Blogosz

MESE NINCS.

Gizi beugat

2010. április 23. 20:51 - BlogoszEditor

Már a kutya írja a közleményeket az SZDSZ-nél.

Hát, várható volt, hogy gondjaik lesznek, ha a parlamentből kisenek, az állami támogatástól meg el. De azért az mégis meglepő, hogy a választások óta az egyetlen valamirevaló közelményt csak ma adták ki - s azt is Gizi, a kutya írta alá.
Úgy látszik, tényleg súlyos emberhiánnyal küzd már az SZDSZ, lelépett onnan mindenki. S most a négylábú oltja le épp a villanyt, mivel még ő is elsomfordál. Búcsúzóul írt egy kommünikét a szabaddemokrata eb.

gizikuty.jpg Ő is lelép: MTI-fotó Giziről, amikor még az SZDSZ Gizella utcai
székházában fogadta a többi kutyát pártvezetőket

Az alábbi közleményt hozta le ugyanis ma a legnagyobb magyar hírügynökség, az MTI. Tudni kell, hogy a szolgáltatásaik egyike, hogy különféle szervezetek közelményeit is közreadják a napi hírfolyamukban. Így akadtam rá az előbb az MTI-n erre. Volt ugyanis a szabaddemokraták budapesti pártszékházában egy házőrző. Róla szól az irat.
És ez nem vicc. Komolyan ezt kapták és kaptuk az SZDSZ-től. Bár ha úgy vesszük, lényegében ez mégiscsak egy vicc. Mutatja, mivel foglalkozik mostanság a párt, mivel molyozgat, mióta igazán szabaddá vált, sőt, légneművé.
Szó szerint ismertetem tehát Gizi dokumentumát - már a címe is sokatmondó.

 

OS
Gizi kutya közleménye

 

Budapest, 2010. április 23., péntek (OS) -

Nem keresek gazdát. Hét és fél éves portaszolgálat után most vasárnap megérdemelt nyugdíjba vonulok, s egy Pest környéki ház kertjében csontokat majszolva emlékezem vissza azokra a szép időkre, amikor a Gizella utcában akkori gazdáim egymás megbecsülését és tiszteletét előbbre tartották, mint a médiában való szereplést. Kényelmes szállásomat egy fiatal versenyzővel osztom meg, akinek szeretném megtanítani, miről ismeri fel a jó embereket. Én rengeteg ilyennel találkoztam, csak kis részükből lett gonosz postás. Mindenkinek jó csontokat kívánok. Rágódjatok rajtuk.

Gizi, az SZDSZ kutyája
Kiadó: Szabad Demokraták Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTI Zrt.

kf

MTI 2010. április 23., péntek 11:15

 

No, ehhez mit szóljunk?
Valamit mutathat az SZDSZ-ben uralkodó állapotokról, hogy ezekben a napokban (miközben más pártok a választás második fordulójára készülődéssel vannak elfoglalva), ez a tömörülés éppen tagösszeírást tart. Persze, igaz: teljesen ráér. Április 21. és május 25. között nyilatkozhat mindenki, hogy az SZDSZ tagjának tekinti-e még magát. Nem hinném, hogy túl sok formanyomtatványt rendeltek volna ehhez...
S ezenközben a kutyájuk ad ki közleményt. Aki ráadásul maga is azt közli az iratban, hogy visszavonul.

Most aztán már teljesen bizonyos, hogy az SZDSZ elérte a mélypontot. Bár túl könnyű a poén, akkor is az van, hogy már a kutyát sem érdekli. Sőt, erről maga a párt köröztet hivatalos közleményt. Pontosabban maga az ember legjobb barátja.

Galamblelkűek azonban úgy is vehetik, hogy jaj, milyen kisz édesz, hogy kutyuszka nevében adnak ki közleményecskét a pártocskák.
Jó, tegyük fel, hogy van ebben is valami. Úgyis sokan hiányolják, hogy a politika nem mutat emberibb arcot. Tessék akkor, itt van egy másik fotó, ugyanabból a forrásból, amelyből az előző is. Ezen jól látható premier plánban a politika emberi arca.

kuttttty.jpg A nagy fehér állat a pártházból kijövet (a kép előtérben)

Ezek után kíváncsian várom, ki és miről fog bejelentést tenni a másik expárt, az MDF részéről. Ha már így alakul át a nagy vesztesek kommunikációja, és a pártbeli tisztségeket is új fajok veszik át, akkor számíthatunk rá, hogy onnan meg valami növény fog jelezni. Nem akarok nevekkel szórakozni, úgyhogy nem állítom, hogy ibolya, vagy bokor fog kommünikével előhozakodni, de talán egy kúszónövény, esetleg valami gyökér vagy csíra hamarosan magához ragadhatja ott a kommunikációt, s bejelentheti, hogy kiszáradt.

Gizi kutya közleménye nyomán eszembe jutott az is, hogy talán a másik oldalt, a győztesek táborát is illene megkérdezni.
Úgyhogy az előbb az udvaron - rövid egyeztetés erejéig - találkoztam a két macskánkkal. Affelől érdeklődtem náluk, nyeregben érzik-e most magukat, esetleg számítanak-e valami fontosabb posztra a Fideszben.
Leültek, megnézegettek maguknak, egyikőjük megvakargatta a jobb fülét, majd válasz nélkül odébbálltak. Azt hiszem, a második választási forduló előtt még nem akartak nyilatkozni.
Mindig is ügyes politikusok voltak.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr712638037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása