Blogosz

MESE NINCS.

Ló(vé)

2010. augusztus 23. 00:03 - BlogoszEditor

Speciel én az ajándék lónak is mindig nézem a fogát.
Aztán persze elmélkedem azon, hogy jól teszem-e - de ez már legyen az én gondom.

Itt van ez a Monok-ügy is, amelyet az előbb tárgyaltam. Az ötlet nagyon tetszetős, de őszintén szólva minden nappal erősödnek a kétségeim, hogy lesz-e belőle valami. Jogilag és politikailag is több ponton támadható.
És támadható a kiötlője is, a monoki polgármester, sőt, támadják is. Nem hallgathatom el, hogy mi minden kapcsán. Nem tiszta személy, az biztos. Három dolgot azonban le kell szögezni elöljáróban:

1.) aki politikai pályára lép, az előbb-utóbb mocskos lesz, korrumpálódik - vagy pedig előbb lett mocskos és korrumpálódott, s pont emiatt lép politikai pályára. Jó, nagy általánosítva mondhatjuk, hogy biztosan van kivétel - de én egyetlenegyről sem tudok. (Elvileg van kivétel, gyakorlatban nincs.)
2.) aki politikai pályára lép, annak lesznek ügyei, sőt, a legtöbbször bűnügyei is. Ezek vagy kiderülnek, vagy nem, de lesznek. És az ilyen ügyekbe vagy belekeveredik az illető, vagy belekeverik - többnyire meg mind a kettő, párhuzamosan. Aztán a végén már nagyon nehéz lesz kideríteni kívülállóként, hogy az illető valóban nyakig van-e a trutyiban, vagy éppcsak belelépett, s többit az ellenfelei kenik rá szorgosan.
3.) örök dilemma, hogy ha egy politikustól nagyritkán valami olyan kezdeményezés származik, amely a közösségnek is jó, akkor azzal mi legyen. Hiszen - a fajtáját ismerve - vizsgálni kell, hogy milyen saját érdekből hozakodott elő az ötlettel, ráadásul ha 1.000.000.000 esetből egyszer az biznyosodna be, hogy netán kivételesen nincs saját érdek (bár többnyire ilyenkor is az van, hogy csak nem látjuk meg hátul a homályban), akkor is ott van még az, hogy elfogadhatunk-e dubiózus emberektől bármit is.

Szóval visszatérve a monoki polgármesterre, ugye ő az, aki azt szavaztatta meg a helyi képviselőkkel, hogy a majdani kettős állampolgárokat bejelentik Kossuth Lajos ottani szülőházába, s így lehet lakcímünk, amiből szerinte egy csomó konkrét magyar álalmpolgári jogunk is származik majd. Ha ez fog így menni, kell nekem is, élek vele. Ám gyanítom, hogy a hamis lakcímbejelentés esetleg kikezdhető lenne, s törvénysértésnek minősülne, nem jogforrásnak. De majd kiderül. Remélem, tévedek.
Addig is, az előző bejegyzésemhez kapcsolódva tekintsük meg az érme másik oldalát is.

A monoki elöljárónak ugyanis ügyei is vannak. Amik nem biztos, hogy kapcsolódnak a mostani ötletéhez, de hozzá magához biztosan.
Például a magyar média jórésze foglalkozott azzal, hogy az APEH tavalyi feketelistája szerint a polgármester 100 millió forintnyi adót nem fizetett be az egyik cége után, amely tartozást az APEH még 88 milliónyi pótlékkal kiegészített - így majdnem 200 millióval adósa a magyar államnak az illető. A Szepessy Pincészetből lett, ugyancsak felszámolás alatt álló Reneszánsz Kastélyszálló, Pincészet és Szőlőbirtok Kft. Szepessy ama vállalkozása, amely ezt az adótartozást összehozta - s ez a cég még utána is a polgármester címére volt bejelentve. Egy másik vállalkozása, a Sz+Sz Építő- Ingatlanforgalmazó és Hasznosító Kft. ellen meg 2008-ban rendelt el végrehajtást az APEH.
Emellett további ügyeket is az elöljáró számlájára írnak. Például idén tavasszal azért járt a rendőrségen, mert az egyik autójának lízingrészleteit nem fizette, a szerződést felbontották, de a járművet nem adta vissza. Az autót körözni kezdték, végül lefoglalták, s a polgármestert kihallgatták.
A többit nem sorolom, nem tudni, mi igaz a sok szaftos további vádból. Tény, hogy számos forrás található az összes dologról, amelyek közül most csak egyet jelölök meg - itt van ni -, akit érdekel, keresgéljen tovább.

Persze tény, hogy a politikai szereplőket időnként megpróbálják lejáratni. Más politikai szereplők. Láthatjuk a hazai magyar politikai életben, meg az összes többiben is. De az is tény, hogy a legtöbb esetben akkor próbálnak meg lejáratni gyanús körök, ha a saját gyanús ügyleteiddel az ő gyanús ügyleteiket sérted.
Ritkább eset - de nagylelkűen ne zárjuk ki -, amikor valaki szűzieset tiszta, mint a harmat, s rendet akar tenni, ezért elintézik.

No, szóval ilyesmik is vannak ott Monokon. Ott IS, ahogy mindenütt. Itt is.
Ez van az érme másik oldalán.

Gondoltam, szólok róla, kötelességemnek éreztem - aztán mindenki kezd vele, amit akar.
Csak nehogy tényleg azt képzeljük már, hogy tényleg van valaki, aki egészen következetesen, kifejezetten a magyar közösségét, más más ilyesmiért dolgozik, s közben politikai karriert épít. Csak nehogy az gondoljuk már, hogy a politikai döntéshozók és a jószándékú emberek között tényleg lehet számottevő átfedés, közös halmaz.
Az ajándék ló foga szerintem soha, de soha nem egészséges. Attól ajándék. De aki nem akarja, ne nézze.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr252638100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása