggal merül fel a kérdés, hogy az elhallgatók kinek is akarnak hazudni, hiszen maximum egymásnak tudják eladni a portékáikat, az meg nem valami profitábilis. Jó, tudom, az akolmeleg sokat ér.

Zelefánt 2011.04.27. 16:00:44

Egy Földes András nevezetű azt írja az Indexen, "hogy ezek a képek (már a rettegő, kimenekített asszonyokról, gyerekekről készült felvételek) előbb jelennek meg a nyugati médiában, mint idehaza."
Hát ez az, baszki, ezen is el lehetne gondolkodni.

Nazareus 2011.04.27. 16:04:06

@Gee Halen: Ezt most nem értem, kifejtenéd?

Dour 2011.04.27. 16:04:34

Kátyút lehet örökbe fogadni.
Egy családot magadévá tehetnél, és a szomszédságodba is telepíts.
Biztosan másképpen állnál a dologhoz.

semmizse 2011.04.27. 16:07:16

Legutolsó információim szerint jogállamban élünk. Nekem ez annyit jelent, hogy sem a "cigánybűnözőknek", sem a Véderőnek és egyéb modern kori, önjelölt "felszabadító" mozgalmaknak nincs keresnivalója az országban. Tény, hogy a - mást ne mondjak - tehetetlen rendfenntartó szerveknek "köszönhetően" évek, évtizedek óta káosz uralkodik az országban. De erre nem az a megoldás, hogy válaszul mi is lemegyünk kutyába. A "szemet szemért, fogat fogért" elvének nincsen helye a 21. században Európában. A bosszú bosszút szül, és egyéb kliséket lehetne itt most puffogtatni, de minek?! Mindenkinek az érdeke egy közös megoldás megtalálása. Ezen tessék agyalni és dolgozni az uszítás és az acsarkodás helyett.

Medgar 2011.04.27. 16:09:12

Csak halkan kérdezem, valaki járt mostanában csillebércen?

Ugyanis pár nap alatt leamortizálták az egészet.
Gondolom ez is néhány nácifaszistarohadtállat műve.

l.x. 2011.04.27. 16:11:19

@énis: Nézd, icipicit tanultam is jogot, icipicit dolgoztam is joggal ahhoz, hogy igazat adjak és éltem eleget a sorok közötti olvasásról közismert Abszurdisztánban ahhoz, hogy ne: de jure a jobbikos posztoló hagyományőrző járókelő, de facto meg amatőr őrzővédő - mert sajnos momentán a jobbiknál nincs jobb, aki hajlandó volna ezt a munkát elvállalni, ami elég szar helyzet.

Hogy az elég szar helyzet a posztolóféléknek még mindig nem elég szar ahhoz, hogy tarisznyásbölcsészesen bele ne kotorjanak, szépen kiállítja a végbizonyítványukat az elmúlt 15 évről.

l.x. 2011.04.27. 16:14:35

@Zelefánt: Ez az, amit le kell szarni. Majd ha Brüsszelben kamatostul visszatérítik az ellopott tyúkot, és az lerabolt perselypénzt, akkor számít, hogy mit rínak azok, akiket amúgy otthon ugyanúgy kiröhögnek a saját tapasztalatok birtokában, mint mi a saját posztolónkat.
Megpróbálnak próféták lenni más hazájában - nyaljanak nemzetközi sót!

Dour 2011.04.27. 16:16:08

@semmizse:
Tudod bennem(és másokban is), nem az egyenruha kelt félelmet. Ne mesélj Európáról. Európa viszont tud mesélni neked. Mindig a kisebbség a probléma? Ugyan már. Itt az országban, csak velük van "probléma"? Vannak szlovákok, szerbek, svábok, stb. Ők is kisebbség. De miért nincs semmi gond? Na ecsém, gondolj bele szépen.

Nazareus 2011.04.27. 16:16:51

@semmizse: Tévedsz, a "szemet szemért" elv a legéletképesebb. Minden más kipróbált rendszer kevésbé hatékony.

SerialKillah 2011.04.27. 16:18:30

semmi meglepo nincs ebben a cikkben. a "szerzo" (szerintem csak valami berfirkasz) cikkeben az egyetlen dolog ami fedi a valosagot az az, hogy van egy falu Gyongyospata. az, hogy a falut korbezartak volna, vagy hogy a verekedest kiprovokaltak a vederosok, az oriasi hazugsag. az index stabja ejszaka ment a faluba es forgattak is. masodszor meg ki az a hulye aki olyan verekedest provokal ki ahol csak rafaraghat, mert hat a tenyek ezt mutatja: 4 vederos serult a korhazban, kozuluk egy sulyos, ezzel szemben egy cigany serult, konkretan szemenvertek.

k13 2011.04.27. 16:18:33

Hol lehet pénzzel támogatni adni a Véderőt?

k13 2011.04.27. 16:19:10

...és majdnem sikerült értelmes mondatot is írnom... :)

l.x. 2011.04.27. 16:20:14

@semmizse: "Mindenkinek az érdeke egy közös megoldás megtalálása. Ezen tessék agyalni és dolgozni az uszítás és az acsarkodás helyett. "

Hogy ez nem jutott a pataiak eszébe! Háppersze, útonállás esetén meg kell kérni a fiatalokat, hogy tegyenek el követ és dorongot, és inkább törjék a fejüket (más feje helyett) a közös megoldáson!

Esetleg lehet az a kompromisszum, hogy a cigányok is lemondanak megtermelt javaik feléről a többiek, és a többiek a megtermelt javaik feléről a cigányok számára. Békítő értelmiségi kell ide, kérem!

Laciii 2011.04.27. 16:22:53

2800 lakosból több mint 1000-en aláírták, hogy maradjon a Véderő. Ha megnyerik a választást az tiszta üzenet lesz.

Kulminaator 2011.04.27. 16:26:42

Szeretnék ismételten kérdést feltenni bár érdemi válasz az előzőekre sem igen érkezett.

Szóval mi8ért nem beszél senki magyarországi horvát, lengyel, ruszin, bolgár, örmény, görög, német vagy szlovák bűnözésről? Az ezekhez a nemzetiségekhez tartózókat miért nem basztatja senki? Velük miért lehet NORMÁLISAN és BÉKESSÉGBEN együtt élni? Miért nem érdekel sem engem sem senki mást ha ezekhez a nemzetiségekhez tartótó ember a szomszéd? He?

SerialKillah 2011.04.27. 16:28:47

@semmizse: ahhoz kell a masik fel pozitiv hozzaallasa is hogy eredmeny szulessen ilyen kenyes kerdesekben. de a felzarkoztatasukra eredmenytelenul elkoltott tizmilliardok amibol a ciganyvezetok luxus hetkoznapjait finanszirozta az adofizeto allampolgar, sokak szemet csipi! en borsodban elek, van sok cigany ismerosom, haverom. az egyik kozuluk ugy nott fel, hogy apja, anyja ki-be jartak a bortonbe. 17 eves koraig egy koszos kis putris ciganygyerek volt aki mindig figyelt az orakon az iskolaban. lett egy szakmaja, elkezdett dolgozni,elkoltozott otthonrol alberletbe, kozben leerettsegizett. most csaldot nevel teljesen normalis korulmenyek kozott, omondta egyszer: "higyjetk el, nem minden cigany hazug, koszos, es torvenyszego, csak a 95%-uk."

oscar dirlewanger 2011.04.27. 16:36:50

azt tudjátok, hogy a csuti töpecigány gyerekeit a szésőségesen cigányimádó, magyargyülölő iványi gábor ref. lelkész keresztelte???most is már lent volt patán, abajgatni a tetves kedvenceit...

kamuszutra 2011.04.27. 16:43:32

a véderős meg a betyársereges náci hülyegyerekek odamentek provokálni, megverték az egyik 13 éves cigány kisgyereket (jaj, de erősek vagyunk), aztán csodálkoznak, hogy a gyerek rokonai ellátták a bajukat? hát, úgy látszik, hogy az árpádsávos alsógatya nem véd meg a cigók ütéseitől, főleg ha előtte provokálják őket.

ettől még persze folytassák le a büntetőeljárást, ítéljék el a tetteseket.

a férfiasságát vesztett náci hülyegyereket meg szeretettel várja a melegek baráti köre. a segg a szebb jövő pinája! muhahaha.

remélem most tanultatok az esetből, és haza takarodtok a náci kurva anyátokba, a 4 fal között náculni.

Spike 2011.04.27. 16:44:34

kilehet költözni borsodba, jásznagykunba, nógrádba....lehet velük együtt élni....sajnos itt már 1-2 millió embernek nem sikerült...
DEE nektek biztos fog...sok sikert hozzá...én meg bevetem magam a rózsadombi villáitokba :))))))))))

semmizse 2011.04.27. 16:45:08

@Dour (the sociopathic): nem vagyok az ecséd, de belegondolok. Világosan látom a problémát, sőt érzem is, mert én sem vagyok virág, és nem is a budai villasoron nőttem. Én is ebben a valóságban élek és nekem is vannak fent felsorolt, személyes "élményeim". A megjegyzésem arra akart utalni, hogy hőzöngéssel, uszítással, gyűlölet keltéssel, erőszakkal nem fogunk előrébb jutni a probléma megoldásában.

l.x. 2011.04.27. 16:46:44

@kamuszutra: "remélem most tanultatok az esetből, és haza takarodtok a náci kurva anyátokba, a 4 fal között náculni. "

Nem patainak teccik lenni, ugye?

MindenbeKészakarvaBelepofázóZombi 2011.04.27. 16:46:45

Javasolnám a kedves cikkírónak, hogy húzzon le szépen vidékre! Költözzön be egy faluba aminek csak a 30% cigány, és mondjuk 3 hónap ott élés után legyen ilyen elnéző!

Vannak kétségeim, hogy ilyen cikk születne utána.
Nem kedvelem a szélsőségeket, a történelem már többször megmutatta, nem vezetnek jóra. Bőrszíntől, vallástól, politikai hovatartozástól függetlenül igen is komoly probléma a bűnözés Magyarországon. Nem lehetne, hogy színeket, vallásokat stb félretéve simán azt mondják, hogy "rendes, dolgos ember" vagy "bűnöző".

Nem kell a szöveg a megélhetési bűnözésről. A nagyszüleim végigélték az első világháborút, a tanácsköztársaságot, a Horty rendszert, a második világháborút, 56-ot... stb...
Érdekes módon nem lett belőlük megélhetési bűnöző. Dolgoztak, ha lehetett, ettek, ha volt mit, de meg sem fordult a fejükben, hogy elvegyenek valami más embertől, ami nem az övék.

Biztos tök hülyék voltak.

semmizse 2011.04.27. 16:47:11

@Nazareus: ha te ebben hiszel, akkor hajrá.

semmizse 2011.04.27. 16:49:37

@l.x.: megfelelő fokú cinizmussal minden helyzet kezelhető. Az egyén szintjén. Én is használom.

semmizse 2011.04.27. 16:51:02

@SerialKillah: stimmt. Erre az 5%-ra kell építeni.

Nazareus 2011.04.27. 16:51:29

@semmizse: Nem "hiszek", hanem tudom :) Számitógépes kisérletekben a fogolydilemma sokszoros lefuttatása igazolta. Ha érdekel részletesebben is elmesélem.

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2011.04.27. 16:54:35

@semmizse: Akkor vedd elő a cinizmust, amikor a 3 éves gyerekeddel sétálsz, és 6-7 roma fiatalember hirtelen körbeállva "kölcsönkéri" a mobilod egy gyors telefonhívásra, mert az ismerősük bajban van... Az hogy inkább nekik adod "ajándékba" a telefonod, és az összes értéktárgyad nem a probléma cinizmussal való békés rendezése, hanem simán kiraboltak... Csak még nem esett le...

l.x. 2011.04.27. 16:56:44

@semmizse: "Erre az 5%-ra kell építeni."

És mit kezdesz a 95%-kal, miközben építkezel?

Izo 2011.04.27. 17:12:17

@Nazareus: "az, hogy provokáció nem jogi kategória". Dehogynem. Csak úgy hívják, hogy közösség elleni izgatás. Btk. 269.§

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2011.04.27. 17:13:32

Azért a kommenteket olvasva elgondolkodik az ember hogy milyen egy szétrohadt, beteg, szélsőséges, frusztrált országban él. A probléma óriási, és eleddig semmilyen reális megoldás irányába ható kormányzati döntés, felvetés, akár csak egy apró kommunikációs baki sem hangzott el. Sőt, kiderült, hogy mindez provokáció. Sőt, az LMP a hibás.. hát beszarok komolyan. Miközben a rendőrség évtizedek óta nem képes hatékonyan fellépni, miközben a mindenkori kormányok magasról beleszartak hogy a velünk élő legnagyobb kisebbség, akik szintén magyar állampolgárok olyan szintre süllyedtek a nyomorban és életvitelben, ami az együttélés alapvető szabályinak sem felel meg. Szóval mindezek közben az előző egyébként rettenetes 8 év, és az LMP a hibás. Komolyan mondom, agyfaszt kapok. Mindazok után, hogy a beígért 2 pofon ellenére is szélsőjobboldali hordák masíroznak és tematizálják a közvéleményt, formálják, torzítják a normális emberi gondolkodást leegyszerűsítő, kirekesztő lózungjaikkal. A fiatalok körében már teljesen elfogadott hogy a zsidó és cigány állampolgáraink gyakorlatilag piszí köntösbe csomagolt megsemmisítése a megoldás. A világ jelentős része megdöbbenve nézi hogy milyen hely lett Magyarország. A Jobbik hatalmas problémákra ad rettenetes és visszataszító választ, az LMP nem érti a problémát, az MSZP szerencsére nem létezik, a Fidesz szerint viszont mindezért a gyakorlatilag díszletként működő ellenzék a hibás, miközben 2/3-os többséggel minden eszközük és felhatalmazásuk megvan hogy komoly és határozott változások irányába, tettekkel kezdjék meg a munkát, amit elődeik - ők maguk is - elmulasztottak. Ehelyett mindenki a másikra mutogat, rasszista, vagy gyűlölködik. Komolyan mondom, nagyon szégyenlem magam. A külföldi barátaim azt mondják, soha azelőtt nem látszott ilyen rossz helynek kívülről kicsiny hazánk! Mondjam azt nekik hogy nem csak látszik?
Mikor jön már egy normális, kulturált, de határozott tenni akaró demokrata párt?

Sanyi 2011.04.27. 17:15:41

OMG! Szarul megy a gazdasag, mindenkinek kell cirkusz. Az angolok kirugjak a fel rendorseget, leepitik a haderot, ezert hazasodik a herceg.

Magyarorszagon ilyenbol nem lehet show-t csinalni, ezert postazzak az alkotmanyt (az volt a cirkusz eddig), most meg ez.

Csinaljatok inkabb gazdasagot, ne cirkuszt!

manager2008 2011.04.27. 17:24:14

@semmizse: A probléma baromi egyszerűen megoldható.
Építeni kell a kis közösségnek egy szép vadonatúj falut, minimalista design elemeket felhasználva, és megszervezve a későbbi népi falfestmények elkészítését, amit önállóan végezhetnek.
Legyen a faluban közösségi ház is ahol jókat lehet bulizni.
Szükséges egy élelmiszerbolt is ahol napi szükségletnek megfelelően lehet vételezni mindent amit egy TESCo árul. kb.
Legyen természetesen kp anyagi támogatás is, olcsó sör, video, kölcsönözhető filmek ládaszámra, és ingyen.
Járjon ki az orvos naponta, esetleg szakorvosi rendelő sem árt. A plusz szükségleteket minden hónapban fel kel mérni. A falu takarítását külső munkaerővel szükséges megoldani.
Tűzifát természetesen az erdőgazdaság szállítson be kamion számra.
Ha viszont valaki bárhol másutt elkövet törvénybeütköző cselekményt, azt egy másik ugyanilyen faluba kell áttelepíteni, ahonnan nem lehet kijönni.
Fogadjunk hogy ez a megvalósíthatatlanak tűnő elképzelés sokkal olcsóbb mint levezényelni 400 rendőrt, és napi sok milliós költséget felvállalni a semmiért, mert a dolog nem oldódik meg csak rosszabb lesz. A dolog költségeit vállalja fel az EU, USA, meg akárki.

regress 2011.04.27. 17:27:40

ezek az önjelölt lóbaszó terminátorok,miért nem enyingen edzenek?igy hiteltelenek

Tetroá 2011.04.27. 17:33:01

80 cigány ugrik 4 fehérre, rohadt rasszista magyarok mit sétálnak ott ahol nem kéne... Vagy lehet, hogy kiprovokálták ezt a tömeges gyilkossági kisérletet? Kedves blogger egy csőlátó idióta...

gipsz1234 2011.04.27. 17:43:21

Csak a törvényeket kellene betartatni. És ha ezek megsértése miatt a hazai cigányságot jóval nagyobb arányban kell elzárni mint a nem cigányokat akkor ezt meg kell tenni. A tartási költségeket meg fizesse a családjuk (Legalább részben.) Több börtönt kell építeni. Azzal meg már tényleg tele van sok ember hócipője hogy valahányszor cigányok elkövetnek valamilyen agresszív bűncselekményt, akkor megjelenik egy jogvédő és el akarja magyarázni miért hibás ebben a többségi társadalom.

semmizse 2011.04.27. 17:45:03

@Nazareus: köszi, nem kell, ismerem. Ajánlom figyelmedbe Watzlawick: Változás című művét.

Zb74 2011.04.27. 17:49:52

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Soltész Bálint, a helyszíni térfigyelő kamera felvétele alapján azt közölte, hogy egy "mintegy 40-50 fős, kéziszerszámokkal felszerelt tömeg verekedett össze négy férfival, akik a cigánysor felé indultak. Az egy súlyos és két könnyű sérültet kórházba szállították. Egy további személyt is kórházba vittek, aki azonban nem ebben az összetűzésben sebesült meg."

Ha ehhez még hozzávesszük, hogy a kórházba vitt sérültekről készült felvételek tanúsága szerint az összetűzésben egyetlen cigány sem sebesült meg, akkor kissé nehéz komolyan venni a blogger bejegyzését és annak címét.

dzsi85 2011.04.27. 17:52:12

ez a blogbejegyzés... ez... nem találok szavakat...

"az állandóan cigánybűnözésről visongó viccmagyar horda" ez mi!? te szerencsétlen senkiházi... kívánom, hogy akár csak egy napig tapasztald meg, amit a vidéken élő magyaroknak kell a deviáns cigányok miatt! mindjárt nem lenne ekkora a pofád te féreg!

amúgy meg a cigánybűnözés szó ellen a magyarbűnözés kifejezéssel "érvelni" a legóvodásabb, szánalmasabb próbálkozás... a tényekkel nézzetek szembe, ti szerencsétlen fajvédők!

dzsi85 2011.04.27. 17:54:55

@Zb74: na ez az az információ, ami nem lesz hallható ma egy híradóban sem...

"tömegverekedés" mi!? szánalmas manipuláló senkiházi faszfejek... az ilyen úgy fel tud baszni... mi meg hétvégén nagymama temetésén azon elmélkedtünk a családi házban, mit kell magunkkal vinni pestre, mi az, amit át kell menteni rokonokhoz, mert a cigány csűrhe szokás szerint egy-két napon belül biztos betör majd...

azt mondja ez a fasz blogger, hogy nincs cigánybűnözés... beszarok...

Rowar Atkinson 2011.04.27. 17:55:26

Idióta poszt. A magyarellenes hőbörgésen kívül esetleg volna épkézláb ötleted a cigánykérdés megoldására?

semmizse 2011.04.27. 17:57:52

@newtehen: tévedés, ha úgy tűnt, hogy védem a romákat. Nem. Anno otthon durva nagy kertünk volt, egy nagy része epres, amit 15-20 éve rendszeresen dézsmáltak a svédek. Egyszer a szomszéd bácsi észrevette és rájuk szólt, de elküldték a jó k*** anyjába. Ha akkor ő betakarja őket egy szívlapáttal, a kézilabdás gyerek ma is élne. Hadd ne magyarázzam hogy kik voltak a szomszédaink.

Mr. Rustical 2011.04.27. 17:58:39

Csak gratulálni lehet a posztírónak a tisztánlátásához.
Ezek szerint, ha négy ember sétálgat az utcának nevezett közterületen, az már magyarbűnözés. Még szerencse, hogy a jó érzésű roma polgárok helyben agyon is verték az elvetemült bűnözőket.
Bizony nagy szégyen ez a magyarbűnözés, nem is tudom, miért nem költözik a tisztelt posztoló valamelyik közeli cigánysorra, ahol a roma nemzetiségű igaz magyarok megvédhetnék a magyarbűnözéstől. Ott nem kellene rettegve, álmatlanul hánykolódnia éjszakánként a szalmazsákon; ha motoszkálást hall, biztos lehet benne, hogy nem nácik zaklatják, csak a szomszéd Gazsi ugrott be összeszedni ezt-azt. Remlélhetőleg a laptopját is, s akkor legalább nem tudna ekkora marhaságokat kiposztolni a címlapra.

Külön gratula az indexnek, igen, ilyen posztokat kell címlapra tenni. Ebből lesz értelmes társadalmi párbeszéd, miegymás. Hajrá.

Az egész ügy leginkább Zámolyra emlékeztet, amikor az egész magyar baloldal Eszterházytól Hellerig mélyen benyalva köszönte meg Jospinnek, hogy menedékjogot adott egy lincselő, és gyilkosságért jogerősen elítélt csapatnak. Ezek azóta más bűncselekmények miatt jórészt francia börtönökben ülnek, és mindenki tudja, hogy az egész történet kitalált sérelmeken alapult, de a mérvadó "értelmiségnek" azóta is, mindig igaza van.
De említhetnénk Józsikát is, akit szamurájkarddal szúrtak meg a villamoson a nácik, és akit megint a teljes Gyurcsány-TGM tengely megvédett nagy harciassággal. Az, hogy a szurkáló is cigány volt, és hogy Józsika maga is köztörvényes, semmit se jelentett.
A jelen ügy kapcsán is borítékolható, hogy az Indextől a Spiegelig mély csend fogja övezni a filmfelvételeket, amelyeken majd látszik, hogy ki vert meg kit, és kik, hányan, kire, milyen eszközökkel támadtak a "magyarbűnözés" keretében.

Sajnos ismét csak az látszik, hogy az ún. "baloldallal" nincs miről beszélni. A legalapvetőbb ténykérdésekben sem lehet veletek egyetérteni(pl. ki vert meg kit a mellékelt filmfelvételen, érvényes-e a jogarős bírói ítélet az elítélt etnikai tartozásától függetlenül, stb.). Azért nem, met a valóság még csak érintőlegesen sem érdekel titeket, kizárólag a saját agyszüleményeitek teremtette világban éltek.

semmizse 2011.04.27. 17:59:07

@l.x.: azzal majd kezd az az 5%.

dark future · http://www.andocsek.hu 2011.04.27. 18:04:18

"Gyurcsány Ferenc a pénzt evakuálásra, szállításra, átmeneti szállásra ajánlotta fel"
nol.hu/belfold/gyurcsany_egymillio_forintot_ajanlott_fel_a_gyongyospatai_romak_segitesere

az evakuálás és a szállítás pontosan milyen desztinációt jelent? mert ha országhatáron túlra, akkor kisebb-nagyobb összegekkel pár százezren szerintem még csatlakoznának a nemes ügyhöz...

Hiller Józsué 2011.04.27. 18:08:35

Az összes ilyen blog író kegyetlenül meg fog fizetni egyszer azért amiért így hülyítik az embereket, az indexel együtt, ami 1 napig rémhírkeltő bűncselekményt valósított meg azzal, hogy azt hazudta, hogy a cigányokat kimenekítik. Jó ilyen totál képzavaros hülyének lenni? Mennek a becsületes dolgos cigányokat megrémíteni az ordas nácik, hiszen ott lent béke, közbiztonság és rendőrök vannak? Mindezt saját pénzből, mert nincs jobb dolguk? Másokban rémületet kelt a normál katonai egyenruha magánterületen? Titeket úgy használ Gyurcsány mint más a kotont, vagy elhiszitek, hogy megvártáka az üdülni menekülő cigányok a kamerát és ott szálltak be előtte?

Fatal Error! System Halted! 2011.04.27. 18:08:53

Nos lehet, hogy a cigány egy métely, rák, mely megmérgezi a magyar nemzettestet, aljas módon idegen nációként.

De az elszomorítóbb, amikor a magyarok, bocsánat A Magyarok teszik ugyanezt. Csak nem veszik észre.

Senkifia 2011.04.27. 18:10:56

@dark future: ja. lehetőleg csak odaútra legyen elég a pénz...sokan támogatnák....
de ők biztos mind nácik lesznek. pont mint az olasz állam,aki táborokba zárta és nyilvántartásba vette az ott munkálkodó cigányokat. Meg Spanyolország,ahol KRESZ táblák figyelmeztetnek a vándor kisebbségiekre. Vagy a demokrata Franciaország,aki rövidre zárva a cirkusz,megfogta,és kitoloncolta a kedves bevándoroltjait :)

Senkifia 2011.04.27. 18:16:16

amúgy ha valaki eddig megvédte volna az állampolgárokat a bűnözőktől,és a nyugdíjas falusi néni nem kéne váltásokba aludjon a bácsival,hátha akkor nem törnek be hozzájuk, verik agyon , vagy csak össze,és rabolják ki,ha ég a villany, akkor sehol nem lennének sem nemzetmentők, se véderők, se jobbikok. Csak erről valahogy minden kedves ballib blogger elfelejt megemlékezni. Az okozatot gyapáljuk,miközben az ide vezető okok százairól és súlyosságáról szépen szem-lehunyva egy büdös szót nem szólunk. Csak mentse meg valaki Magyarországot a magyaroktól végre, Me' ezek eszméletlenek, polgárőrségeket szerveznek a saját falujukba, mert megunták a félelemben élést...
A sok suttyó náci öreg vidéki,komolyan...

l.x. 2011.04.27. 18:19:13

@semmizse: Aha, akkor ez már egy program.

Azt direkte meg se kérdem, hány kihasználatlan cigányiskolát kell még nyitni, hány direkte cigányoknak létrehozott, de betöltetlen rendőri állást kell még meghirdetni ahhoz, hogy a 5% kezdhessen valamit a 95%-kal.
A mikor jobban érdekelne, ha nem volna véges a Nap élete.

Martian (törölt) 2011.04.27. 18:19:46

Ha már hozzányúltak a BTK-hoz, kíváncsian várom, hogy mikor lesznek külön (súlyosbítóan) minősített esetek a családi-rokoni bűnszövetségben elkövetett bűncselekmények.

l.x. 2011.04.27. 18:22:46

@Senkifia: "e' ezek eszméletlenek, polgárőrségeket szerveznek a saját falujukba, mert megunták a félelemben élést... "

Az haggyán. de aláírnak, hogy maradjon a véderő, a szegény cigány meg rettegjen a paraszt öregje helyett - amelyik amúgy is a félelemre van tenyésztve -, ahelyett, hogy nyugodtan kirabolhatná, ahogy normális.

Senkifia 2011.04.27. 18:26:12

@kamuszutra: :) az a "13" éves szegín cigánygyerek(akit a tömegverekedésben(!!!) valaki szájon kapott.tudod,ahol 80-120 cigány vert félholtra 4 nemcigányt...mondom négyet) álljon a fiad mellé,mint a kollégámé mellé, a minap,és ígérjen neki nyakonszúrást a villamoson,ha nem adja át az értékeit. Utána gyere majd vissza kommentelni... Mert olyan jóarcú volt a gyerek is(aki annyira gyerek,mint Pata Jauzsika volt,ha emlékszel), az anyja is,meg a maffiózó kopasz cigány a korház előtt,aki a140 kilójával és a lesütött szemével nyilatkozta,hogy ők itt áldozatok...majdnem elhittem. Csak este ne jöjjön egyik se a hátam mögött,mert feljelentést teszek garázdaság miatt,mivel kimondottan félelemkeltő külsejük van...

l.x. 2011.04.27. 18:26:45

Néhányan kívánták, hogy a rendőrség és a kormány valljon színt, döntse el, hová áll. Megtörtént. Nem okoz meglepetést.

"A gyöngyöspatai verekedés miatt a kormánytöbbség szigorítaná a Btk-t. Aki felhatalmazás nélkül, másokban riadalmat keltve akarja a közrendet fenntartani, börtönnel lenne sújtható. A módosításról már hétfőn dönthet az Országgyűlés."

Mohamed 2011.04.27. 18:26:51

Magyar veszély ??!!
A szerkesztő nyíltan magyar ellenes hiszen nemzetünk számára kirekesztő hangvételű címmel írt cikket
legelő őse
így van a probléma óriási
A velünk élő legnagyobb kissebbség akik magyar állampolgárok(bár ilyen irányú kötelezettségeiknek nem tesznek eleget)olyan szintre süllyedtek hogy az nem felel meg az együt élés szabályainak nos erről leginkább az illető ikssebség tehet hiszen a portát rendben tartani nem nagy meló a kapához nem kell iskola na egy világrengető ötlet az együttélés javítására meg mondjuk ne kerülje a munkát mert azt bizony kerüli messzebre mint a betyárt hidd el jól tudom dolgoztam ilyenekkel és hamar kihullotak másrészt a mindenkori kormány is hibás hiszen nem lépett fel ellenük elég keményen sőt érdekében áll a cigánybűnözés fenntartása
a jobbik az egyetlen párt aminek egyáltalán kidolgozott megoldása van erre a problémára lehet hogy szőrnyű de hát erre mondják azt hogy kutya harapást szőrivel mert ez az ország
gazdaságilag társadalmilag politikailag oda süllyedt a tétova cselekvés nélküli életvitel és a bűnözés miatt hogy azt a luxust már nem engedheti meg hogy szépen gyengéden símogatva a jogokat betartva demokratikusan lokalizálja a problémát ez most már nem lenne elég tetszik vagy sem de most már ezek helyett csak a pallóssal lehet rendet tenni és ezt egyenlőre csak a jobbik hajlandó fel ismerni fel fogni de a tobbi a kormánnyal egyetemben nem hajlandó a homokból kihúzni a fejét és ne adj a külföldi barátaid véleményére hidd el náluk is van probléma a bevándorlókkal csak nem mondják meg mert a hidegháborúból örökölt nagy és demokratikus mindenre békés választ adó nyugat álarca mögé bújva próbálja eljátszani a modern embert holott problémák vannak ott is ezért és az előbbiek miatt ne majmold a nyugatot nem kell koslatni utánuk náluk se folyik méz a csapból.

Közepes 2011.04.27. 18:34:35

A cigánykérdés megértéséhez csak körbe kell nézni más országokban ha ott minden rendben van velük akkor tényleg Magyarország a hibás. De ha nem akkor lámpavasra a cigánymosdatókkal,mert nélkülük már rég rend lenne.

l.x. 2011.04.27. 18:35:00

@l.x.: "gyöngyöspatai verekedés"

Szijjártónak és bűntsainak általában lófaszaseggébe, de ezért halmozottan.

gavidu 2011.04.27. 18:35:30

Én úgy látom, hogy itt ZSIDÓ VESZÉLY van!
Más országokban lámpavasra húznák az ilyen nemzetellenes habzószájú metszett pöcsű firkászokat.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2011.04.27. 18:36:51

@szudajev: kidolgozott megoldása van a Jobbiknak? Mi? Masírozgatás, minden roma vegzálása a faluban, miközben a bűnözők közelébe sem mennek? A kettős kordonnal ellátott közrendvédelmi telepre deportálás - magyarul gettó? Ez a megoldás? Minden roma egy kalap alá vétele a bűnöző romákkal - ez a megoldás? Miközben persze kiemelik a dolgozó romákkal nincsen semmi bajuk, de azért ha a nem a parlamentben beszélnek, akkor más a helyzet. Nem vagyunk hülyék. Tényleg komoly a probléma, és tényleg visszataszító hogy nem tesz semmit a politika évtizedek óta, és az is hogy a kisebb ellenzéki pártok ezen keresztül próbálnak meg érvényesülni, de ettől még a nácizmusba való sodródás a legrosszabb út. Csak mélyíti a problémát, nem megoldja. Ez a baj! Sőt, most már elértük, hogy nem is lehet beszélni már ilyen tematika nélkül erről a problémáról. Ez legalább olyan rossz, mint amibe az SZDSZ beleszorította a problémát annak idején. Mi jöhet még?

semmizse 2011.04.27. 18:37:42

@l.x.: Kiváló kozmológusok garantálják, hogy a Nap cca 5 milliárd év múlva fog csak akkorára felfúvódni, hogy az közvetlen veszélyt jelentsen a földi életre.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2011.04.27. 18:38:38

@gavidu: gratulálok, lehet fokozni a hülyeséget, az bizonyos.. hogy jönnek ide a zsidók, de tényleg. A Fidesznek mindenről Gyurcsány jut eszébe, nektek még a cigányokról is a zsidók stb. Teljesen értelmetlen így. A lehetséges megoldásoktól csak távolodunk!

l.x. 2011.04.27. 18:41:43

@semmizse: Én is 4.5M körüli értékről tudok. A cigányok civilizálódása picit későbbre volna tehető.

semmizse 2011.04.27. 18:46:55

@l.x.: ebben a kérdésben nem segíthetek.

l.x. 2011.04.27. 18:49:49

@Legelő Őse: Elég agyzsibbasztó, az nem kérdés. De monnyuk az nem sokat segít a dolgon, hogy időről időre kötelességének érzi egy-egy zsidó értelmiségi, hogy szóban (együtt azért nem élne közöttük egy percig sem) sorsközösséget vállaljon olyan hétpróbásokkal, akiktől személyes okok és a hitközösség érdekei miatt is messze tanácsolná a csodarabbi.

A két réteg között a holokauszton kívül a világon semmi egyéb közös nincs, oszt ezért képes a mindenhol beilleszkedő az antiszociálist átölelve a pöcegödör mélyére merülni.

Mohamed 2011.04.27. 18:55:59

Legelő őse
a cigányok túlnyomó többsége bűnözésből él ha az újság író megkérdezi a purdét hogy mi a terve a jövőre nézve azt mondja majd a börtönben kemény lesz ez az elmúlt 20év teljes csődjét mutatja a cigányok felzárkóztatásának
ha ez ellen a gettó a megoldás és a vegzálás akkor ezt kell kíméletlenül véghez vinni.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2011.04.27. 18:59:08

@l.x.: egyrészt nem értem hogy honnan tudod, de legfőképp hogy mennyiben számít hogy aki a véleményét elmondja az zsidó, örmény, kun, vagy éppen hottentotta. Az számít, amit mond nem? Nem kell vele egyetérteni, sőt viattkozni is lehet, érdemes is, érvekkel stb. A zsidózás szerintem sehova sem vezet.
Ez a leköltözés, velük együtt lakás pedig mérhetetlenül unalmas. Sajnos mindenki tudjam érzi hogy mekkora a probléma. A rá adott válaszok viszont rettenetesek. Ha ezt kikéri magának egy normális magyar ember, akkor rögtön zsidó, és belvárosi értelmiségi, és költözzön vidékre a putri mellé? De miért? Teljesen értelmetlen. A probléma attól nem volna kevésbé rettenetes, de a megoldás akkor sem a gyűlölködés, erőszak, gettósítás stb. Határozott fellépés és megoldások kellenének, de ezt nem holmi pincérruhás nemzetvédőktől, hanem a rendőrség, és a szociális intézményrendszer, valami komoly, következetes stratégia, amely legalább a jövő reményét adja a változásnak. Ez csak tovább eszkalálja a bajt, mert a legegyszerűbb párbeszédet is lealjasítja szimpla rasszista gyűlölködésre. Rettenetes. Ami ennél is borzasztóbb, hogy ezt a politika kihasználja hangulatkeltésre, és saját ötlettelenségükben csak egymásra mutogatnak. Szánalom!

l.x. 2011.04.27. 19:05:08

@Legelő Őse: Félre vagyok értve: sosem kértem számon senki származását, csupán pillanatképet adtam arról, hogy akinek ez számít, időről időre tápot kap.

A leköltözés elvárása viszont lehet, hogy unalmas, ahogy unalmas az absztinencia víz prédikálása esetén, de jogos. Még az Aranyszabályból is levezethető, ami végképp liberlákonform.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2011.04.27. 19:06:09

@szudajev: de komolyan - minden normális ember látja, hogy mióta vidéken nincs munka, nincsenek mezőgazdaságban, vagy iparban, könnyűiparban stb nagy foglalkoztatók, azóta nincs munkájuk a romáknak. Végzettségük nincs, a gyermekek nem szocializálódnak rendesen. Mivel romák, sehova nem veszik fel őket. Éhen halni nem fognak, ebben biztos lehetsz. Nem felmentem őket, csak tényként fogalmazom meg, ami történik. Akkor minden másodikat börtönbe fogsz zárni? Az jobb?
Szerintem sem a gettó, sem az állandó vegzálástól nem lesz munkájuk, a gyermekek egy elzárt gettóban ugyanúgy nem tudnak normális életre szocializálódni.
Így nem mehet tovább, valamit tenni kell. Sajnos azonban a kormány egy tehetetlen társaság, csak saját megukkal vannak elfoglalva. Szerintük az LMP a hibás. Érted? Komolyan beszarás. Kit érdekel az LMP? CSelekedjenek, kommunikáljanak, és tervezzenek, hogy ez nem forduljon elő újra és újra. Beszéljenek az emberekkel, hogy mi az álláspont. De jelenleg csak egyre rosszabb lesz. Itt pénzbírsággal büntetik a hajléktalanokat, a közmunkát pedig 4 órássá teszik. Ettől csak még rosszabb lesz.... Komolyan kéne venni már ezt, és hagyni ezt a náci tempót, ugyanúgy a piszi faszolást is mert belerokkan az ország....

Tananarive 2011.04.27. 19:07:58

Ovisok közületek senki sem nőtt fel Angyalföldön? Tripolisz és környéke nem ismert? Gyengék vagytok

l.x. 2011.04.27. 19:16:58

@Legelő Őse: "Végzettségük nincs, a gyermekek nem szocializálódnak rendesen."

Ez minden baj gyökere, és úgy írod le, mint történést. Nem, ez nem történik, ezt _ők csinálták_, amikor nem mentek iskolába és _ők csinálják_, amikor a pulyát se zavarják el oda. Mit lehet még itt kezdeni azon kívül, amit Mária Terézia elrendelt az így viselkedő jobbágy ellen, hogyaszongya deresre húzod?

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2011.04.27. 19:35:43

@l.x.: ők csinálják? Ebben nagyon nem értünk egyet. Ha te egy putriban nevelkedtél volna, ahol az erősebb, agresszívabb társad érvényesül, ahol a szüleid sosem meséltek volna az iskoláról, ahol senkitől sem láttad azt hogy dolgozni megy, akkor te amikor felnősz, a gyermekeidet iskolába küldöd? Viccen kívül, azt sem tudod mi az. Lehetne rád ezét haragudni, de az megoldja a problémát? sztem nem..

Mohamed 2011.04.27. 19:45:19

legelő őse
végzettségük nincs gyerekek nem szocializálódnak ha gettóba zárjuk őket nem mennek iskolába.
Nos most se mennek iskolába ha mennek és ott megkérdezi a tanárnő hogy a hekla forrópontos vagy kalderakúpos vulkán arra az a válasz hogy bazd meg az anyád ennek az eredménye az hogy haza fele kirabolja zsarolja a vaságyastól 20kiló sakszakkörös gyereket.így végzettségük sem lesz és nem szocializálódik pedig most JOBB ESÉLYE VAN TANULNI MINT A GETTÓBAN és igen ha kell bezárnám őket de nem felététlenül börtönbe hanem jellemkorrekciós munka börtönbe(nem náci munka tábor USA-ban ruszkiknál ukránoknál jól működik)ugyanis ha vasuti talpfát fektet vagy vörösiszapot takarít esetleg gátat épít akkor tényleg lesz munkája.és talán szocializálódik is a munka révén.

l.x. 2011.04.27. 20:12:31

@Legelő Őse: "ahol a szüleid sosem meséltek volna az iskoláró"

>20 éve történt a rendszerváltás, azóta felnőtt egy generáció nemcigányéknál, és azt is diplomáig nyomtak, akit nem is kellett volna, és a világon sehol nem is kapna diplomát, és felnőtt másfél generáció cigányéknál, de az idő náluk mintha megállt volna. Juszt sem tanulnak, juszt sem felejtenek.

A dolog személyes részére: szoba-konyhás lakásban nőttem fel egy faluban, 40 km-re Bp-től, a falu Dankó utcájában - igen, ez azt jelenti, hogy előttünk, mögöttünk cigányok -, és amikor nem volt kedvem leckét írni, mindket egyedül nevelő, 8 osztályt végzett, betanított munkás Édesanyámtól kaptam olyan fülest, hogy rögtön megjött. Ő valahogy már a szocializmusban tudta, hogy a tanulást elősegítő pofonokon kívül mást úgyse tud adni. Mi van ezen olyan momentum, amihez sváb anya kell, és amire cigány anya nem lehet képes?

Egyébként - közeledem a 4. X-hez - abból a Dankó utcából a mai napig nem került ki diplomás, pedig számos háznál a halmozottan hátrányos helyzet a miénk közelében sem volt, és ma sincs. Aki nekem azt mondja, hogy nem elsősorban szülői elszánás kérdése, az meghazudtolja az egész gyerekkoromat.

Rowar Atkinson 2011.04.27. 20:28:13

Idézet az Index-es Földes András „Hogyan kerül Pintér Sándor a cigánysorra?” című cikkéből:

"Sehol, értsd egyetlen Gárda/Szebb Jövőért polgárőrök/Véderő/csendőrség által hiszterizált településen sem találkoztunk olyan nem cigánnyal, aki ne azt mondta volna: a cigányokkal nem lehet együtt élni, ha nem lennének, jobb lenne Magyarországnak."

No comment.

rianna 2011.04.27. 20:29:39

címlap, sejehaj:)
Amúgy most az egyszer nem értek veled egyet. Az emberek elkeseredettek, a terményeiket szétlopják, az öregeket megverik, stb.stb. és az állam, a rendőrség, senki sem tesz semmit. Nyilván nem a hőzöngést és a masírozgatást támogatom, de a bűntetteket meg kell büntetni, minden oldalon. Hogy ne legyek félreérthető, ez az állam különböző szerveinek a feladata.

nullanullahét 2011.04.27. 21:35:24

"A tájékoztatás szerint mintegy 40-50 fős, kéziszerszámokkal felszerelt tömeg verekedett össze négy férfival, akik a cigánysor felé indultak."

Korrektül, csak úgy cigány módra.

Magyar veszély, mi?
süti beállítások módosítása