Blogosz

MESE NINCS.

Újraélesztés kivégzések után

2010. április 10. 21:32 - BlogoszEditor

Szeret nagyokat mondani Szász Jenő. Úgyhogy az ő stílusában én most azt mondhatom róla, véres szájjal csókolt kezet ma Orbán Viktornak. Kérdés, hogy A VIKTOR meddig tűri még, hogy az általa felnevelgetett, majd az ellenőrzése alól totálisan kikerült Szász a kedvére terpeszkedjen az MPP-ben. Amely pártot történetesen szintén Orbánék találták ki és hozták tető alá.

xcghscvh.jpg Na, csak bátran! Nem látja senki. (Pedig persze, hogy mindenki figyeli.)

Ezekben az órákban ér véget ugyanis Gyergyószentmiklóson a Magyar Polgári Párt (MPP) újabb látszatkongresszusa. Ami megint csak arra volt jó - s eleve azért hívták össze -, hogy megerősítse elnöki beosztásában Szász Jenőt.
Neki most azért volt szüksége erre, mert a legutóbbi elnökválasztáson illegálisan választatta meg magát. Ezt pár hete a bíróság is kimondta (amelyhez a párton belüli ellenfelei fordultak), s a döntés azt jelentette, hogy az előző tanácskozáson hozott döntések semmisek. Ezért Szász sietve új tanácskozást hívott össze mára, ahol egyedüli elnökjelöltként indult. Úgyhogy lényegében annyi nyert ma megerősítést, hogy az MPP még mindig nem létezik. És mindaddig nem is fog, ameddig Szász az elnöke.

Na, minden esetre Szász családias hangulatban lemészárolt ma maga körül mindenkit, aki - kölönféle, néha ravasz okokból ugyan, de - változást akart. A családias hangulat annak volt köszönhető, hogy az ellenzéke egy része eleve el sem ment a szemfényvesztő kongresszusodira. Úgyhogy Szász úgy választtatta újra magát, ahogy szereti: csak részleges reprezentativitással, haverek és lekötelezettek és sógorok keze által.
És ugyanazzal a mozdulattal be is vezették a diktatúrát az MPP-ben.

Elfogadtak egy határozatot, amely szerint eljárás indulhat mindenki ellen, aki bírálja a vezetést - majd e határozat alapján azon frissiben el is vágták pár társuk torkát a szeánszon. Így mostantól megszűnt Gergely Balázs párttagsága, aki tavaly Szász Jenő ellen mert indulni a pártelnöki posztért. De Endlösungot alkalmaztak olyanokkal szemben is, mint az ősmagyar Borbély Zsolt Attila, vagy Morvai Miklós, Nagy István, Kali István.

Öröm az ürömben, hogy kiszórták azt a Lengyel Györgyöt is, aki ugyan a Bihar megyei MPP-sek nevében benyújtotta a Szász által végül elvesztett per keresetét (e per elvesztése miatt kellett most Szásznak új kamukongresszust tartania, s ismét eljátszania a saját újraválasztását). Viszont tény, hogy Lengyel egyben a bihari MPP egyik legvisszahúzóbb, leghiteltelenebb tagja, aki az RMDSZ-ből igazolt át, miután pár fincsi botránya volt ott is. Meg még régebben is lehettek érdekes ügyei. Úgyhogy ilyen háttérrel Szász ellen iszapbirkózni... hmmm... Csak két sáros alakot láthattunk csatázni.

E kivégzések után aztán Szász még meg is hajolt Orbán előtt. Igaz ugyan, hogy Viktorék már rég nem szívlelik őt, ő viszont egyre jobban szereti Viktorékat, hogy most hatalomra jönnek. Úgyhogy az MPP elnöksége ki is adott ma egy közleményt, amelyben üdvözli a Fidesz küszöbön álló győzelmét, és együttműködést remél, és blabla.

Olyan döntés is született az MPP-ülésen, hogy "átszervezik" az állandóan renitenskedő Bihar megyei és Arad megyei alapszervezeteiket. Ez persze nem azt jelenti, hogy igazából megtisztítják őket, hanem csak annyit, hogy mégjobban betolják az egészet Szász Jenő alá. Itt tart most a párt. Ül rajta az elnök - levegőt is alig kapnak, nemhogy választói elismerést.

Ez a párt semerre sem tud mozdulni a bejegyzése óta sem: Szász sakkban tartja. A mindenféle kis opportunista alattvalói pedig a különféle helyi szervezetekben széthordják, kiárusítják, aprópénzre váltják ezt a tömörülést. Teljes káoszban penészedik az egész.
A pártot kimódoló Orbán-Tőkés tandem azt várja, hogy a számukra is kényelmetlenné vált pártelnök eltűnjön onnan - az RMDSZ-nek meg addig jó, amíg ott van, mert addig az MPP-t lényegében senki sem veszi komolyan.

Hogy merre indul majd a párt, ha egyszer véget ér a Szász-epizód? Na ez viszont nagyon sokesélyes. Hiszen amúgyis sok a baja az MPP-nek. A valamirevaló emberei szépen kiálltak a pálya szélére az elmúlt évek, hónapok során, feladva a tisztségeiket és sokszor a tagságukat is. Ott várják meg, hogy a jelenlegi elnök kikopjon a székéből. Most még ki is zártak pár továbbit. Elemükben vannak viszont azok a mindenféle gyanús figurák, akik hol Szászt segítik, hol a háta mögött fúrják. Váradon is vannak ilyen kis percemberkék.
Jelenleg ennyi az MPP.
Ha körülnézünk, találunk benne furcsa vállalkozókat, szekusgyanús őskövületeket, az RMDSZ-ből kihullott, korrupt puhatestűeket. Így van ez a Bihar megyei szervezetben is, ahol néhány igazán jobb sorsra érdemes, komoly és egyenes ember munkáját az ilyen konjunktúralovagok (ó, de finoman fogalmaztam) teszik tönkre, akadályozzák, csúfolják meg. (Lengyel kiejtése után is maradtak még ilyenek. Ő most alkalmasint átvándorolhat az EMNT-be, gondolom. Mert ott is nagy szükség van "hiteles emberekre"...)
És sajnos ugyanezek - tehát az utóbbiak - adnak arcot is az MPP-nek Biharban. A választók ilyennek ismerik ezt a pártot (is). Ezért van, hogy az MPP-t itt kiröhögik azok, akik nem egyenesen utálják. És ne feledjük, hogy tartja magát az a pletyka is, amely szerint egyes MPP-sek némi kis csúszópénzért alkukat is kötöttek már az RMDSZ-szel, különféle módokon segítve a konkurensük kampányát, egyenesen lemondva a saját reprezentációjuk előmozdításáról.
És mindennek a csúcsán ott trónol Szász Jenő, az élő politikai karikatúra.

Hogy nagyjából ilyen a mocsok az RMDSZ-ben is? Vagy egyenesen exponenciálisan nagyobb? Hát persze, ez tény. Csakhogy az MPP ugye eleve alternatívaként hirdette magát...

Hát, lesz dolguk Orbánéknak errefelé is, ilyen téren is, miután pár óra múlva megnyerik a választásokat. Persze nagy változásokat nincs miért várni. Hiszen ne feledjük, hogy az MPP is csak egy párt. S mint ilyen, a létrehozóinak az érdekeit jeleníti meg, semmi lényegesen többbet.
De legalább annyi kellene legyen az új nemzeti minimum (hogy Orbán erdélyi szócsövének egyik kedvenc fordulatával éljek), hogy a saját erdélyi pártjukba életet verjenek. Ehhez azonban előbb le kell fejezni. És a benne sokhelyütt elszaporodott kis kártevőktől is meg kell tisztítani.
Nem nagyon hinném, hogy ez rendesen, komolyan menni fog. Mert sajnos a sok itteni dubiózus figura közül páran az Orbánék udvarába is beférkőztek már.
De azért, öö, izé: itt az idő!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr632638027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása