Blogosz

MESE NINCS.

Ünnep után

2010. december 02. 13:54 - BlogoszEditor

Olyan szépen mutatja a nagyváradi december 1. is, hogy mennyire nincs semmiféle képviselete valójában a romániai magyarságnak, s azt is, hogy mindegyik szekértábor csakis a saját érdekei szerint politizálgat erre-arra.

A román nemzeti ünnepen ugyanis Tőkés riasztására - és az ő reklámozása céljából - Váradon is "spontán" demonstrációt tartott az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI). Tőkés maga épp egy budapesti rendezvényen ítélte el azt, hogy néhány éve az ottani Kempinski szállodában ünnepélyesen koccintott az akkori román miniszterelnök és a magyar, s az RMDSZ is képviseltette ott magát - azaz nagy egyetértésben ünnepelték meg december 1-jét, a román nemzeti ünnepet, ami Erdély elszakadását jelenti.

Nos, amikor Tőkés emlékező, elítélő - és főleg imázsalakító - rendezvénye 11 órakor megkezdődött Pesten, pontosan ehhez időzítve Váradon az RMDSZ megyei székháza elé vonult pár EMI-tag. Úgymond flashmobozni, s egyben tiltakozni az ellen, hogy az RMDSZ kétkulacsos, és álságos politikát folytat, s ha érdekei ezt kívánják, képes mindenre. Például képes a románokkal együtt megünnepelni Erdély elszakadását.

Nagyon kemény szavak hangzottak el ott. Határozottan kiállt minden tüntető amellett, hogy más kezekbe kell helyezni az erdélyi magyar politikát (na ja, az övékébe, azaz a Tőkésébe), kérlelhetetlenül állást foglalt az őrségváltás szükségessége mellett az összes résztvevő - az mind a heten (7)...

Ám mind tüntethettek ott - mivel az RMDSZ székházban, vagy akár a környékén senki sem tűnt fel. Nagy csend honolt a Sas-palotabeli főhadiszálláson.
Azért nem volt otthon senki RMDSZ-éknél, mert egy kicsit odébb a román nemzeti ünnepet (implicite Erdély elszakadását) ülte épp meg az egész Bihar megyei vezérkar. Pont a hivatalos román ünnepségen koszorúzott testületileg az RMDSZ megyei vezetése, azaz Kiss, Szabó és Biró.
Így ni:
rmdbiharkoszordec1.jpg

Szóval itt tartunk.
De igaza van mindkét szemfényvesztő csoportosulásnak: Erdély ügye fontos. És emlegetni is kell folyton, úgy lehet szavazókat megnyerni - de azon sem kell csodálkoznunk, ha a románokkal együtt ünneplik egyesek az elszakadását.
Hiszen ha Erdély nem szakadt volna el, akkor ez a két kártékony csapat sem lenne most sehol. Ők kezdettől fogva annak köszönhetnek mindent, ami amúgy nekünk rossz.
És ez mind a mai napig így megy.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr922638160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása