Blogosz

MESE NINCS.

Sajt, ó

2010. április 02. 14:53 - BlogoszEditor

Itt lamentáltam az előbb kedélyesen arról, hogy miként múlik el például a Kispál, és hogyan oszlik fel az idő. S hogy ez milyen ambivalens reflexiókat indukál efemer egzisztenciánk kontextusában.

szerb-sajt.jpg

Erre időközben - szintén idegennyelven - jött egy másik jel is: mert amikor az ember már komolyabb díjat kap, az szintén jel. Akkor megintcsak elgondolkodhat az eddigieken, az eltelt időn. Szóval ilyen levelet küldött az Európai Kisebbségi és Regionális Nyelvű Napilapok (MIDAS) főtitkára:

"Dear Ors,
I have the honor to announce that your application has been selected and you are this year's Midas Prize winner. Midas is inviting you to the Prize award on Friday, 7 May in Vilnius. I hope that you will be able to participate
."

 

Hát, köszönöm. És köszönöm az azóta érkezett gratulációkat is.
Bár úgy látom, Románia nem oszlott fel. Ő még tartja magát. Ezt abból is vágom, hogy vannak, akiket leginkább az foglalkoztat, hogy mennyi pénzzel jár ez a díj. Nos, nekik azt javaslom, nézzenek utána, hogy hány euróba kerül az ínyenc ételek nemzetközi piacán a Szerbiában szamártejből készült zasavicai füstölt sajt kilója. Na, pont annyival.

A sajtó és a sajt ősi kapcsolatát ugyanakkor más tények is alátámasztják. Mindkettőből nagy a túlkínálat, de igazán minőségit mégis nehezen találni. Mindkettő alkalmas az etetésre. Ráadásul mindkettő olyan nyersanyagok feldolgozásán alapszik, amelyek néha igen undorító helyekről származnak. Ám mindkettő lehet jó és szerethető, ha az előállítás minimális szabályait tiszteletben tartják. Ha pedig nem, akkor mindkettő túró.

Minden esetre megtisztelőnek érzem ezt a sajtot. Majd amikor Vilniusban átveszem, lesz mire visszagondolnom, hiszen tizenöt éve dolgozom a tejüzemben. És még nem savanyodtam bele - sőt, még mindig vajazom.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr422638017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása