Blogosz

MESE NINCS.

US update

2008. március 21. 06:56 - BlogoszEditor

Nagyon sok erdekesseg jutott eszembe, amirol irni kellene ide. Aztan a meg sokkal tobb erdekesseg szepen elnyomta az elozoeket - na meg a blogirasi lenduletemet.
Egyre csak jonnek: az impulzusok, az impressziok minden szegletben, minden varosban, minden utcasarkon (nem rohog) tomorulnek, tolulnak, vigyorognak. Az ember csak kapkodja a fejet, a gepet es a gondolatait.

Amugyis: eleve lehetetlen feladat pontosan leirni, hogy mit latok egy gigantikus kaleidoszkopoban. S akkor meg vegkepp annyi, ha ezer kaleidoszkop tarul a szemem ele - mint jelen esetben, ezekben a hetekben itt, az allamokban.

Holnap minden esetre megprobalok hazamenni.
Kvazi.

San Diegoban logatom ugyanis eppen, ahonnan busszal korulbelul fel ora Mexiko. Atmegyek tehat egy fel napra Tijuanaba. Mindenki azt mondja, olyan lesz, mint Romania. Szerintem meg nem.
Itt, a hatar amerikai reszen is sok a mexikoi, pitoreszk is a latvanyuk - mint meg annyi minden mas. De az igazi megis az lesz, ha atlepek azon a hataratkelon, ameyik a vilagon a legnagyobb forgalmat bonyolitja, s megnezem, milyen ez az allitolagos Romania, amelyik az eredetitol 10 ezer kilometerre van.

Na, velem lesz ahogy lesz, de van egy erdekesebb dolog is.
Jellemzo ugyanis, hogy en konnyebben megjarhatom Mexikot, de az amerikai vendeglatoim nem johetnek velem. Ugyanis a par napos san diegoi kiruccanasunkra nem hoztak magukkal csupan jogositvanyt. Azzal pedig elhagyhatjak az USA-t, de egyaltalan nem biztos, hogy vissza is engedik oket a sajat hazajukba, ha nem tudnak utlevelet felmutatni.

Land of the free, ugye...
De nem ellentmondas: szeretem, hogy itt a nagy atlag mellett tenyleg minden szinesnek, bekattantnak, weirdonak helye van, es meg buszke is ra - de azt is szeretem, hogy a szabaly, az szabaly. Es szabalybol sok van, ami itt szukseges. Epp azert, mert - mondom - errefele minden erdekesnek es furanak es idiotanak is helye van.

Mi is jo uton vagyunk, bar meg az elejen: nalunk ez utobbi valosult meg eddig maradektalanul.
Ez van Tijuanaban is, ugy hirlik. A hirado szerint epp tegnap meszaroltak ott le a nyilt utcan egy kormanyzati tisztsegviselot. Ugyhogy izgi.

Es meg valami: nem feledjuk a mexikoi 6-0-t. Ezt az urugyet felhasznalva (minimum) egy perces nema csend kovetkezik reszemrol itt.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr592637796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pavtsi 2008.03.21. 16:55:10

Mi itt várjuk a minél rendszeresebb blogbejegyzéseket. És az sem lenne rossz, ha egy-ket fotot is idepasszintanál. Persze a fő az élménygyűjtés, nem pedig a számítógép előtti ücsörgés, úgyhogy hajrá! Mert ha blogon nem is, de ha hazajössz, lehámozunk rólad minden infót :) És nem utolsósorban Boldog húsvétot kívánok! Pavtsi, a gyökös
süti beállítások módosítása