Blogosz

MESE NINCS.

God mode

2010. május 22. 23:58 - BlogoszEditor

Emlékeznek még Nyakó Istvánra és Ujhelyi Istvánra?
Most új játékokkal tértek vissza.

Ők azok az MSZP-s politikusok, akikből legenda lett tájainkon. Ők azok, akiknek a neve szállóigévé vált, sőt, szitokszóvá, ők azok, akiket előszeretettel, ámde elítélőleg idézgetnek kocsmaasztalnál politizálgatók, neten kommentelők, s akiket talán már az anyukák is úgy emlegetnek rakoncátlankodó gyerekeiknek, hogy "ha rossz leszel, hívom Nyakó és Ujhelyi bácsit". A gáz szimbólumává lettek ők ketten - pedig csak igazat beszéltek.

Annak idején ez a duó tartotta meg ugyanis a második őszödi beszédet, mégpedig Nagyváradon.

Az MSZP-s vendégek (mindketten országgyűlési képviselők, Nyakó emellett az MSZP szóvivője is) az RMDSZ fiatal szárnyának meghívottai voltak városunkban, a feltörekvő RMDSZ-eseket okították arra, hogyan kell hazudni. Mindenki csinálja, persze. De őket csíptük rajta, ez van.
Magyarországon is botrány lett belőle, hogy többek között ilyesmiket mondtak Váradon: "Tény, hogy az MSZP sokat segített az RMDSZ-nek, mindig mindenben támogattuk őket, ha igényelték. Ehhez képest ők azt kérték, ezt ne mondjuk el sehol, nehogy Erdélyben kiderüljön a dolog." Vagy: "Az újságíróval egymásra vagyunk utalva. Vagy adsz neki hírt, vagy kitalál ő valami hülyeséget. Nos, akkor meg tálalj inkább te valami hülyeséget neki. Ha politikát akarunk eladni és mozgósítani, azt sajnos a bulvársajtóban lehet leginkább, mégpedig rövid üzenetekkel." Továbbá: "Minden szavazat számít. Az meg, hogy hogyan szerezzük meg, soha ne derüljön ki." Na meg a klasszikus: "ha szavazásra akarjuk bírni az embereket, ellenséget kell keresni, ha nincs, akkor démonizáljunk valakit".

Ugye rémlik már egyeseknek?
Nos, tudják, mi lett azóta Nyakóval és Ujhelyivel? Úgy van: semmi.
Ugyanúgy bejutottak pár hete az Országgyűlésbe, sőt, Ujhelyi még a T. Ház egyik alelnöke is lett.

Úgy látom azonban, Nyakó István némi pályakorrekciót is végrehajtott. Épp feltelepítettem ugyanis ma a gépre az egyik online focijátékot, s indítanám, amikor kit látok a gém nyitóképernyőjén? Hát Nyakót magát.
Jaj! Majdnem azt hittem, vírus.

Vessük össze:
nyakoi1.jpg Nyakó (állva) a téma iránt érdeklődő fiatalokat tanít arra, amihez ő nagyon ért

nyakesz1.jpg Nyakó támadásba lendül a 2010-es Football Challenge nyitóképernyőjén

nyakois.jpg Nyakó újratöltődik

Tehát így. Számítógépes játék figurájaként tér vissza a démonizálás szakértője.
Apropó démonok: azt már régebben figyeltem, hogy Ujhelyi pedig annak az ősi Doomnak a főhősére hajaz, amely játékban szintén démonokkal és más szörnyekkel kell megküzdeni.

ujhe.jpg Ujhelyi ül

doomujhely.jpg Ujhelyi öl (a státusmezőben látható, a képernyő alján)

Hm. Régen épp ez a Doom volt a kedvenc játékom. Most meg az az online focis.
Ajaj. Mostmár szégyellem, a fejlemények fényében ez nem valami jó. Lehet, hogy latens módon szoci vagyok?
Van tehát valami abban, hogy a számítógép veszélyes az egészségre és károsan befolyásolja a személyiséget, a játékok pedig sokszor túl horrorisztikus figurákat hoznak elénk. Kapcsolom is ki a gépet rögvest.
Én úgyis meguntam a játékot. Ők pedig úgyis mindig csalnak, god mode-ban nyomják...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr912638047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása